directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Seguretat Social adopta mesures cautelars respecte a Mutua Universal Mugenat

L'empresari Juan Echevarría, ex-president de Nissan i de Fecsa durant l'era Pujol, és l'home fort d'aquesta entitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Agents del Cos Nacional de Policia han fet un registre a la seu central de Mútua Universal Mugenat per ordre del jutjat número 21 de Barcelona arran d'una denúncia contra la direcció de la mútua presentada fa uns dies per la fiscalia anticorrupció. El registre s'ha fet per un suposat delicte de malversació de fons públics, delicte societari i administració deslleial. Mutua Universal presta serveis sanitaris i assistència mèdica en l'àmbit laboral i té una xarxa de centres a tot l'estat espanyol. Al capdavant de la mútua hi ha Juan Echevarría.

Comparteix
   


Etiquetes
La Secretaria d'Estat de la Seguretat Social ha iniciat un procediment administratiu per adoptar mesures cautelars respecte a Mútua Universal Mugenat, amb l'objectiu de solucionar la situació i irregularitats detectades per la Intervenció General de la Seguretat Social i amb independència de les actuacions que es puguin portar a terme per part del Tribunal de Comptes, segons informa el ministeri de Treball i Assumptes Socials en un comunicat.

El procediment administratiu és semblant a les actuacions del Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció. Durant el desenvolupament per la Intervenció General de la Seguretat Social del procediment d'auditoria sobre els comptes anuals i les operacions portades a terme per Mútua Universal Mugenat, es van detectar una sèrie d'irregularitats de gestió, que la Intervenció va posar en coneixement de la Secretaria d'Estat de la Seguretat Social, la Fiscalia Anticorrupció, el Tribunal de Comptes i la Intervenció General de l'Administració de l'estat.

La Secretaria d'Estat de la Seguretat Social, abans de dictar resolució sobre el procediment iniciat, concedeix un termini de quinze dies als afectats per presentar al·legacions, atenent a l'establert en l'article 74.3 del text Refós de la Llei general de Seguretat Social, aprovat per Reial Decret Legislatiu 1/1994, de 20 de juny, en relació amb l'establert en l'article 84 de la citada Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

La Secretaria d'Estat de Seguretat Social assegura a les empreses associades a Mútua Universal Mugenat i als seus treballadors la continuació de la prestació dels serveis que aquests reben de l'entitat en la seva qualitat de col·laboradora de la Seguretat Social. La secretaria també envia un missatge de tranquil·litat als treballadors de la mútua, a qui s'assegura la continuïtat de la seva activitat tan bon punt s'aclareixin les responsabilitats sobre les irregularitats detectades.

Els números


A primers d'anys, els directius de Mútua Universal Mugenat van anunciar que invertirien 60 milions d'euros en els propers dos anys dedicats a l'obertura de nous centres. Segons les previsions, en aquest exercici es preveia ingressar fins a 1.040 milions d'euros amb el nou pla estratègic, que suposarien un augment del 10% respecte l'any 2006, quan la mútua va obtenir uns ingressos de 982 milions d'euros (el 30% al Principat), i un excedent de 135 milions d'euros. Actualment, la mútua dóna assistència actualment a 142.000 empreses i a 1,4 milions de treballadors, disposa de 148 centres de treball, és copropietària de dos hospitals i té dos quiròfans en altres hospitals. Malgrat tot, no es descarta una fusió que donés més lideratge a aquesta mútua, que actualment és la tercera a nivell estatal.

Juan Echevarría, l'home fort


imatgeAl capdavant de la mútua hi trobem a l'advocat i empresari Juan Echevarría, de qui en podríem dir moltes coses, però segurament els nostres lectors el reconeixeran de seguida si els hi diem que és el pare d'Alejandro Echevarría, conegut per la polèmica relació amb el seu cunyat Joan Laporta al FC Barcelona. Echevarría fill va haver de dimitir del club blaugrana l'octubre de 2005 després de l'escàndol que va suposar el fet que fos un dels impulsors de la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF). L'afició però, sembla que provindria d'Echevarría pare, membre de la Plataforma 2003 Pro Memoria José Antonio.  Echevarría pare també va ser fundador de la conservadora Solidaritat Catalana, el partit que va donar pas a Alianza Popular i després va desembocar en el Partit Popular. Com a detall curiós, Echevarría va coincidir amb Joan Gaspart a Solidaritat Catalana.


El passat empresarial de juan Echevarría s'explica amb la presidència de Nissan primer i de Fesca (on va ser sancionat per la Comissió del Mercat de Valors el 1999 per ús d'informació privilegiada durant la privatització d'Endesa). La Mutua Universal Mugenat ha estat la seva darrera parada empresarial. Al llarg de tots aquests anys, Echevarría s'ha anat convertit en un dels homes més poderosos del Principat. En la imatge es pot veure com rep el Premi Nacional de Telecomunicacions (2000) de les mans de Jordi Pujol en reconeixement a la tasca d'implantació del cable de comunicacions a Catalunya, de qui és coneguda la seva bona relació a nivell personal. Però malgrat aquesta bona amistat amb l'ex-president de la Generalitat de Catalunya de l'època de Nissan i Fecsa, res li va impedir capitanejar una campanya de descrèdit en contra del nou Estatut.

Echevarría té també una especial amistat amb la família reial espanyola. Gràcies a aquest fet, la junta directiva de la recent intervinguda Mútua Universal, va poder comptar amb una recepció de gala a la Zarzuela el passat mes de febrer, fa encara no mig any, en motiu del centenari de l'entitat. De la recepció, on se'n fa gala des la pàgina principal del web -només en espanyol- de la Mútua en destaca aquesta fotografia de família on Echevarría apareix a la mà dreta del monarca, o bé aquesta fotografia dedicada "con afecto" per Joan Carles després que Echevarría exposés la seva ferma voluntat de servei als seus afiliats i a la societat en general.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.