directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Es dispara la venda d’estelades a Catalunya

Una recerca realitzada pel directe!cat a 48 establiments de tot Catalunya ho confirma; el pols indpendentista del país s'accelera

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 25 vots )
carregant Carregant

Aquest estiu s’han venut més estelades que mai, és el resultat de la recerca feta pel directe!cat durant l’última quinzena de juliol en que s’han consultat un total de 48 establiments de diferents poblacions de Catalunya. El resultat és contundent, a tots els establiments les vendes s’han disparat els últims tres mesos i en comparació a altres anys s’han multiplicat. La clientela no segueix un patró definit, és gent de tota edat, tot i que en molts casos hi ha la percepció de que s’ha incrementat la clientela que supera de llarg la cinquantena. És una venda que genera comentaris del client, asseguren la majoria dels botiguers, alguns han hagut de demanar peces davant la demanda.
 





Comparteix
   


Etiquetes
La recerca s’ha efectuat en comerços de venda de teixits al detall i s’han deixat de banda les botigues de venda per internet, les entitats i partits polítics que també subministren estelades al mercat. Ha estat una recerca sense pretensions i feta des de l’austeritat. La major part de la recollida d’informació s’ha realitzat per telèfon i en alguns casos ha estat presencial. La font ha estat internet i s’han fet trucades a molts establiments que malgrat vendre senyeres no disposaven d’estelades, finalment vam aconseguir informació de 48 establiments distribuïts per la geografia catalana. L’objectiu era copsar a través d’un indicador senzill el pols independentista del país.
  
Lliçons d’història, afartament d’Espanya i la festa major
 
El client que compra una estelada inevitablement fa comentaris, expliquen els botiguers, moltes de les estelades s’adquireixen amb motiu de festes majors i de barris, però sovint els comentaris dels client són “ així ja les tindrem”, com si l’ús del símbol independentista del país s’hagués de fer servir amb assiduïtat a partir d’ara.
 
En botiguer d’una ciutat de l’Alt Empordà explica que ha aprés molta història de Catalunya aquest estiu, i que la sensació de que ara és el moment ha estat majoritària entre la seva clientela. Molts clients diuen estar farts de com tracta Espanya a Catalunya, i veuen en l’exhibició de l’estelada una forma de protesta pacífica i respectuosa, una lliçó de democràcia,  però sense animadversió cap a la gent del país veí.
 
Un establiment d’Osona, ens assegura que les hi compren de dues en dues i que la gent “les compra amb alegria”, l’establiment va posar una estelada a l’aparador, “amb tota normalitat”,  però no sabia molt bé quina seria la reacció de la clientela, i ara, vist l’èxit, creu que la gent té necessitat d’expressar un sentiment que durant anys ha estat adormit, amagat.      
 
A una botiga del Bages, ens comenten que han despatxat estelades a clients que mai haurien pensat vendre’ls una estelada, i recorden el comentari d’una avia “fa maco veure el poble amb balcons i finestres amb estelades, fa de casa”.
 
Possiblement les onades pel dret a decidir, accions com la Marxa cap a la Independència -organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana- que està mobilitzant milers de persones arreu del país, i l’Associació de Municipis per la Independència,  amb una aposta clara per la independència de Catalunya, estan sent un revulsiu important, ens comentava una botiguera que té molt clar que Catalunya ha de ser independent i tenir estat propi.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Joan Despertaferro fletxa Barcelona (Països Catalans)
9 d'agost de 2012, 20.59 h

#29. Te'n faig un resum, però si fas una busca a internet ho pots trobar amb molt detall.

L'estelada amb el triangle blau i l'estel blanc és la autèntica i original, tal com es va concebre i com va aparèixer per primera vegada durant la Gran Guerra (1914-1918), al front de Verdum (enarbolada pels Voluntaris Catalans).

La de l'estel vermell sobre fons groc és una versió que va promoure el PSAN (per tant, introduïa un element de caire més ideològic, socialment parlant), i que sovint ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
NOVAABC fletxa Igualada
9 d'agost de 2012, 19.51 h

perdonad mi atrevimineto pero me gustaria que alguien me explicase el significado de las dos banderas (la roja y la amarilla o la azul y blanca)
gracias


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
8 d'agost de 2012, 21.50 h

aRAra cal Penjar ja la ESTELADA als Balcons , finestres botigas de totes les caes als Jardins se acosta el 11 DE SETEMBRE ... DIADA NACIONAL DE CATALUNYA .. Cal es beixin molt bé he i moltes per tot Catalunya en esecial per tot BARCELONA I GIRONA .. No nomes cal comprar la ESTELADA TRIANGLE BLANC La Republicana SI no que cal Penjarles al vent penjarles als balcins ques beixin he REGALEU ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Àngel fletxa cardedeu is not ECSpain
8 d'agost de 2012, 17.03 h

La Diada 11 de setembre ha de ser un dia de la unitat dels independentistes i fer les coses bè, si comença amb aldarulls ho tenim fotut. Ha de ser un dia pacífic i que el món vegi que a Catalunya volem la independència pacífica. VISCA CATALUNYA INDEPENDENT !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 40   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
8 d'agost de 2012, 16.56 h

#18 Si això fos veritat, que saps molt be que no ho es, tu i tota la púrria que cada cop entra mes i per dir mes bajanades, no estarieu per aquí cagats de la por.
Apa, salut i bona independència, a veure com i on us agafa.

INDEPENDÈNCIA ||*|| 11S ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Àngel fletxa cardedeu is not ECSpain
8 d'agost de 2012, 16.53 h

#13, hace 1 mes que estábamos en 51.1% de si a la independéncia y ahora ya se hablan de unos 53% y subiendo. Menos mal que la minoria cómo tu vais bajando.


Valora aquest comentari:   votar positiu 93   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
NOVAABC fletxa Igualada
8 d'agost de 2012, 16.37 h

#18 en estas me explicas tu DE DONDE SACAS TU QUE SOMOS MINORIA?
porque yo los unicos datros que tengo es que, como minimo, ya somos la mayoria.
(toca cambiar de bando, xusquero)


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
NOVAABC fletxa Igualada
8 d'agost de 2012, 16.35 h

#13 ah, pero mandas tu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 42   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
spanishtan fletxa Vidreres
8 d'agost de 2012, 14.44 h

#13
Vamos que te sientes fuerte porque estas en mayoría, es decir que cuando seamos nosotros mayoría (que es inevitable) estarás con nosotros ¿o que?
Porque veo que es la única defensa que tienes, y cada vez sois menos, cuando sea la hora a quien defenderás ¿a tu tierra o a la de los otros?

Aunque te jodan seguirás defendiendolos ¿como va eso? ¿lo tuyo es incondicional?


Valora aquest comentari:   votar positiu 52   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Àngel fletxa cardedeu is not ECSpain
7 d'agost de 2012, 23.22 h

Militar, tens la majoria negativa. Tu siempre nejatifo siempre nejatifo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 60   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.