directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Bosch: ‘L’estelada és un símbol de llibertat i concòrdia, no de violència’ #11s2012

El govern espanyol justifica la prohibició d’entrar i exhibir estelades als recintes esportius perquè pot provocar ‘una reacció adversa i violenta’

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

El portaveu d’ERC-RCat-CatalunyaSí, al Congrés de Diputats, Alfred Bosch ha lamentat que el govern espanyol consideri que l’exhibició de l’estelada en recintes esportius ‘pugui provocar una reacció adversa i violenta’. Bosch ha fet saber que va formular diverses preguntes al govern espanyol arran de la gran quantitat de queixes rebudes per aficionats catalans al futbol i d’altres esports, que en accedir a molts recintes esportius de la resta de l’Estat, els prohibien entrar i exhibir estelades al·legant que eren un símbol de violència o bé una bandera il·legal. El diputat republicà va preguntar si hi havia alguna directiva per part del Ministeri o subdelegats del govern de l’Estat per a que les forces de l’ordre públic encarregades de l’accés dels aficionats no deixessin entrar les estelades i el perquè. El govern a la resposta fa recaure la responsabilitat de la decisió de no permetre l’entrada de les banderes en el Coordinador de Seguretat.
Sofia Maccari amb l'estelada celebrant la medalla de plata
Sofia Maccari amb l'estelada celebrant la medalla de plata




© Carles Riera

Comparteix
   

Espanya, por a la llibertat

El diputat republicà després de felicitar-se pel fet que ‘el govern reconegui que les estelades per elles mateixes no constitueixen cap tipus d’infracció’, ha alertat de la ‘incongruència’ que suposa que al mateix temps es pugui prohibir la seva exhibició i que ‘provoqui reaccions adverses i violentes’. Per Bosch, ‘si no hi ha infracció no pot haver-hi prohibició, i per això exigim al govern que actuï d’acord amb aquest precepte legal i no sota els criteris subjectius i aleatoris del policia o el Coordinador de Seguretat d’aquell estadi’. Bosch s’ha mostrat ‘sorprès’ perquè la resposta del governentra en ‘contradicció’ amb les declaracions públiques fetes per les autoritats espanyoles durant la final de Copa de futbol donant el beneplàcit a l’entrada d’estelades al Vicente Calderon perquè no era cap signe violent. A l’hora de la veritat però, el diputat ha recordat que ‘a diferència del que passa a la resta de recintes esportius d’Europa i Catalunya, on l’estelada pot entrar i exhibir-se amb normalitat, a Madrid molts policies van prohibir-ne l’entrada’.
ç
Alfred Bosch ha manifestat que ‘la bandera estelada és un símbol de llibertat i concòrdia, no de violència. Són altres, com els estats, els que amb nom de la seva bandera han fet guerres i aplicat la violència’. Bosch ha exigit que la bandera estelada ‘sigui respectada pel govern espanyol i les forces policials, perquè és un símbol de llibertat i democràcia pel qual molta gent ha partit repressió i mals tractes, encara al dia d’avui’. Per Bosch ‘davant el creixement imparable de l’independentisme el govern espanyol vol amagar la realitat, com passava en temps passats, quan la senyera estava prohibida, però això és impossible. Ja es va demostrar a la final de Copa quan van prohibir entrar xiulets de plàstic per evitar la pitada a l’himne que tothom va poder escoltar’. El diputat republicà, després de demanar al govern espanyol i les forces policials que deixin de perseguir un emblema democràtic com l’estelada, ‘perquè estant vulnerant drets com la llibertat d’expressió i ideològica’; ha fet una crida a la ciutadania a‘exhibir l’estelada a tot arreu’, i si ho prohibeixen, a denunciar-ho amb tots els mitjans que tinguem a l’abast.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
PereelDigne fletxa Granollers
25 d'agost de 2012, 19.39 h

#49 Sort que hi ha persones com tu que ho saben tot. Si no hi fóssiu, tots els catalans i les catalanes viuríem en la tenebra. Gràcies, doncs, per existir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Manel fletxa BCN
25 d'agost de 2012, 16.28 h

#45
Que ignorant ets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Synera fletxa Barcelona
25 d'agost de 2012, 00.30 h

#47 No saben crear riqusa. Solament roban.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Resolt fletxa Catalunya
24 d'agost de 2012, 23.47 h

#43 Els catalans vam anar a Amèrica a partir del regnat de Carles III de Borbó, en ple segle XVIII i com a conseqüència del Decret de Nova Planta que anul·lava l'estat català existent fins al 1715. Nosaltres hi vam anar a fer empreses (amb esclaus, com tothom, no cal amagar-ho), els castellans van estar saquejant i exterminant pobles durant prop de 300 anys, tota la riquesa que en van furtar, se'ls va escapar cap a Flandes i a mitja Europa. Quan se us va acabar el xollo americà, van gira... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Synera fletxa Barcelona
24 d'agost de 2012, 23.42 h

#43 La qüestió es que good bye América. Ni les puses volen ser espanyoles. Tambè els hi deien "separatistes"? Doncs si no, és ben trobat. Ara, agradi o no, cada vegada son més catalans que volen la independència. Jo més aviat diría la secessió d'Espanya. És edident que aquest Estat
no ens convé, gens. Només cal veure als fets. i pel que semble a tu tampoc t'agradem. Doncs adéu, home, adéu. No et preocupi tant. Reposa, busca la pau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
PereelDigne fletxa Granollers
24 d'agost de 2012, 22.59 h

#43 Vaig dir que no et contestaria i ara ho faig però no hi tornaré més. Si m'he decidit és perquè dius unes mentides de l'alçada d'un campanar i encara hi podria haver algú, pocs afortunadament, que es pensessin que és veritat. Tots els elements que anomenes com propis de sudamèrica, existeixen aquí NO perquè el catalans fossin els negrers principals (que també n'hi va haver), sinó perquè molts d'ells van lluitar contra Espanya en el seu particular procés cap a la independència... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Jordi fletxa CATALUNYA
24 d'agost de 2012, 19.19 h

#43 I el nivell "I" de Britànic de Gibraltar,"i" de idiota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
24 d'agost de 2012, 18.08 h

#41

La emigracion y colonizacion española en Sudamerica tudo diversas "oleadas" o fases. Nada en contra, fueron otros tiempos. Solo que algunos separatistas catalanes les agrada mostrar al pueblo que colonizo o invadio o conquisto Sudamerica como casposo,cejijunto, bruto y montaraz. Puede ser. Pero ignoran, no olvidan, porque son ignorantes y por tanto ignorarn que gran parte de la colonizacion de Cuba, Rep. Dominicana,Puerto Rico,etc..
FUE HECHA POR CATALANES( de ahi las habaneras, el ro... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Resolt fletxa Catalunya
24 d'agost de 2012, 12.25 h

#41 I calia que ho escriguessis en castellà això?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Synera fletxa Barcelona
24 d'agost de 2012, 09.49 h

#38 Desconocía lo que pudieran cantar algunos cubanos. La verdad es que "algún" catalán, como también español, fue negrero. Pero esa es otra cuestión. La verdad es que Cuba sí dejó de ser Española. Voilà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.