directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Suport a la cultura en català

El Departament de Cultura dóna suport a 34 projectes del sector de les noves tecnologies que impulsen l'ús del català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, dóna suport a 34 projectes empresarials que impulsen l'ús del català. 31 d'aquests projectes s'engloben en l'àmbit de les noves tecnologies, concretament aplicacions per a telèfons mòbils i tauletes tàctils, videojocs, etc. Els 3 restants estan relacionats amb l'ús del català en l'atenció al públic. Aquesta línia de subvencions s'ha convocat per primera vegada aquest 2012 i forma part d'una de les agendes d'impuls de l'ús del català que el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar el desembre del 2011.

Comparteix
   


Etiquetes
Dels 31 projectes que promouen serveis tecnològics, 10 consisteixen en aplicacions per a mòbil i tauletes tàctils de continguts diversos, com ara esport, llengües, turisme, adaptació de webs, etc.

En l'apartat de programari de gestió empresarial es dóna suport a 8 projectes entre els quals hi ha programes de gestió i comptabilitat, videoguies per a itineraris turístics i desenvolupament de plataformes per a la creació d'aplicacions mòbils.

Entre les iniciatives de difusió de productes tecnològics en català hi ha 5 projectes de difusió d'audiovisuals i portals sobre aplicacions en català.

I en l'apartat de jocs i videojocs en català es dóna suport a 3 projectes de videojocs per a joves i adults i un per a infants.

Pel que fa als projectes destinats a l'ús oral del català en l'atenció al públic, es dóna suport a projectes emmarcats en l'àmbit de l'hostaleria i de la docència, així com a una guia d'atenció al català per avaluacions de la formació.

Altres accions que la Direcció General de Política Lingüística porta a terme en l'àmbit empresarial són el programa 'Català i empresa: ja estàs al dia', destinat a difondre els requisits lingüístics del Codi de consum.

Així mateix, des del Punt d'atenció a l'empresa s'impulsa un servei d'atenció a empreses i organitzacions per fomentar l'ús i el coneixement del català en l'àmbit professional.

Les altres subvencions que s'atorguen per fomentar l'ús del català s'adrecen, respectivament, a iniciatives d'entitats que promouen l'ús de la llengua catalana a Catalunya, i a iniciatives per augmentar les estrenes comercials de llargmetratges doblats o subtitulats en llengua catalana.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Bcn
11 d'agost de 2012, 17.56 h

Trobo molt en falta un projecte que garanteixi una mínima presència del català en l'àmbit de les operadores de telefonia mòbil i la seva pèsima atenció al client. No només es neguen a fer servir el català quan et volen encolomar el seu producte, però encara t'imposen que facis servir el seu castellà a casa pròpia (quan són ells els que truquen). Per no parlar que, un cop t'han enganxat, si tens cap incidència o consulta a fer, el servei d'atenció al client només és en castellà... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.