directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Els signants de l'Acord de Gernika convoquen una concentració aquest dissabte per demanar la llibertat dels presos malalts

Després que l'Audiència Nacional hagi prohibit la manifestació que hi havia convocada

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Els signants de l'Acord de Gernika han convocat un acte per aquest dissabte després que l'Audiència Nacional hagi prohibit aquest divendres la manifestació que Herrira havia convocat per demanar la llibertat de Iosu Uribetxeberria i els altres presos malalts. Amb el mateix objectiu, els signants de l'Acord de Gernika han anunciat aquest divendres la convocatòria d'una concentració que se celebrarà dissabte a les 12 del migdia a Bilbao sota el lema 'Tots els drets humans. Euskal Oresoak Euskal Herrira'. Els convocants recorden que la normalització política al País Basc passa pel "cessament de la política penitenciària actual". Herrira, de la seva banda, ha desconvocat la manifestació prohibida per l'Audiència Nacional.

El pres d'ETA malalt de càncer Iosu Uribetxebarria
El pres d'ETA malalt de càncer Iosu Uribetxebarria
© @ACN


Protesta en suport a Iosu Uribetxebarria
Protesta en suport a Iosu Uribetxebarria
© @ACN

Comparteix
   

Madrid retarda la decisió final, però atorga el tercer grau a Uribetxebarria, que manté la vaga de fam

L'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) creu que el govern espanyol "ha cedit al xantatge iniciat per ETA" concedint el tercer grau al pres Iosu Uribetxebarria, que pateix un càncer incurable. L'organització ha dit en un comunicat que la vaga de fam que duen a terme uns 250 presos d'ETA ha empès el govern espanyol a concedir el tercer grau al malalt, fet que "suposa un mal potser irreversible en la lluita contra el terrorisme i esvaeix les possibilitats d'assolir una derrota total dels terroristes". L'AVT considera que el govern espanyol "ha flexibilitzat" la política penitenciària i en aquest sentit titlla la gestió de "pèssima i lamentable". "Cedir al xantatge i als desafiaments d'ETA suposa un mal irreparable a la democràcia i a l'estat de dret", manifesta.

El Ministeri de l'Interior ha concedit el tercer grau penitenciari al pres d'ETA Iosu Uribetxebarria, malalt de càncer en fase terminal, segons han confirmat a l'ACN fonts de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries. Aquest fet permetrà al malalt demanar la llibertat condicional. La decisió s'ha pres després que l'informe mèdic advertís que l'estat del pres és "molt greu" i que la Junta de Tractaments de la presó de Zaballa, a Àlaba, recomanés l'excarceració de l'intern, que pateix un càncer incurable. De fet, l'informe afirma que el càncer de ronyó que pateix Uribetxebarria és "irreversible i incurable", i apunta que la meitat dels pacients que es troben en aquesta situació moren "abans dels nou mesos", mentre que la probabilitat de sobreviure més enllà de l'any és del 10%.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.