directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Recoder posa Mascarell d’exemple: “Premiar els escriptors en llengua espanyola i fer desaparèixer Catalunya del MNAC”

“OPA” de Recoder al PSC, malgrat que diu "Amb ERC hi ha una bona via de diàleg que segur que en el futur ha de donar molts fruits"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha convidat els catalanistes del PSC a seguir l'exemple de Ferran Mascarell i apropar-se a la 'Casa Gran del Catalanisme' convergent. En una entrevista a l'ACN i arran de la polèmica amb el vot a favor d'Ernest Maragall sobre el pacte fiscal, Recoder ha subratllat que a CDC hi ha un sector de pensament socialdemòcrata que "pot tenir un 'feeling' perfecte" amb molts militants del PSC. "No crec que Mascarell es trobi especialment incòmode dins del nostre projecte com a independent", ha subratllat. Recordem les dues polèmiques generades a l’entorn del Conseller Mascarell primer  en voler potenciar la marca Barcelona en deteniment de Catalunya al Museu d’Art Nacional de Catalunya i desprès llençant, mitjançant el president del CONCA, que a Catalunya cal premiar els escriptors en llengua castellana.

Comparteix
   


Etiquetes
Respecte a les relacions amb ERC, ha reconegut que hi ha una "bona via de diàleg" i ha augurat que "en el futur ha de donar molts fruits".
Recoder ha reconegut que el PSC és un partit molt important a Catalunya, però ha afegit que "s'ha mogut en un terreny difús entre la seva fidelitat al PSOE i els interessos nacionals de Catalunya". Al seu parer, la pròpia evolució del país i la consciència nacional en un tema com el dèficit fiscal obliguen ara els socialistes a prendre una decisió. "Això els situa en una posició molt delicada i han de trobar el seu camí, cosa que exigeix prendre decisions difícils", ha diagnosticat.

Així, segons ell, igual que CDC va fer una transició del "peix al cove" a la constatació que la via estatutària estava esgotada i que calia anar més enllà, ara el PSC ha de decidir. I si no ho fa, ha continuat, els catalanistes del PSC han de saber que "la 'Casa Gran del Catalanisme de CDC està en disposició de rebre'ls amb els braços oberts".

Ha posat l'exemple del conseller de Cultura, l'exsocialista Ferran Mascarell. "El camí que ha seguit Mascarell, moltes altres persones del PSC podrien seguir-lo, i estaríem encantats d'acollir-los a casa nostra", ha assegurat.


Recoder vol i dol amb ERC

Feta aquesta apel·lació directa al PSC, el membre nat de l'executiva de CDC s'ha referit també a les relacions amb ERC, abonades ara per la coincidència en la defensa del pacte fiscal. Recoder ha reconegut que amb ERC "hi ha una bona via de diàleg" ara mateix. Ara bé, sense concretar més, ha augurat que aquesta via "segur que en el futur ha de donar molts fruits".

I és que segons el conseller, CDC i ERC tenen més coses en comú que no pas el contrari. "Amb ERC hi ha moltes coses que ens uneixen, moltes més que no pas les que ens separen", ha dit.

No és contradictori el pacte fiscal i la independència

Sobre la polèmica al voltant del lema de la manifestació de l'Onze de Setembre, Recoder ha opinat que no ha de ser contradictori un clam a favor del pacte fiscal i un altre a favor de l'Estat propi. De fet, ha opinat que una mobilització independentista no perjudica l'objectiu de la hisenda pròpia. És més, segons ell, "si hi ha una expressió majoritària de sobiranisme, també suma a favor del pacte fiscal".

"Tothom que surti al carrer reivindicant més poder a Catalunya està sumant, altra cosa és que hi hagi expressions per un Estat propi que poden ser compartides per nosaltres, però no necessàriament tinguin un consens majoritari entre la ciutadania", ha reflexionat Recoder. El conseller ha subratllat que l'objectiu marcat pel Govern i pel Parlament és el pacte fiscal, perquè és el que uneix la major part de la població, però "cadascú defensarà el que voldrà".

De fet, ha apuntat que les forces que van donar suport al pacte fiscal (CiU, ICV-EUiA i ERC) poden tenir missatges "que vagin més enllà del pacte fiscal", com en el cas dels republicans, però això no treu que en aquesta Diada, al seu parer, s'hagi de concentrar l'esforç en l'objectiu del pacte fiscal.

