directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La cinquena torre de control de llamps del món es troba a la Molina

Inaugurada a La Molina una torre que mesura el corrent que generen els llamps

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els Països Catalans se sumen al al Canadà, Àustria, el Japó i el Brasil. Aquests països són els únics al món que tenen una torre de control i mesurament dels llamps que es produeixen a l'atmosfera. L'antiga torre de telecomunicacions de la Tossa d'Alp s'ha transformat en un parallamps que per la seva situació, en un lloc alt i exposat, és ideal per rebre impactes de llamps de les tempestes que es generin a la zona i mesurar-los.
llamps
Un llamp ferotge

Comparteix
   


Etiquetes
Un comunicat del departament de Medi Ambient de la Generalitat ens informa que l'estació hivernal de la Molina, al municipi d'Alp, comptarà amb la cinquena torre del món per mesurar el corrent elèctric que generen els llamps. Els estudis dels llamps que registri permetran millorar el coneixement d'aquest fenomen, de difícil estudi fora de les simulacions que es fan en laboratori.

"Aquesta torre és la cinquena al món dissenyada per mesurar el corrent i altres característiques dels llamps", destaca la nota, que explica que la resta de torres instrumentalitzades per mesurar el corrent elèctric que generen els llamps es troben al Canadà, Àustria, el Japó i el Brasil.

La torre rebrà impactes de llamps de les tempestes que es generin a la zona i els mesurarà. Una altra utilitat d'aquestes dades serà la de millorar el calibratge dels mesuraments de llamps que fa la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques del Servei Meteorològic de Catalunya, tant respecte a la determinació dels punts d'impacte com dels paràmetres elèctrics dels llamps. Podeu trobar més informació al següent web.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.