directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els bombers estabilitzen l'incendi de Madremanya

Esperen controlar-lo abans que entri la tramuntana, Felip Puig, ressalta que quan bufi el vent el foc es podria apropar al massís de les Gavarres, "punt crític" de massa forestal

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Imatges del foc d'Alex Tremps  Els Bombers donen per estabilitzat l'incendi de Madremanya i esperen controlar-lo abans que comenci a bufar la tramuntana, prevista per a mig matí. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha ressaltat que és essencial poder contenir l'incendi perquè quan entri el vent de nord les flames es podrien apropar al massís de les Gavarres, un "punt crític" amb molta massa forestal. Ara per ara, el foc encara crema en els nuclis de la Vilosa i Riuràs. Puig ha recordat que el risc d'incendi és "altíssim" i fa una crida a la prudència. Segons les primeres investigacions, darrere la majoria dels sis focs que es van declarar divendres a les comarques gironines hi ha "la mà de l'home".
l'incendi de Madremanya
l'incendi de Madremanya


l'incendi de Madremanya
l'incendi de Madremanya


l'incendi de Madremanya
l'incendi de Madremanya


l'incendi de Madremanya
l'incendi de Madremanya

Comparteix
   


Etiquetes
Imatges del foc d'Alex Tremps

El foc que va començar divendres al migdia a Madremanya ja ha cremat 217 hectàrees de cinc municipis. A banda de Madremanya, les flames han arribat a La Pera, Sant Martí Vell, Flaçà i Sant Joan de Mollet. La població més afectada ha estat Sant Martí Vell, on l'incendi ha cremat 146 hectàrees. La majoria de la superfície cremada és de zona arbrada amb 176,9 hectàrees, 30,6 hectàrees de conreu i 5,4 de matolls. En l'inici, el vent va fer que el foc de Madremanya es propagués entre 5 i 6 quilòmetres en només tres quarts d'hora.

Ara per ara, hi ha dos focus on Bombers i ADF estan centrant la majoria dels esforços, al nord del nucli de la Vilosa, de Sant Martí Vell i al nucli de Riuràs, a la Pera. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha detallat que aquest dos focus són els que han causat més complicacions durant la nit. Els serveis d'emergències treballen contrarellotge per controlar el foc abans que entri la tramuntana, un vent que els podria "provocar problemes" perquè faria anar les flames cap al massís de les Gavarres, la zona "més sensible" de les comarques gironines amb 30.000 hectàrees de massa forestal.

Els veïns desallotjats encara no han pogut tornar a casa però la previsió és que puguin fer-ho al llarg d'avui. Als nuclis de Riuràs i la Vilosa, els veïns continuen confinats. Al foc de Madremanya hi treballen una dotzena de mitjans aeris i una cinquantena de terrestres.

Puig ha insistit que encara que l'onada de calor ja hagi passat el risc d'incendi continua essent "elevadíssim" hi ha fet una crida a la prudència per evitar que una negligència pugui acabar en un foc. Divendres a les comarques gironines es van declarar sis focs, l'únic que continua cremant és el de Madremanya i ja han pogut apagar els de la Jonquera, l'Escala, Roses, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar.

Segons les primeres investigacions, l'origen d'un dels focs seria una guspira d'una línia elèctrica però darrere de la resta hi hauria "la mà de l'home". "Encara és aviat per saber si n'hi ha algun de provocat però s'està investigant", ha explicat Puig. Agents Rurals i Mossos d'Esquadra estan investigant les causes i van prenent declaracions de testimonis que hagin pogut veure l'origen dels focs.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.