directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

S'acaben els 38 anys de permanència de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord

S'acaba la campanya militar més llarga de la història de les forces armades britàniques amb 763 morts

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Irlanda del Nord vetllarà per la seva pròpia seguertat després de 38 anys. El procés de pau impulsat per Londres i Dublín ha permès que la seguretat sigui competència exclusiva del cos policial d'Irlanda del Nord. Han hagut de passar gairabé 4 dècades però per fi els anglesos marxaran de terres irlandeses. La seva missió ha finalitzat.
irlanda catalunya belfast
Un mural en un mur de Belfast

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta mitjanit passada, a les dotze en punt, s'ha posat fi a la presència de l'exèrcit britànic a Irlanda del Nord. Han hagut de passar 38 llargs anys, però per fi els anglesos marxaran de terres irlandeses. La seva missió ha finalitzat.

El passat 8 de maig, Irlanda del Nord va recuperar la seva autonomia després que aquesta fos suspesa des de l'any 2002 per un suposat espionatge de l'IRA a Stormont, seu de l'Assamblea nord-irlandesa. Poseriorment, el procés de pau impulsat per Londres i Dublín ha permès que la seguretat sigui competència exclusiva del cos policial d'Irlanda del Nord. Anomenada "operació Estendard", està considerada la campanya militar més llarga de la història de les forces armades britàniques, en què han participat uns 300.000 militars, dels quals 763 han mort.

Des del 1969

Les tropes del Regne Unit van ser enviades per les greus disputes entre els Catòlics i els protestants. Ja queda lluny aquell 1969 quan es van enviar per primera vegada per intentar posar fi l'increment de la violència entre les dues comunitats.  Durant el conflicte armat, tant els soldats com les seves bases van ser objectiu de l'exèrcit republicà irlandès, l'IRA.

De totes maneres, un contingent de 5.000 efectius continuarà a la província preparat per intervenir en conflictes internacionals.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.