directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU qüestiona la viabilitat econòmica de recuperar l'Àrea Metropolitana

Condicionen el suport a la Llei a conèixer 'els números i la viabilitat econòmica' de l'ens

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU ha estat ferma i ha posat un dels seus dubtes sobre la llei de l'Àrea Metropolitana al centre de la polèmica. Els nacionalistes han condicionat el seu suport a la norma a l'existència d'un major detall del sistema de finançament que regirà el nou ens. Així, serà condició 'sine qua non' perquè CiU estigui d'acord en tirar endavant la nova llei 'conèixer els números i la viabilitat econòmica' de la futura Àrea Metropolitana. I és que els nacionalistes consideren que la qüestió no està resolta i actualment 'les entitats metropolitanes no són viables si es volen donar els serveis que els ciutadans esperen'. El PSC i ERC, per la seva part, no consideren que la llei sigui 'el marc adequat' per debatre aquestes qüestions econòmiques.
corominas àrea metropolitana
Comparteix
   


Etiquetes
La compareixença dels portaveus de Convergència i Unió i del Partit Popular a les entitats metropolitanes, Antoni Vives i Ramon Riera, davant la comissió parlamentària que tracta la llei ha estat centrada sobretot en el debat sobre el finançament. Des de CiU, tant Vives com el portaveu del grup a la comissió, Lluís Corominas, han posat en dubte que les referències econòmiques que s'expliciten al projecte de norma siguin suficients. 'Es necessiten números i viabilitat econòmica de futur. Ho reclamem i serà condició 'sine qua non' perquè aquesta llei tiri endavant'. Amb aquests termes s'ha expressat Corominas, que exigia amb contundència que la llei defineixi al detall com es finançarà l'ens i les seves competència. Vives, en la seva compareixença, també ha advertit que ara mateix 'les entitats metropolitanes no són viables' i ha reclamat un nou model que ampliï fórmules perquè, per exemple, l'Estat, aporti més finançament.

Des del PP, Ramon Riera reclamava una legislació financera també, però ha volgut posar l'accent en la gestió de residus que correspon a la futura Àrea Matropolitana. 'Tothom parla del transport, que també és important saber com es finança, però la ventafocs de tot això són els residus', ha dit.

Des d'Esquerra Republicana, la portaveu a la comissió, Anna Simó, ha admès que cal una 'reflexió' sobre el finançament de l'Àrea Metropolitana i els ens locals en general. Però creu que, com des del PSC ha explicat la portaveu Rocío Martínez sumant-se a l'argument d'Esquerra, 'la llei no és el lloc per debatre aquesta qüestió'.

Pel que fa als compareixents, han volgut també deixar clara la seva postura sobre altres qüestions. Vives ha remarcat molt com d'important és per ell que la presidència de l'ens recaigui en l'alcalde de Barcelona 'ja des del seu naixement'. En canvi, Riera ha posat en dubte el sistema de representativitat que hi ha establert al projecte, al·legant que 'si no s'és alcalde, no es pot accedir a la presidència'. En aquest sentit, ha reclamat modificar aquest aspecte per instaurar un sistema on els representants dels ajuntaments a l'Àrea Metropolitana 'puguin triar la seu president, sigui o no alcalde del seu municipi'. Per últim, el convergent Vives ha demanat un encaix coherent amb les vegueries i la resta d'administracions. 'Sense haver-se definit be, generarà passius greus', ha explicat al·legant que 'el major perill és que l'Area Metropolitana s'acabi convertint en una mena de bolet satèl·lit'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
hospitalenc fletxa L'Hospitalet
8 d'abril de 2010, 09.55 h

El que ha de fer Barcelona és agregar-se els municipis del seu entorn (com ja va fer a finals del segle XIX). Barcelona ha de ser una ciutat gran i evitar que d'altres ajuntaments poc aptes entorpeixin llur expansió. Sóc de l'Hospitalet i estic esperant el dia que aquest municipi passi a ser un districte de Barcelona. Res d'area metropolitana, una Gran Barcelona és el que cal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
8 d'abril de 2010, 08.34 h

Aneu al google i poseu "mas zapatero duran" o "mas zapatero estatut" us aclarirà moltes coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 31
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 d'abril de 2010, 07.46 h

El que haurà de fer CiU és desfer la C.Metropolitana P$OEmontillista de Barcelona pels mateixos procediments que la facin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 41   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.