directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 19 de juny de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Controlat l'incendi de la Cerdanya, que ha afectat 290 hectàrees

20 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris treballen per extingir el foc

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Ger (ACN).- Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 19.03 hores d'aquest diumenge l'incendi de la Cerdanya, que segons les darreres estimacions del cos d'Agents Rurals ha afectat una superfície de 290 hectàrees de matolls, pastures i massa forestal. 20 dotacions terrestres i 3 mitjans aeris, que es retiraran amb l'ocàs, continuen treballant a la zona per acabar d'extingir el foc, que es va iniciar aquest dissabte al migdia en una zona d'alta muntanya entre les poblacions de Meranges i Ger, a tocar de la urbanització de Niula. Al perímetre de l'incendi no hi queden flames, però sí algunes fumaroles que els Bombers repassaran al llarg de les properes hores i també durant la propera matinada per evitar qualsevol mena de revifalla.



Comparteix
   

Els Agents Rurals ja han trobat el punt d'origen del foc, al costat de la urbanització de la Niula, i treballen amb la hipòtesi que l'incendi hagués estat provocat per uns joves que estarien jugant amb foc en una cabanya de la zona. Aquest incendi va fer desallotjar una piscina municipal de Ger i un grup d'excursionistes a la zona de l'estació de Guils Fontanera. 44 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris han treballat des de les set del matí i fins al migdia d'aquest diumenge, i després s'ha rebaixat el nombre d'efectius. Els Bombers han estat treballant amb aigua, eines manuals i maquinària pesant per assegurar el perímetre del foc, que no ha crescut més.

Els Bombers han confirmat que la part sud del flanc dret, la més propera al municipi de Guils de Cerdanya, ja s'ha donat per extingida i que els mitjans centren els seus esforços a la resta del perímetre, sobretot a la part sud del flanc esquerre on encara hi havia alguns punts calents. Els Bombers també treballen amb maquinària pesada i han obert rases d'uns tres metres d'amplada a la zona del cap de l'incendi per evitar represes.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.