directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Si Catalunya vol un referèndum, el tindrà"

El diputat nacionalista Humza Yousaf nega que Anglaterra sigui més comprensiva que Espanya i assegura que la lluita "és diària"

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Prada (ACN).- Representants de la Convenció Escocesa per la Independència han assegurat a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que "si Catalunya vol un referèndum, el tindrà". Visiblement sorpresos davant la imatge que preval aquí d'una Anglaterra "més comprensiva" amb els anhels sobiranistes escocesos que l'Estat espanyol amb els catalans, afirmen que la lluita per fer realitat la voluntat del seu poble "és diària", ha explicat el diputat del SNP Humza Yousaf. La societat escocesa sap que el seu Parlament "està per obeir-la i no al revés". Si Europa ha d'acabar sent la unió "de cent banderes, així serà", ha resumit el secretari del sindicat de bombers d'Escòcia, John Duffy.
John Duffy, secretari del sindicat de bombers d'Escòcia; Gail Lythgoe, presidenta de la Scottish National Student Federation; Humza Yousaf, membre del Parlament Escocès per Glasgow, SNP; Anna Arqué, vicerectora de relacions internacionals de l'UCE, i Chri
John Duffy, secretari del sindicat de bombers d'Escòcia; Gail Lythgoe, presidenta de la Scottish National Student Federation; Humza Yousaf, membre del Parlament Escocès per Glasgow, SNP; Anna Arqué, vicerectora de relacions internacionals de l'UCE, i Chri
© @ACN

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta uce

"Si Catalunya vol un referèndum, el tindrà", ha assegurat Christopher White, portaveu de l'Scottish Independence Convention, aquest divendres a la UCE en una conferència que aborda el procés cap a la consecució d'un estat propi iniciat per Escòcia. Fent un paral·lelisme amb Catalunya ha assegurat que aquí ja es compta amb una voluntat social prou forta però encara manca "la voluntat política".

Tots els processos independentistes que existeixen a Europa, "a Gal·les, a Irlanda, a Flandes, al País Basc o a Catalunya" tenen un tret essencial en comú, "depenen del dret universal d'un poble de decidir què volen fer", ha assegurat.

El secretari del sindicat de bombers d'Escòcia, John Duffy, ha restat qualsevol alarmisme davant aquesta tendència assegurant que no passarà res si al final la Unió Europea té més banderes. "Són banderes de nacions que ja existeixen encara que no estiguin reconegudes, si al final són més de cent, així serà", ha sentenciat.


Joves independentistes però despolititzats

La majoria dels joves escocesos estan a favor de la independència d'Escòcia, però al mateix temps desconfien de la política i no fan ús del seu dret a vot, segons la presidenta de la Scottish National Student Federation, Gail Lythgoe. Un fenomen sobre el qual cal actuar per ser capaços de mobilitzar el seu vot en el referèndum que es prepara per a la independència.

Només un 22% de dones independentistes?

Gaul Lythgoe ha aportat una dada simptomàtica a la UCE sobre la societat escocesa: només un 22% de les dones votarien sí en la consulta sobiranista. Això, per contra, no significa que la majoria sigui partidària de seguir formant part del Regne Unit. Les enquestes assenyalen que la porció més representativa entre el gènere femení és el vot indecís, "sobretot perquè no se senten prou incloses en aquest procés".

La identitat escocesa és secundària

El diputat del Scottish National Party, Humza Yousaf, membre del Parlament escocès per Glasgow, és originari de Pakistan i subratlla la importància d'incloure les comunitats nouvingudes en el procés cap a l'estat propi. Per fer-ho, explica, cal que la "identitat escocesa" no sigui l'eix central. La fortalesa del moviment "arriba d'aquesta diversitat", la identitat escocesa "és important" però és "més important què podem aconseguir tot junts".

