directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els focs de l'Empordà van provocar pèrdues d'1,5 MEUR

Aquesta és l'estimació que han fet els alcaldes dels municipis afectats malgrat que insisteixen en les dificultats de quantificar les pèrdues

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els ajuntaments afectats pel gran incendi de l'Alt Empordà ja han presentat una primera valoració dels danys per valor d'1,5 MEUR al Consell Comarcal. Aquestes xifres inclouen les pèrdues municipals i, en alguns casos, els danys a particulars tot i que només és una valoració inicial perquè la majoria dels ajuntaments asseguren que és "molt difícil" quantificar econòmicament les pèrdues de massa forestal. Els consistoris poden presentar fins aquest divendres el recompte de les pèrdues al Consell Comarcal i els particulars tenen com a data límit el 20 d'agost. Un cop hagi passat aquest termini i s'hagi fet el recompte complet es podrà conèixer la xifra definitiva.

Comparteix
   


Etiquetes
Durant aquests dies, els ajuntaments afectats pel gran incendi de l'Alt Empordà han realitzat un recompte de totes les pèrdues que van patir a causa del foc. En concret, els 16 ajuntaments consultats per l'ACN han detallat que els danys - tant d'àmbit municipal com privat- arriben als 1.468.267 euros. Els consistoris tenen fins aquest divendres per presentar les seves pèrdues al Consell Comarcal de l'Alt Empordà, una data que s'allarga fins al proper dia 20 d'agost en el cas dels particulars.

La gran majoria dels consistoris consultats per les periodistes de l'ACN Anna Camps, Lourdes Casademont i Nerea Guisasola han detallat que el foc va calcinar diversos equipaments municipals, camins, senyalitzacions i massa forestal. Aquest últim aspecte és un dels que ha causat més maldecaps a l'hora de presentar els recomptes perquè, segons els consistoris, és "molt complicat" quantificar econòmicament els danys o les pèrdues als boscos de la zona. A més, aquest impediment se suma a què la majoria dels municipis consultats no tenen registrats els danys a particular. Localitats com La Jonquera, Llers, Capmany, Agullana, Darnius o Biure són alguns dels municipis que van resultar més afectats a causa d'aquest gran foc.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.