directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La MAT és una prioritat per la presidenta de la CNE

La millora de la xarxa elèctrica passa per la interconnexió amb França

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diumenge José Luís Rodríguez Zapatero es va reunir amb François Fillon, primer ministre francès, i van acordar impulsar la consecució de la MAT. Ara, a més, la presidenta de la CNE, Maite Costa, creu que des d'un punt de vista tècnic és obvi que  l'Estat espanyol no pot continuar sent una illa. Opina que el risc d'accidents és elevat per culpa de la manca d'interconnexions amb Europa i considera "imprescindible" la interconnexió amb França.
torre electrica electricitat
Torre elèctrica

Comparteix
   


Etiquetes
L'ens regulador dels sistemes elèctrics de l'Estat espanyol és la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) que depèn directament del govern espanyol. La seva presidenta, Maite Costa, qui va ser la màxima responsable d'energia de la Generalitat, està elaborant un expedient informatiu sobre les apagades d'aquesta setmana a Barcelona. Un dels objectius d'aquest informe és determinar els culpables i també definir responsabilitats sobre l'incident. Això sí, Costa ha assegurat que l'expedient pot comportar unes sancions econòmiques força dures.

Però, la presidenta de la CNE també s'ha referit a un altre tema d'igual importància. Maite Costa ha admès que la qualitat del subministrament és millorable en moltes zones de l'Estat espanyol i que tenim més risc d'accidents per culpa de la manca d'interconnexions amb Europa. Costa considera "imprescindible" la interconnexió amb França.

Costa creu que a la CNE li costa controlar i vigilar les empreses i les inversions que fan degut a que aquest organisme regulador sector necessita més instruments i més inversions. Així doncs creu que la qualitat del subministrament elèctric és millorable a moltes zones d'Espanya i que el risc és més alt per culpa de la manca d'interconnexions amb Europa. Per aquest motiu, Maite Costa fa una aposta decidida per la MAT, la línia de molt alta tensió que ha d'unir Catalunya i França.

Segons Maite Costa, "des d'un punt de vista tècnic és obvi que no podem continuar sent una illa", i així s'ha manifestat la comissió que presideix.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.