directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

López Tena, Junqueras i Titot raonen sobre la independència a la Garriga

La plataforma que organitza la consulta pel 25-A al municipi inaugura local

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La tercera onada de consultes independentistes a Catalunya serà la més gran en xifres: més d'un milió de persones cridades a votar a les meses d'uns 190 municipis d'arreu del país. Al Vallès Oriental, organitzaran un referèndum 13 poblacions, que aquests dies estan organitzant actes de tot tipus per animar la gent a apropar-se a les urnes i a debatre sobre el dret a decidir i la independència. És el cas de la Garriga, que aquest dijous a les vuit del vespre acull l'acte (En)raonem la independència. La secció d'Òmnium Cultural a la Garriga i el diari digital AraVallès organitzen al Patronat una xerrada que protagonitzaran el notari i president del Cercle d'Estudis Sobiranistes Alfons López Tena, l'historiador i eurodiputat per ERC Oriol Junqueras, i el músic i militant de la CUP Francesc Ribera, 'Titot'.
El notari i militant de CDC, Alfons López Tena © AV
El notari i militant de CDC, Alfons López Tena © AV

Comparteix
   


Etiquetes
La jornada vol superar el debat sobre els referèndums i aprofundir en l'argumentari favorable a les tesis i raons per defensar l'opció independentista enfront o més enllà de l'autonomisme i el federalisme. L'acte, que serà presentat per Oriol Ramon, secretari d'Òmnium Cultural a la Garriga, i conduït per Eduard Mas, director d'AraVallès, comptarà també amb la intervenció d'Albert Benzekry, president d’Òmnium Cultural de la Garriga. A més, al Patronat, al número 42 del Passeig de la garriga, s'interpretarà la cançó de Brams Sóc d'un país.

També a la Garriga, questa mateix divendres a les vuit del vespre, la plataforma cívica la Garriga Decideix inaugurarà oficialment el seu local social al centre de la població. En aquest espai, situat al carrer del Centre número 1, la ciutadania ja pot emetre el vot anticipat i rebre informació de totes les qüestions relacionades amb la consulta. Divendres també es presentarà la junta electoral, que ha de vetllar per la transparència i per l'objectivitat de tot el procés, des del moment de la seva convocatòria fins a la finalització de l'escrutini i la publicació dels resultats, tot assegurant el compliment del principi d'igualtat i de l'exercici a la participació en plena llibertat.

En la última assemblea celebrada per la garriga Decideix es va acordar la pregunta que es formularà a la ciutadania garriguenca que s'acosti a les urnes: Està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea? A més, es van acordar les dues persones que faran de portaveus de la plataforma: Pol Guardis i Mònica Sabata van ser escollits per unanimitat. Els dos parlaran aquest divendres en la inauguració del local.

Animat debat a Bigues i Riells
D'altra banda, la plataforma Bigues i Riells del Fai Decideixen, que organitza una consulta també pel 25-A, va celebrar aquest dimecres al vespre un debat pel dret a decidir protagonitzat pel diputat de CiU Jordi Turull, el diputat d'ERC i membre de la Coordinadora nacional per la consulta sobre la independència, Uriel Bertran, el músic 'Titot' i el regidor del PP al municipi, Mateo González. Les cent persones que van apropar-se al centre Cívic de Riells van poder comprovar que, tot i les reiterades preguntes en aquest sentit, el representant popular va evitar pronunciar-se tant a favor com en contra del dret a decidir. "Jo aposto per la tercera via", va sentenciar González, és a dir, dret a decidir segons què es decideixi. Això sí, González va assegurar que si els ciutadans de Catalunya, en un referèndum legal i vinculant, decideixen independitzar-se d'Espanya, ell acataria la decisió.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Barcelona
9 d'abril de 2010, 14.00 h

M'alegra molt veure com cada cop més les coses comencen a rutllar per si soles! De debò.

I també m'alegra que la iniciativa sigui eminentment ciutadana, deixant els partits polítics en un altre àmbit que no es barreja amb aquest.
És cert que hi ha diputats i regidors que hi participen activament, però aquesta és la gràcia, que no ho fan els propis líders que veuríem cada dia per la tele, i que es criticarien pel que sigui, sinó que són gent normal del partit... i això dóna molta ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.