directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Junqueras, el líder de la independència

“l’Onze de Setembre ERC sortirà a demanar la independència del nostre país, només faltaria. qualsevol altra cosa seria un acte d’inconsciència”.

Comentaris 87  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 28 vots )
carregant Carregant

El president d’ERC Oriol Junqueras, en una entrevista a RAC1 ahir, va demostrat tenir el país al cap, ser conscient de les dificultats que Catalunya i els seus ciutadans afronten i hauran d’afrontar i de ser capaç d’aportar solucions per encarar un futur. L’home que ha cohesionat ERC i ha retornat la confiança a militants, amics i simpatitzants, es postula, amb la humilitat i saber fer que el caracteritza, com a candidat a presidir la Generalitat de Catalunya, assegura que “No hi ha ningú nacionalment més radical que jo mateix i que la gent d’ERC. Impossible.”.
 




Comparteix
   


Etiquetes
 “Tothom sap que, tard o d’hora, necessitarem la independència.”
 
Junqueras ha explicat que ERC l’Onze de Setembre es manifestarà només per la independència, i ha aclarit que reclamar el pacte fiscal “només té sentit en la mesura que sigui per construir una hisenda pròpia, que és el primer pas per construir un Estat independent. Si no és per això, no cal que ens vinguin a buscar, perquè no hi serem. ERC no caminarà per un camí que sabem que no té sortida.” I ha afegit que “si tinguéssim majoria absoluta al Parlament, faríem una declaració unilateral d’independència i s’hauria acabat la discussió, ja està. Com que no en tenim, hem d’intentar convèncer els que tenen prou diputats per fer-ho. Si no podem, els hem de convèncer que, com a mínim, facin un referèndum. Si no podem, com a mínim els volem convèncer de tenir una Hisenda pròpia, que és una eina importantíssima en la construcció d’un estat independent, de la futura república independent catalana. Si no som capaços de convèncer-los d’això, estarem a l’oposició i en contra del govern.”
 
Cal sumar la majoria del país
 
En la carrera per la construcció d’un Estat propi hi ha de participar la majoria del país: el Govern, CiU, ERC, ICV, els sindicats, empresaris, aturats, ajuntaments, municipis, entitats, etc, i per això ERC intenta arrossegar a la majoria del país. En el cas del PSC, Junqueras ha fet autocrítica de partit hi ha reconegut que “amb el PSC segur que no ens en vam sortir gens, és una evidència. Però ho hem de continuar intentant... i ERC ha pagat preus altíssims per fer allò que estava convençuda que havia de fer i que era el millor per al país.”
 
Junqueras,  un jardiner que estima la terra
 
Durant l’entrevista no han faltat les referències als assumptes interns del partit i sobre el candidat a les eleccions a la presidència de la generalitat de Catalunya. En aquest sentit Junqueras considera que seria “molt sa” fer primàries per decidir el candidat a les eleccions i voldria que poguessin votar militants, simpatitzants i amics, també ha assegurat que “m’agradaria ser candidat, però és quelcom que han de decidir els militants d’ERC i seguirà el procés habitual en aquests casos. La meva disposició existeix. No hi he de donar gaires voltes, si m’ho pregunten, contesto i ja està.” I ha afegit que “no m’he postulat per la possibilitat d’unes eleccions anticipades. No sabem si n’hi haurà, això pertoca decidir-ho al president Artur Mas. ERC és un partit modest que intenta estar tan preparat com sigui possible. Veurem si hi ha eleccions anticipades i quan són – hi ha rumors que podrien arriba a ser aquesta tardor-.”
 
En relació a ERC, Junqueras considera que és un partit modest amb les seves dificultats internes, com qualsevol família i que ara ERC, més que un partit de famílies, és una família que és un partit i ha afirmat que “ERC demostra una cohesió extraordinària, molta més que la majoria de partits polítics que volten pel nostre país.” En resposta al tertulià Lluís Foix, que ha demanat a Junqueras sobre els canvis constants de lideratge dins ERC, ha dit que “Per la vocació de jardiner que estima la terra, puc dir que el jardí d’ERC és el millor dels jardins possibles, les roses fan molta olor, les maduixes són gustoses i tothom s’hi troba molt a gust.”
 
