directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Consell de Garanties Estatutàries haurà de pronunciar-se sobre la decretada de la CCMA

El Govern ha modificat la Llei per decret perquè no siguin necessaris els vots de CiU per nomenar Enric Marín

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU i PPC portaran al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) el decret llei que modifica les majories per nomenar Enric Marín com a nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de manera que no siguin necessaris els vots de la federació nacionalista. El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha posat en qüestió els arguments que el Govern utilitza per justificar el decret: el desplegament de la TDT i la signatura del nou conveni laboral. 'Això és agafar el rave per les fulles', ha dit Pujol, que ha opinat que l'objectiu del Govern es controlar els mitjans públics. Dolors Montserrat (PP) ha denunciat que el tripartit està fent un frau de llei i ha carregat contra els 'tics autoritaris' de l'executiu. Ambdues formacions han criticat el president de la cambra, Ernest Benach, per permetre que el Govern tiri endavant un nombre excessiu d'iniciatives parlamentàries amb caràcter d'urgència.
consell garanties estatutàries
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa, Pujol ha considerat 'esperpèntic' que el Govern digui que la TDT i el conveni laboral són arguments prou importants com per empènyer un decret llei, i sobre això precisament plantejarà CiU la seva petició de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, que entraran a registre dijous. Aquesta excusa serveix, segons Pujol, per dur a terme una 'cacicada' que serveix per nomenar el nou president de la CCMA sense el concurs de la resta de forces polítiques.

En el fons, al seu parer, l'objectiu del tripartit és simplement 'establir un control polític dels mitjans públics, saltant-se a la torera' el consens que va envoltar la llei. De fet, ha indicat que no hi hagut cap tipus de diàleg amb CiU abans de la reunió que es produirà aquest dijous entre representants de la federació i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

En canvi, la portaveu parlamentària del PPC ha indicat que ells ja han registrat la seva petició de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre el decret de la CCMA. Montserrat ha lamentat 'les presses que tenen' per aprovar aquesta mesura i ha assegurat que el tripartit està fent un 'frau de llei', ja que 'es vulnera l'esperit' de la llei de la CCMA que es va aprovar aquesta mateixa legislatura a la cambra catalana. 'Estem tips d'aquests tics autoritaris del tripartit i del president Montilla', ha assegurat Montserrat.

Montserrat creu que 'molta gent es pot preguntar per a què serveix legislar al Parlament si a través d'un decret llei es canvia en funció de les majories el que interessa en cada moment al Govern'. Per la portaveu del PPC, el Govern 'no és fiable i no s'hi pot confiar', i ha avançat que, si en el proper Ple hi ha algun punt relacionat amb la CCMA, com ara el nomenament d'Enric Marín com a nou membre i nou president, hi votaran en contra.

El portaveu del grup mixt, Albert Rivera, ha criticat 'les formes i el fons' que està fent servir el tripartit per rellevar Albert Sáez al capdavant de la CCMA. Al seu parer, el president de la Generalitat, José Montilla, 'va matar políticament la llei amb el 'decretazo' per nomenar el nou president'. Per això, en coherència, s'hauria de derogar la Llei de la CCMA, perquè no es pot 'vestir de democràcia el que és un nomenament a dit del senyor Montilla'.

L'oposició critica el silenci de Benach

Tant CiU com el PPC han criticat el silenci del president del Parlament, Ernest Benach, davant d'aquesta situació. És més, la federació ha lamentat el 'silenci clamorós' de Benach també quan el tripartit està promovent un 'deteriorament molt greu de la qualitat democràtica' del Parlament en aquest final de legislatura, reduint compareixences sobre algunes lleis o directament evitant que se'n produeixin. És el cas de la Llei de vegueries, de la de l'Àrea Metropolitana, la de la Sindicatura de Comptes i la de l'impost de successions.

'L'evidència la té damunt de la taula, no li demanem res perquè és prou evident. D'ofici hauria d'haver actuat', ha opinat Pujol. La portaveu parlamentària del PPC també ha estat crítica amb Benach, de qui ha dit que la seva actuació en les últimes setmanes està sent 'fatal'. Montserrat l'ha instat a 'aturar-se un moment', perquè 'no només s'ha d'anar amb el que diu el reglament', sinó fer 'una valoració del que està passant al Parlament els últims mesos'. 'Últimament, el president Benach fatal', ha reblat.

Montserrat ha lamentat que en les reunions de la Junta de Portaveus 'es faci cas a la majoria' i el president 'no diu que potser s'estan passant amb tanta urgència, fent cacicades'. 'No diu res, està callat', ha lamentat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa Catalunya
8 d'abril de 2010, 13.07 h

Mágrada que l´oposició faci ús d´aquest tribunal constitucional català tenint en compte que el PP diu que el Consell de Garanties és anti-constitucional i per això volen que a la sentència del tribunal espanyol retalli el corresponent article de l´estatut i que CIU va votar en contra de la creació del Consell de Garanties estatutàries. Vés a saber però el decret-llei és una facultat del Consell Executiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 38
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
8 d'abril de 2010, 08.24 h

Aneu al google i poseu : "mas zapaero duran" o " mas zapatero estatut" i entendreu moltes coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
8 d'abril de 2010, 08.10 h

paper.avui.cat/article/opinio/.../bustia.html -


El llepaculisme de Ciu i els ex-llepes són una amenaça per la nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 46
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
8 d'abril de 2010, 07.45 h

Les mancances democràtiques del tripartit son una amenaça per la Nació catalana


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.