Recoder ha dit que entendria perfectament que membres de CDC i del Govern participessin en les mobilitzacions independentistes de l'Onze de Setembre, i ha recordat que l'últim congrés convergent va expressar la seva voluntat sobiranista. "Tothom pot fer el que li sembli", ha dit, però ha afegit que al marge d'això, on cal abocar els esforços ara és en el pacte fiscal, perquè és el que aplega els màxims consensos i és el compromís electoral de CiU. "Si hem pres una decisió d'anar cap a intentar fer realitat un objectiu amb el qual vam comparèixer en les eleccions, que sabem que suma molt a Catalunya i que som conscients que és l'última possibilitat d'acord en el moment més clau d'ençà la transició, hem d'abocar totes les forces en l'assoliment d'aquest compromís", ha argumentat.

En preguntar-li pel pla 'b' en cas de rebuig per part del govern espanyol, no ha volgut entrar-hi, però sí que ha assegurat que el Govern té molt clar cap a on va, i també sap què ha de fer si la negociació acaba en fracàs




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
19 d'agost de 2012, 22.01 h

#11

Yo no compro ninguno,en aragones oriental y los que me regalan o me dan, pagados con nuestros impuestos, los uso para encender la chimenea como Pepinho.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
cataluña fletxa gerona
19 d'agost de 2012, 22.00 h


Benvolgut, Frank Dubé

Ya existe el Premio Nacional de las Letras Españolas otorgado por el Ministerio de Cultura (ver link) que en varias oportunidades ha sido ganado por escritores catalanes en lengua catalana como Miquel Batllori y Joan Perucho en en 2001 y 2002, por Pere Gimferrer en 1998 y recientemente en 2010 por Josep Maria Castellet. Es un premio abierto a cualquiera de los idiomas españoles.

Esa es la realidad pero claro ni en Direte ni en Tven3, esas noticias se cuentan fomen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
FRANK DUBÉ fletxa Barcelona
19 d'agost de 2012, 13.19 h

La solució:
PREMI NACIONAL DE LITERATURA CATALANA.
O bé: PREMI NACIONAL DE LITERATURA EN LLENGUA CATALANA.
S´ha acabat el problema.
Queda clar senyor Mascarell?
FRANK DUBÉ


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles V fletxa Vilanova
19 d'agost de 2012, 09.48 h

Aixoplugant en una mateixa federation gent com en Duran I en Mascarell se m'acudeix un lema ben plural I engrescador pels convergents a les peppered el.leccions: "ni dretes ni esquerres!: Espanya!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
cabrejat actiu fletxa Barcelona
19 d'agost de 2012, 08.05 h

Volem independencia i estat propi.
Per aconseguir-ho visquem com si ja fos realitat: Visquem en català!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
19 d'agost de 2012, 04.16 h

A Catalunya TOT EN CATALÀ Boicot als LLIBRES EN CASTALLA Cal que compreu tot LLIBRE que respecti la LLENGUA CATALANA ... LA NOSTRA La Castallana es de altres no pas dels CATALANS NI CATALANES .


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
eyrikur fletxa Olot
18 d'agost de 2012, 18.23 h

La cupula del PSC, es a dir els càrrecs, davant la incertesa del seu futur, segur que presterien oïda als cants de sirena que de repent profereixen alguns prohoms de CdC, l'argument, com sempre, son els interessos, si es pogues combinar ......? hem de considerar que el PSC vol un pacte fiscal a la baixa cosa que CdC acceptaria començant per l'inclit Duran, si ho poguessin fer ho farien, es més ja ho estan fent, d'aquesta manera aconseguirien majoria al parlament i evitarien passar pel t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
18 d'agost de 2012, 18.12 h

#4 CiU un cancer per Catalunya,que cal extirpar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
eyrikur fletxa Olot
18 d'agost de 2012, 18.03 h

No li sabia aquesta faceta a n'en Recoder, però no cal estranyar-se, aquesta gent faran l'impossible per seguir governant, i no per fer avançar al pais, simplement per governar, la tactica sempre la mateixa, la que ha donat sempre resultats, enganyar a la gent. Ara, davant la oposició publica al pacte fiscal diuen que tot s'hi val. Mentida, el pacte fiscal es per quedar-se a espanya, l'independencia es per marxar-ne.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
18 d'agost de 2012, 17.50 h

Catalunya es el primer Pais del Món que dona PREMIA al que li perjudica u Maltracta la seba LLENGUA Catalana , ara un Espanyol podra escriura en Castalla i tindra diners dels Catalans fantastic quina Vergonya quina merda i covard GOERN QUE TENIN . Tindran un PREMI PER NO RESPECTA LA LLENGUA CATALANA FRANCO Tambe donaba estos premios no els que escribien en CATALA Catalunya torna ala DICTADURA ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.