directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 04:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Avui comença un nou mètode per la conservació de boscos a Lleida

"Boscos de Muntanya" així s'anomena el projecte

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

"Boscos de Muntanya" és un projecte pioner als Països catalans que compta amb la col·laboració del Parc Natural de l'Alt Pirineu, i es basa en la col·laboració ciutadana. Així, el projecte es durà a terme "colze amb colze" amb una brigada forestal de treballadors del parc i els voluntaris. La zona de bosc on es realitzarà el projecte abraça prop de mil hectàrees de pi negre, pi silvestre, bedoll i roure, i el camí que volen netejar i senyalitzar discorre entre l'ermita de Sant Joan Vell i Montenartró.
pirineu lleideta pla de boet
Comparteix
   


Etiquetes
El projecte "Boscos de Muntanya" té dos objectius molt clars: en primer lloc vol fomentar la conservació de l'entorn, dels nostres boscos, i en un segon lloc el projecte parteix de la base que aquesta conservació serà possible gràcies a la col•laboració i la implicació de la ciutadania i el treball voluntari.

Així doncs, el pioner projecte creat per l'Associació Hàbitats s'inicia aquest dilluns al Pirineu lleidatà. El seu coordinador, Andreu González, assegura que es pretén fer evident la situació actual dels boscos i la necessitat de gestionar-los a través del voluntariat ambiental actiu, fet que suposa implicar els ciutadans de "forma vivencial" en la conservació de l'entorn.

Les iniciatives concretes

Entre d'altres iniciatives, 'Boscos de Muntanya' vol recuperar un camí forestal de cinc quilòmetres situat al Bosc Gran, propietat de l'entitat municipal descentralitzada de Montenartró, dependent de Llavorsí, al Pallars Sobirà. També es durà a terme



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JM fletxa Sant Boi
30 de juliol de 2007, 23.37 h

A mi em mereix més crèdit les paraules d'algú que viu al terreny que no pas els jocs de paraules ampuloses que amaneixen quatre funcionaris i dos polítics que no sabrien distingir un faig d'una alzina.

http://www.osona.com/federacioadf/numero05/new02.htm

i parlant de "voluntariat ambiental actiu" per tal de dur a terme la "forma vivencial" de de conservació de l'entorn, veurem "colze a colze" amb un magalló a les mans al conseller d'agricultura i el president del parlament, només per po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de juliol de 2007, 17.39 h

Uff, , que just, jo cada Agost vaig a acampar lliurement pel pirineu uns quants dies, i aquest anys tinc pensat acampar a prop de Montenartró.
A la montanya, els campistes de tota la vida hem d'esquivar tan als mossos com a guàrdies forestals de disseny sortits de ves a saber quins foscos despatxos; els antics, els formats a les files de l'ICONA, mai ens molestaven ni en veient que feiem foc a terra, ells sabien prou be que un campista lliure mai , mai perjudicarà la muntanya.
Som varis ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.