directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les festes de Gràcia volen ser una alenada d'aire fresc

Els organitzadors asseguren que si la gent s'oblida durant uns dies de la crisi, les festes hauran fet el seu servei

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Ni la crisi ni el fet d'estar en plena segona recessió en menys de tres anys és un obstacle per als organitzadors de la Festa Major de Gràcia que aquestes hores intensifiquen la feina per acabar els guarniments dels 18 carrers que a partir d'aquest dimecres protagonitzaran una nova edició de la festa d'aquest barri barceloní. Miquel Àngel Vergara, vicepresident de la Fundació Festa Major de Gràcia, creu que aquests dies no és el moment per estar preocupat per la crisi que ja bastant castiga durant la resta de l'any. Per això, aquest gracienc, president del carrer 'Joan Blanques de baix', creu que ''si la Festa Major de Gràcia fa oblidar durant uns dies la crisi, ja hem fet pro per tothom''.

Comparteix
   


Etiquetes
Els 18 carrers de Gràcia que participen aquest any a l'edició de la Festa Major de Gràcia, un menys que l'any passat després de l'abandonament del carrer Providència, han començat aquest cap de setmana la fase de muntatge del guarnit. Els guarniments ja els tenen enllestits i preparats des de fa dies, després d'una llarga feina que va començar gairebé fa un any, poc després de finalitzada l'edició passada de la festa.

Miquel Àngel Vergara està convençut que la intensificació de la feina durant aquest pròxims dos dies farà que tots els carrers i els guarnits estiguin a punt d'estrena el dimecres a partir de les 10h del mati, quan s'obri oficialment l'edició de la Festa Major d'aquest any,

La crisi i la recessió és una realitat que no pot passar desapercebuda a la Festa Major i és una realitat que planeja en tots els carrers que han de posar una forta dosi d'imaginació i de disseny en la creació dels guarnits per substituir la manca de diners i subvencions.

Vergara explica com exemple de creativitat que en el guarnit del seu carrer, 'Joan Blanques de baix' s'han utilitzat 8.000 ampolles d'aigua mineral que el veïns del carrer han anat recollint durant tot l'any. ''Molt de disseny i imaginació'' serveix per substituir la manca de pressupost, afirma el president d'aquest carrer.

A més de la crisi i la recessió, present aquests últims cinc anys a la Festa Major de Gràcia, un altre realitat recurrent d'aquesta tradicional festa és la pluja, que gairebé sempre està present en cada edició i que molt cops suposa el deteriorament dels guarniments del carrer. Vergara creu que aquest any ''sembla'' que la pluja no farà acte de presència, ''si es fa cas a l'home del temps'', `però, si finalment plou, ''s'haurà d'agrair la seva presència'' i segur que no afectarà al desenvolupament normal de la festa, afegeix.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
13 d'agost de 2012, 10.14 h

Doncs SI, disfrutem-les civilitzadament, ei! si popt ser


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.