S'acaben els 38 anys de permanència de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord
S'acaba la campanya militar més llarga de la història de les forces armades britàniques amb 763 morts
Irlanda del Nord vetllarà per la seva pròpia seguertat després de 38 anys. El procés de pau impulsat per Londres i Dublín ha permès que la seguretat sigui competència exclusiva del cos policial d'Irlanda del Nord. Han hagut de passar gairabé 4 dècades però per fi els anglesos marxaran de terres irlandeses. La seva missió ha finalitzat.
Aquesta mitjanit passada, a les dotze en punt, s'ha posat fi a la presència de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord. Han hagut de passar 38 llargs anys, però per fi els anglesos marxaran de terres irlandeses. La seva missió ha finalitzat.El passat 8 de maig, Irlanda del Nord va recuperar la seva autonomia després que aquesta fos suspesa des de l'any 2002 per un suposat espionatge de l'IRA a Stormont, seu de l'Assamblea nord-irlandesa. Poseriorment, el procés de pau impulsat per Londres i Dublín ha permès que la seguretat sigui competència exclusiva del cos policial d'Irlanda del Nord. Anomenada "operació Estendard", està considerada la campanya militar més llarga de la història de les forces armades britàniques, en què han participat uns 300.000 militars, dels quals 763 han mort.
Des del 1969
Les tropes del Regne Unit van ser enviades per les greus disputes entre els Catòlics i els protestants. Ja queda lluny aquell 1969 quan es van enviar per primera vegada per intentar posar fi l'increment de la violència entre les dues comunitats. Durant el conflicte armat, tant els soldats com les seves bases van ser objectiu de l'exèrcit republicà irlandès, l'IRA.
De totes maneres, un contingent de 5.000 efectius continuarà a la província preparat per intervenir en conflictes internacionals.