directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El MNAC vol promoure la marca Barcelona

Per això es planteja canviar de nom per incloure-hi en el de la ciutat comtal

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El director del MNAC, Pepe Serra, ha explicat que estan estudiant canviar el nom de l'equipament amb l'objectiu d'"explicar-se millor". "No es pot anar pel món dient-nos MNAC i renunciant a la marca 'Barcelona'", ha precisat Serra en una entrevista a Catalunya Ràdio, posant d'exemple la National Gallery de Londres o de Washington que, sense posar Gran Bretanya o EUA, "tothom sap què són". Per Serra, quan "se surt fora", el centre hauria d'incorporar la paraula Barcelona i considera que és redundant posar Catalunya perquè el terme 'nacional' ja hi fa referència. En paral·lel, creu que s'ha explotat poc a nivell internacional les col·leccions de romànic i gòtic.

Comparteix
   


Etiquetes
Serra considera que el principal repte del MNAC és "creure-se'l". " No podem dir que tenim la millor col·lecció de romànic del món i no haver-la exportada. Els de Madrid haurien de venir a veure-la aquí i nosaltres exportar-la pel centre d'Europa", ha concretat.

Pel director del museu, la marca Picasso, per exemple, és "importantíssima" i en el MNAC s'ha de fer un "esforç important" en aquest sentit. "Tenim col·leccions de molt nivell però que no tenen icones. No se'ns coneix prou", ha reblat.

En aquest sentit, Serra considera que ara que baixen les aportacions públiques es fa "més necessari que mai obrir molts més espais gratuïts". En paral·lel, el director ha lamentat que quant a les obres d'art, considera que hi ha un "tracte discriminatori cap a Catalunya" més que "de favor a l'Estat". "Tot es diposita a Madrid i, en aquesta línia, tenim molta feina per fer", ha criticat.

Quanta a la relació que mantenen amb el CaixaFòrum, Serra ha explicat que han de treballar conjuntament per "endreçar millor el sistema". "Felicito la Caixa per la feina que ha fet però en l'escenari que tenim ens hem d'encadenar millor en el sistema públic perquè alguns de nosaltres tenim precisament aquesta missió", ha insistit. Així, considera que "mentre el MNAC valgui 10 euros i la Caixa faci exposicions gratuïtes, la feina serà molt més difícil".

Finalment, Serra -que s'ha mostrat radicalment contrari a l'increment de l'IVA, un error que ha considerat "garrafal"- considera que el museu ha d'acostar-se a la ciutat, ocupant una part de la Fira de Barcelona i estendre's plenament en la contemporaneïtat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
12 d'agost de 2012, 20.07 h

Solució: "MNAC a Barcelona", o sigui" Museu nacional d'Art de Catalunya a Barcelona" o Barcelona entre paréntesi;MNAC( Barcelona)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
enric fletxa barcelona
11 d'agost de 2012, 11.43 h

Ostres, aleshores, Pepe, perquè t'han fet director? Per aprofitar-te de la feina que han fet d'altres? Si Barcelona és una marca de prestigi és perquè hi ha hagut una gent que ho ha treballat! Doncs ara, tu, treballa la marca MNAC; rumia, inventa, imagina, que per això t'hi han posat suposo! Si el contingut és meravellós, com ho és, què més vols?! Han posat un caramel a les teves mans i tu no saps què fer-ne i t'obsedeixes amb l'envoltori.! Si no t'hi veus amb cor potser el més hon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Resolt fletxa Catalunya
11 d'agost de 2012, 10.43 h

#4 Spanair ja existia i ja tenia aquest nom. No feia cap falta canviar-lo perquè a nosaltres no ens molesta la paraula Espanya. A qui és evident que li molesta a paraula Catalunya i, sobretot, català és a vosaltres; com expliques, si no que una empresa com Catalana de Gas hagués de canviar-se el nom a Gas Natural per poder operar a la resta de l'Estat espanyol (perquè d'altra manera s'enfrontava a la possibilitat d'un boicot)? No siguis tan ximple que, des de sempre heu estat vosaltres qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa CATALUNYA
11 d'agost de 2012, 09.01 h

#6 Com si poguessis,Recluta Patoso,l'únic que saps fer bé es ridiculitzar-te tu i la teva espanya de cabra,trompeta i pandereta.Encara espero les refutacions i tu només m'ofereixes rebequeries de nen malcriat.Petió...ets tant petitó....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aratxu fletxa Barcelona
11 d'agost de 2012, 08.36 h

La marca Barcelona es igual que la marca España, centralismo puro y duro. El museo está en Barcelona pero las obras que contiene es un compendio del arte de toda Catalunya. Si quiere cambiar el nombre, puede suprimir la N que induce a error o potenciar la idea de nación. Doy una idea: Museu d'Art CAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Lleida
11 d'agost de 2012, 07.57 h

Nomes falta ja que i posin el nom de Barcelona a un museu que hi ha mes obres de les altres provincies Catalanes. A mi la marca Barcelona ja em cansa i m'importa un "pito". Us penseu que tot ho podeu decidir vosaltres a BCN?. Que precisament es on es parla menys el catala al carrer i pitjor?. Ull, amb aquestos "tics" que teniu,eh?. Que despres a vosaltres no us agrada que us jo facin d'altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
11 d'agost de 2012, 00.49 h

#5
JORDI, amado mio, bienamado querubin, tu has llegao a ser la razo de mi vivir. Mi dia se llena cuando te toco la cresta y te ridiculizo, cuando me insultas, porque no sabes hacer otra cosa; no ves que doy sentido a tu vida pueblerina, que harias al poble sin mi. Como decia aquel, sin mi no eres NADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi fletxa CATALUNYA
11 d'agost de 2012, 00.23 h

#4 Hostia,doncs a veure quan reventes de fàstic,però fes-ho per youtube,ho poden titular,"explosion de un superidiota".En mongol central,com a tu t'agrada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
10 d'agost de 2012, 16.22 h

Si la misma generalitat catalana puso a su linea de bandera SPANAIR usando la marca SPAIN.

¿Por que no le puso Catalnoainair o algo parecido? Porque la gente pensaria que seria una exrepublica sovietica con un flota de viejos Antonovs. . . .


QUE PENA ME DABAIS Y QUE ASCO ME DAIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Juan fletxa L'Hospitalet
10 d'agost de 2012, 12.55 h

El museu més visitat de Londres és el Museu Britànic.. Si aquesta és la gran aportació del Pepe la cultura d'aquest país esta servida. Aquest individu no deu tenir gaire feina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.