directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Prohibirà Espanya el joc “Catan” per evitar l’enfrontament amb Catalunya?

Catalunya i Espanya competiran per separat al mundial del joc de taula 'Catan' si Espanya no es retira

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 26 vots )
carregant Carregant

Catalunya i Espanya competiran per separat al mundial del joc de taula 'Catan', que tindrà lloc a Virginia (Estats Units) el mes de setembre. Una quarantena d'aficionats a l'edició catalana finalistes d'arreu de Catalunya es disputen aquest dissabte la preuada plaça. El 'Catan' és un joc de sobretaula que ha venut més de 20 milions d'unitats a tot el món i que va néixer a mitjans dels anys 90 a Alemanya. Cada jugador intenta colonitzar una illa i treure el millor rendiment als seus recursos naturals, i la negociació i la compra venda són claus per guanyar, segons ha explicat a l'ACN el soci director de Devir, Joaquim Dorca, la marca que comercialitza aquest i altres jocs similars.
Els aficionats catalans es disputen una plaça per anar al mundial de 'Catan', que té lloc a Virginia (Estats Units) aquest mes de setembre
Els aficionats catalans es disputen una plaça per anar al mundial de 'Catan', que té lloc a Virginia (Estats Units) aquest mes de setembre

Comparteix
   

Espanya no sap perdre ni als jocs de taula

El 'Catan' és un joc de gestió de recursos naturals, on cada jugador colonitza l'illa Catan per treure el millor rendiment als seus boscos, pobles i bestiar. Els participants han de negociar i establir rutes comercials per poder guanyar, i l'atzar, en aquest cas, té poc a veure per obtenir la victòria.

Segons ha apuntat Dorca, editor i distribuïdor de 'Catan', aquest joc forma part dels anomenats 'Eurogames', que són entreteniments de menys d'una hora i on cap jugador queda fora de la partida durant el primer o el segon torn. Aquesta és la principal diferència amb altres jocs com el 'Monopoly'. Fins a l'últim moment no se sap qui guanyarà, ha continuat, i cada partida és diferent, perquè l'illa de 'Catan', on hi ha els recursos, es distribueix d'una forma nova en cada partida. Això és el que ha fet, al seu parer, que s'hagi convertit en un joc molt seguit arreu del món, amb més de 20 milions d'unitats venudes.

El fenomen dels 'Eurogames', com el 'Catan' o el 'Carcassonne', va néixer en la dècada dels 90 com una alternativa als clàssics jocs americans que tenen més de cent anys. Dorca ha explicat que aquest tipus d'entreteniments sempre apareixen en un moment de crisi, de recolliment, que és quan les famílies es queden a casa i necessiten entretenir-se sense gastar. Així, el Trivial és fill de la crisi del petroli, el 'Monopoly' del 'crack' del 29 i el 'Catan' i la resta d''Eurogames' de la reunificació d'Alemanya.

Del total d'unitats venudes a Espanya, entre el 30 i el 40% es compren a Catalunya, que té la seva pròpia edició en català, el que ha fet que tingui una plaça pròpia en el mundial que tindrà lloc a Virginia el proper mes de setembre. Així, aquest dissabte s'ha disputat el campionat català, mentre que el d'Espanya va tenir lloc recentment a Madrid. La final catalana s'estructura a partir d'una lligueta on cada jugador participa en tres partides. Els millors classificats juguen la final que dóna el títol de campió de Catalunya i l'accés al mundial.

Uns 150 jugadors han participat en la fase prèvia, celebrada a botigues, associacions i clubs de jocs de sobretaula. Els finalistes procedeixen de Barcelona, Girona, Tarragona, Badalona, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Reus i Sant Vicenç dels Horts.

El 'Catan', que va ser creat l'any 1995 a Alemanya, va arribar a Espanya l'any 2000. El 2010 es va començar a comercialitzar l'edició en català.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Jaume Mas fletxa Barcelona
12 d'agost de 2012, 13.15 h

#15 Tothom sap que tu ets un seudònim i que qui hi ha darrera teu és de SI. Fins i tot va publicant fotografíes al costat de STRUBELL fent el fatxenda d'haver anat a defensat no-se-quí a no-se on del "fatxes" i bla bla bla bla bla. Com si això fos un joc violent i divertit. Des d'aqui aquestes pàgines S'INSULTA, ÉS FAN PROCLAMES RACISTES I ES DIUEN BESTIESES QUE NO FARAN SINO CONFONDRE LA GENT . AIXÒ ENS DESACREDITA. GENT COM TU, J.C., ÉS EL PITJOR QUE ENS POT PASSAR. VISCA CATALUNYA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pasbort fletxa Vila-real
12 d'agost de 2012, 10.44 h

Per favor deixeu els insults PERSONALS....i ho diu una persona que us tracta de "BORREGOS" perque us han FET BORREGOS!! deixeu...deixeu de ser "BORREGOS" els humans ESTIMEN ALS SEUS PARES FAMILIARS AMICS VEINS.....lo que us teniu que PREGUNTAR estimo jo aquesta gent? o....als TIRANS INVASORS....i que conste que molts INMIGRANS estimen aquesta TERRA més que alguns nascuts aquí....i.....NO ODIEU als CASTELLANS ells també tenen DRET a ESTIMAR LA SEVA TERRA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
mario fletxa barna
12 d'agost de 2012, 10.07 h

Bons comentaris a partir de la notícia. Són notícies no un forum de despropòsits, quin matí de diumenge UF!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi fletxa CATALUNYA
12 d'agost de 2012, 00.24 h

#14 I qui et diu que soc de SI,espabilat?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Jaume Mas fletxa Barcelona
11 d'agost de 2012, 22.29 h

#12 Fa una pena el nom de Catalunya associada a tu! Quina vergonya de gent! Em venen ganes de canviar de partit i deixar de ser de SI. El sr Lopez Tena hi hauria de fer alguna cosa . Un descrèdit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Jaume Mas fletxa Barcelona
11 d'agost de 2012, 22.26 h

#12 Tens aquest nom però insultes exactament igual i entres a la provocació com un babau, sempre ho fas. No costa res fer-te saltar. Amb aquesta gent on podem anar? enlloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
11 d'agost de 2012, 21.39 h

#2 Al costat teu la duquesa de alba és una pluriempleada,Recluta Patoso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jaume Mas fletxa Barcelona
11 d'agost de 2012, 21.32 h

#4 Horrorós.El tal "catalonia" és un impresentable però tu també i el que diu "subnormal" als altres igual que tu , si no ets el mateix paio. ... M'agradaría saber si no sou la mateixa persona el Catalonia i tu. Ja feu fàstic tants insults.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 d'agost de 2012, 21.11 h

#7 els espanyols li pegaran foc al Catan , a Virgina i al que faci falta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Arenys de Munt
11 d'agost de 2012, 20.21 h

#8 subnormal


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.