directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Dalai Lama ha de renunciar a la independència del Tibet per tornar a la Xina

La xina té vetada l'entrada al país a Dalai Lama per creure en un Tibet lliure i independent de la Xina

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Tibet forma part de l'Estat xinès des de l'ocupació al 1959. El règim oriental segueix l'ocupació i el seu tarannà dur i asfixiant. Tant és així que prohibeixen al Dalai Lama que retorni al seu país, el Tibet, fins que no retiri o rectifiqui la seva posició envers a la seva nació. En altres paraules, ha d'abandonar la idea d'un Tibet independent si vol que les autoritats xineses el deixin passar la frontera.
La figura del Dalai Lama no està mai exempta de problemes, aquí i aquí ho podeu comprovar.

La xina té vetada l'entrada al país a Dalai Lama per creure en un Tibet lliure i independent de la Xina. Fins que el líder espiritual no canviï d'opinió o almenys faci pública una rectificació no podrà tornar a casa. Així ho afirma Nyima Cering, vicepresident de la regió autònoma controlada per Pequin, en una entrevista que publica el diari estatal xinès China Daily.

"L'intent del Dalai Lama d'aconseguir un TIbet independent viola la sobirania xinesa i no té sentit negociar amb ell si continua aferrat a la seva postura secessionista", exclama Nyima Cering.

Davant les possibles crítiques sobre que la taxant posició de l'executiu xinès atenta contra un líder religiós, Cering va defensar la postura del règim xinès a l'hora d'impedir el retorn del Lama a casa assegurant que vint delegacions personals del Dalai Lama han visitat el Tibet des del 1979. "El Dalai Lama no és només una figura religiosa. És sobretot un polític. Estem en contra del Dalai Lama i de les seves activitats separatistes, no en contra de la seva religió".

Pequin ha reiterat els últims anys la seva disposició a negociar amb el Dalai Lama el seu retorn al Tibet amb la condició que abandoni el que considera "política separatista", una aspiració que el líder ja ha rebaixat demanant ara "més autonomia".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.