En referència a les previsions electorals d’ERC, Junqueras ha dit que “Segons les enquestes, el partit que puja més és ERC, tant en termes absoluts com relatius. No em sorprèn, i m’agradaria que fos molt més. Espero que en això hi hagi alguns mèrits propis, i també hi deu haver algun demèrit de la feina que fan altres partits
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#95
Emili fletxa Terrassa
6 de setembre de 2012, 10.47 h

#86 Hola Prunés, el que no es potbfer és dir que pactaran una cosa en concret iacabar baixant-se el pantalons per notornar amb les mans buides commja s'ha fet en múltiples ocadions. Això sí que no es tolerablei és emnganyar lagent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#94
Synera fletxa Barcelona
6 de setembre de 2012, 02.00 h

Ni líder ni res. Falta carisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#93
María fletxa Barcelona
19 d'agost de 2012, 12.58 h

La casta política només mira pel seu bé i treballen per al partit, al poble només l'utilitza per aconseguir el seu vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#92
19 d'agost de 2012, 04.55 h

Mireu jo no vui LA INDEPENDENCIA de Catalunya en Politics que cuan estan ala oposició son Catalans hi cuan estan al poder mandan se ajunten amb els Espanyols he ,, C.I.U. Tambe deia NO PACTARIA amb P.P. hi mireu amb qui ba al llit he amb LA SRA Camacho el sr Artur Mas un fort lligam tenen dificil de trencar JO No votare a cap de els mentres tinguin COTXES OFICIALS I MOVILS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#91
19 d'agost de 2012, 04.36 h

E.R.C. el mal que ba fer el Sentiment INDEPENDENTISTA ba ser tan gran que a molts Catalans i Catalanes encara no perdonen aquella TRAICIÓ , aquel era el Momen de PASSAR Pagina els hi no baran fero ban perjudica CATALUNYA Ja ferires que no se curen mai cuan sa fet un gran dolor no es facil de calma la ravia de curar la ferira en paraules . Ara E.R.C. Vol recuprar 8 anys de TRIPAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#90
Emili fletxa Terrassa
18 d'agost de 2012, 22.47 h

#86 Hola, Prunés, Vull creure que en el fons també (Convergència, només C)volen la INDEPENDÈNCIA, però volen esgotar tots els recursos i així podran dir , , , ,"ja us ho dèiem" ! ! ! !. . . mira, que vols que t'hi faci, crec amb en Mas també, i de moment NOMÉS ell és el Molt Honorable President de Catalunya.
A veure si encara ens sortirà un HEROI ! ! ! !

Veus? d'en Duran . . . . ja callo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#89
jordibcn fletxa Barcelona
18 d'agost de 2012, 21.02 h

#83 Com és habitual les coses si es poden tergiversar es tergiver-se´n. titular " Bosch: 'Una Syriza catalana serà independentista o no serà' , i resta del article a vilaweb, i tant debó ICV és sumes al projecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#88
PereelDigne fletxa Granollers
18 d'agost de 2012, 18.18 h

ERC serà de nou la gran força política que havia estat amb el lideratge d'Oriol Junqueras i Marta Rovira.Tots està ben encaminat i si les enquestes no s'equivoquen, quan hi hagi les properes eleccions, ERC tornarà a ser la tercera força política del país i serà decisiva per encara el procés cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#87
PereelDigne fletxa Granollers
18 d'agost de 2012, 18.13 h

#83 Teresa,

Puigcercós no controla ERC ni de lluny si coneguessis ERC per dins i veuries el que ja es nota cap enfora: el lideratge el mantenen l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira. Ara, a més, si hi ha eleccions, Puigcercós passarà al Consell Assessor i deixarà de ser el portaveu del partit al Parlament. Bosch tampoc té cap poder a fora de liderar el grup d'ERC al Congrés de Diputats espanyols i no condicionrà la política del partit tot i que hi pot dir la seva. A més aconseguir més... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86
18 d'agost de 2012, 17.52 h

#73 Emili, crec que no es pot enganyar la gent. No es pot jugar a pactar amb CiU un finançament que no acaba amb l'espoli fiscal i, llavors, per deixar clar a tothom que el partit és independentista, sumar-se -amb l'ANC, SI i CUP, i societat civil en general- a la manifestació per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.