Independència o pacte fiscal

Els quatre representants escosesos han emplaçat el Govern a escoltar el seu poble i consideren un error obrir un debat que passi per escollir entre la independència o el pacte fiscal. "Si els catalans volen un estat propi no es conformaran amb el concert econòmic", ha avisat Yousaf. Lythgoe, per la seva banda, desconfia de la utilitat d'un pacte fiscal sense poder de decisió, "de què serveix tenir els diners si no pots decidir en què invertir-los, o si entres o no en una guerra, o quines polítiques d'immigració vols aplicar", s'ha preguntat.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Synera fletxa Barcelona
20 d'agost de 2012, 21.17 h

No més faltaria! No era Espanya no sé quina potència econòmica del mon? Ara deu fins i tot la camisa. I nosaltres pagant despeses. Tot plegat, orgull i misèria. Ni l'Argentina valora Espanya. Hem de fugir abans de que ens arruinin! Ja no es temps de colonies. Si un matrimoni vol trencar, ho pot fer. I nosaltres no? Comprenc que costa, però es la realitat. Ja ni ha prou de preses de pel!


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Jordi fletxa CATALUNYA
20 d'agost de 2012, 07.04 h

#25 A mezzo soprano no coro de idiotas charnego espanyola usado para simular o tradutor sabe idiomas, cando só británica de Xibraltar domina, e por riba de todas as nais pensan que teñen o bichano como o seu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jordi fletxa Bcn
20 d'agost de 2012, 00.30 h

#19 Tant pesat amb això del "chichinabo", em sembla que deus cardar ben poc, per no dir gens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
cataluña fletxa gerona
19 d'agost de 2012, 21.51 h

#24

Muito bem pelo Voltaire. Acertou-a em meio dos olhos. Quanta saudade da-me a Galizia ocupada pelos vascuences e castelhanos. Ai, meu filho,que tempos aqueles.

Tens que me pagar 100 Eurinhos. Manda -me un giro postal al conho de tu puta mae. Listinho, que eres um listinho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Voltaire fletxa Rias Baixas
19 d'agost de 2012, 21.06 h

SPAIN-AIR: ets gallec, oi?????? M'hi jugo 100 euros! Els mes anticatalans són els gallecs. Van ser sotmesos pels basco-castellans i no poden soportar que hi hagin pobles lliures i que no abaixin el cap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jordi fletxa CATALUNYA
19 d'agost de 2012, 01.10 h

#22 Això,entrena't amb la cabra per les festes de cornellà,tu i la teva troupe,la coral de tarats xarnegoespanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
18 d'agost de 2012, 23.48 h

#21

oLE, OLE Y oLE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Emili fletxa Terrassa
18 d'agost de 2012, 23.18 h

#18 i LLIBERTAT, MIQUEL Q.. I FER PAÍS PELS QUINS HI VISQUIN ! ! ! !. . . . ENTRE TOTS RENAIXEREM ! ! ! !
i tots fent pinya TREBALLAREM per nosaltres ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jordi fletxa CATALUNYA
18 d'agost de 2012, 22.49 h

#19 I tu no pares d'escriure en Britànic de Gibraltar en aquest blog perquè ets un frustrat,que entre els teus no passes de ser un mitjamerda,per això has hagut de fundar la coral de tarats xarnegoespanyols,per intentar creure't superior als demés,doncs aquí la cagues(per variar)ets l'acudit de borratxos,curt i sense gràcia,per mi pots seguir eh?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
18 d'agost de 2012, 22.36 h


SOIS UN PAIS DE CHICHINABO
Algunos separatistas (Narcis Bonel alias Narcs, Noguero,etc.) juegan al eRepublik para paliar su frustracion ante la ausencia de un estado propio. Primero, molestaba la insistencia de esta gente pero luego he reflexionado y creo que el hecho de que jueguen y de que ,simultaneamente,excreten sobre una muñeca hinchable puede ser una buena terapia para sus frustraciones y amarguras.
LO MAS DIVERTIDO ES QUE EN ESTE JUEGO CATALUÑA NO EXISTE Y PARA REGISTRARSE LO DEBE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.