Els vins empordanesos s'internacionalitzen
L'editorial 'Vinologue' publica una guia en anglès dels vins i cellers de l'Empordà
L'editorial 'Vinologue' publica 'Vinologue Empordà', una guia en anglès sobre la producció vitivinícola i enoturística empordanesa, que inclou 59 cellers i 260 vins. El llibre forma part de la col·lecció 'Vinologue', elaborada per l'expert en vins Miquel Hudin, que també ha escrit sobre petites regions de Croàcia, Bòsnia i Sud-àfrica. La guia té 360 pàgines en color i consta d'una introducció general sobre la història i la llengua de la regió, el perfil de cada celler amb informació sobre les visites i dades de contacte, i una nota de cada vi. A més, s'adjunten les coordenades de GPS i un codi QR per obtenir la informació des del mòbil. La publicació també està disponible en l'edició digital.
'Vinologue Empordà' vol potenciar i donar a conèixer arreu del món la producció i elaboració de vins de l'Empordà, la majoria dels quals estan integrats a la Denominació d'Origen Empordà, i fer de la regió catalana un destí turístic vinícola, que vagi més enllà del sol i platja de la Costa Brava. El llibre es pot trobar a cellers, botigues de vi, restaurants i hotels de les comarques gironines, i l'edició electrònica es pot obtenir a través d'Apple, Amazon i Barnes&Noble, segons han informat els seus creadors en una nota de premsa.La col·lecció 'Vinologue', impulsada per l'autor i expert en vins Miquel Hudin, investiga la cultura vinícola de petites regions com ara la Dalmàsia, a Croàcia, Herzegovina, a Bòsnia, o Stellenbosch a Sud-àfrica, a través dels grans vins de la zona. Va començar el 2007 amb l'edició de Dalmàsia, i fins ara ha publicat quatre guies.