directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Ramon Carner: 'Si surto escollit vocal de la Cambra, disputaré la presidència a Miquel Valls'

L'associació Implicat i la patronal Cercle Català de Negocis lideren dos projectes per renovar des de dins la Cambra de Comerç de Barcelona

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Cambra de Comerç de Barcelona celebrarà eleccions el 4 de maig. L'associació Implicat pel Relleu Generacional -impulsada entre d'altres per l'ACP,  l'associació catalana de l'empresa familiar del comerç Comertia i l'Espai Vicens Vives- i la patronal Cercle Català de Negocis (CCN) promouen sengles candidatures per mirar d'aconseguir desbancar Miquel Valls, que ostenta la presidència de l'entitat des del 2002. Tot i que ambdós projectes reconeixen que l'objectiu és complicat d'assolir, Ramon Carner, president del CCN, ja avança: 'Si surto escollit vocal, optaré a la presidència de la Cambra.' Ambdues candidatures denuncien que a les eleccions de fa quatre anys només va votar el 2% de l'empresariat.
Ramon Carner, Xecna, Desperta Ferro
© Bernat Ferrer

Comparteix
   


Etiquetes
El ple de la Cambra de Comerç barcelonina és format per 69 vocals, 60 dels quals escollits per sufragi directe dels membres de l'entitat -un per cada sector empresarial- i els 9 restants són designats per les 'organitzacions empresarials intersectorials i territorials més representatives de la demarcació de la Cambra' -Pimec i Foment, a la pràctica.

De les 60 places de vocal (pdf) que s'escullen per sufragi directe, a 45 només s'hi ha presentat un aspirant, generalment afí a Miquel Valls. Per tant, només hi haurà confrontació electoral en una quinzena de les 60 vocalies.

10 dels aspirants a ocupar una d'aquestes places en disputa són d'Implicat, 3 del CCN i un més va per lliure, Autocares Congosto, per bé que també s'ha posat en contacte amb l'associació Implicat per conèixer-ne els objectius.

Quan el conjunt dels associats hagi votat i s'hagi constituït el ple, els seus 69 vocals escolliran el president de la Cambra, tres vicepresidents i un tresorer. Si Carner aconsegueix la plaça de vocal i forma part del ple, anuncia que presentarà la seva pròpia candidatura per optar a la presidència de l'entitat.

Alhora, també exposa: 'Cal democratitzar les eleccions a l'entitat, perquè ara mateix són completament medievals, amb només un 2% de participació. I cal que la Cambra doni servei real al microempresari i a l'autònom.'

Endogàmia
El portaveu d'Implicat, l'economista Jordi Plana, coincideix amb Carner que cal posar la Cambra al dia. 'Demanem un canvi en el sistema, perquè hi ha un tap, una reticència al canvi. Tot és una endogàmia: ens hem hagut de presentar perquè algú ens expliqués com funcionava el procés electoral!', s'exclama. I explica: 'La pràctica totalitat del 2% del cens que va votar a les anteriors eleccions era vot per correu. Això vol dir que algú t'ha trucat i t'ha dit què has de votar.'

'Tothom tenia la sensació que era tant difícil d'entrar-hi, que sempre es deixava córrer. Això feia que no sorgissin veus que diguessin que el canvi és possible', rebla.

És per aquests motius que reconeix que Implicat té 'la vista posada en d'aquí a quatre anys' i avança: 'Hi ha gent motivada i amb talent disposada a fer la renovació, a donar empentes molt més contundents que les que pot donar la gent que porta més d'una dècada a l'entitat.'

Plana també considera que 'des de la Cambra es poden fer moltes coses. Siguem 10, 9 o tan sols 1, farem la màxima pressió per vetllar perquè, per exemple, la Cambra lluiti per aconseguir les infraestructures bàsiques per al país. Vivim temps de canvis molt importants en l'economia i entenem que els ha d'encapçalar nova gent.'

A tall d'exemple, la Cambra va ser una de les promotores de l'acte de suport a la internacionalització de l'aeroport del Prat celebrat a l'IESE el 2007, però que no ha criticat en cap moment els plans del ministre Blanco d'impedir que la Generalitat gestioni El Prat.

Els 9 vocals restants
A banda dels 60 vocals escollits per sufragi directe, Carner també vol que el CCN pugui participar de la nominació dels 9 que designen 'organitzacions empresarials intersectorials i territorials més representatives de la demarcació de la Cambra', segons la terminologia de la Cambra. 'Fins ara, aquests nou vocals els escullen només Foment i Pimec en una relació de 5-4. Volem que a partir d'ara el repartiment sigui de 3-3-3 entre Foment, Pimec i el CCN'.

Però des de la Cambra exposen que el repartiment d'aquestes 9 places entre Foment i Pimec ve dictat pel decret 19/2006 (pdf), que regula la mecànica d'aquest aspecte concret de les eleccions camerals, i avancen que la petició de Carner no podrà ser atesa.


Bernat Ferrer




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
delfí sabartés fletxa cerdanyola del vallès
16 d'abril de 2010, 21.53 h

Cal que gent patriota i de la terra assumeixi compromisos per encaminar la nostra nació cap a la plena sobirania i lliure exercici de la llibertat.
El caràcter mediàtic de certes persones, aplana el camí més que d'altres que som molt més anònimes i/o desconegudes.
Ànims!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa Sant Feliu de Codines
11 d'abril de 2010, 19.55 h

ENDAVANT RAMON, JAUME I COMPANYIA, ESTEU FENT UN TREBALL PER A TOTS ELS QUE ENS SENTIM CATALANS DE SOCARREL, DIUEN QUE TOT ESTA INVENTAT, PERO " L`INVENT" DE FUNDAR EL CCN, ES GENIAL, I NOMES HO PODEM INVENTAR ELS CIUTADANS AMB ENGINY, IL.LUSIÓ, EMPENTA I GANES DE FER FEINA, O SIGUI EL POBLE CATALÁ, I EN AQUEST CAS L`EMPRESARIAT, MOLTES GRACIES A TOTS, AMB GENT COM VOSALTRES LA INDEPENDENCIA ES MES APROP.
VISCA CATALUNYA LLIURE.

J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi Roig i Reixach fletxa Sant Pol de Mar
10 d'abril de 2010, 21.14 h

Endavant nois, aixo es molt bona tasca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Robert fletxa BCN
9 d'abril de 2010, 15.48 h

És un paio com cal. Correcte, trempat, seriós, ferm i emprenedor.

Quin país tindríem amb gent seriosa i no els llepaculs de Madrid que tenim ara i que ens fan perdre calés a feixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Thor fletxa Igualada
9 d'abril de 2010, 14.07 h

Ramon Carner, a qui he tingut el plaer de coneixer i comerciar, és un model a seguir d'empresari català, tant per el seu compromis d'implicació i treball per la nostra nació com per l'empenta i entusiasme amb que tira endavant les seves inciatives. Anims al CCN i visca Catalunya lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.