directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El comissari europeu d'Ocupació veu Catalunya com el motor que farà sortir Espanya de la crisi

Creu que són les regions més avançades les que lideren el creixement

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Segons el comissari europeu d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, Catalunya farà sortir l'Estat espanyol de la crisi. Pel responsable europeu, 'és conegut que Catalunya és la regió més desenvolupada d'Espanya' i la 'tendència general' és que les regions més avançades d'un país en liderin el creixement i la superació dels sotracs econòmics, de manera que confia que el Principat serà el motor de la sortida de la crisi econòmica. 'És responsabilitat del govern assegurar que les altres regions la segueixin', ha argumentat l'economista hongarès. László és a Barcelona en motiu de la conferència 'Noves capacitats i noves feines per a una Europa més competitiva', que es du a terme en el marc de la presidència espanyola de la UE.
comissari europeu
Comparteix
   


Etiquetes
'És molt probable que les regions més consolidades, diversificades i amb unes tecnologies més avançades' siguin les que liderin la recuperació econòmica en diversos països, ja que aquesta és una 'tendència general', ha explicat Lázló. En aquest sentit, Catalunya té un paper decisiu dins l'economia de l'Estat espanyol.

En una entrevista a l'ACN, el comissari europeu d'Ocupació ha analitzat les causes de la profunditat de la crisi a l'Estat, que passen per un conegut 'desenvolupament excessiu' de la construcció. 'S'han d'aprendre les lliçons d'aquest període', ha manifestat. Lázló ha explicat que països com Espanya, Polònia i Irlanda, on les xifres de desocupació sempre han estat elevades, són els més afectats per la crisi. Mentrestant, Catalunya ja supera els 600.000 aturats, segons les dades del Ministeri de Treball i Immigració.

El comissari, que no té limitades les competències en matèria d'ocupació ja que gestionar aquestes polítiques correspon als estats membres, ha estat molt prudent a l'hora de proposar solucions. Cal canviar un model econòmic que ha confiat massa en la construcció, ha explicat l'hongarès, però quin full de ruta s'ha de seguir és responsabilitat de l'estat espanyol. 'El govern és responsable d'establir una nova direcció', ha dit.

Després que altres països com el Regne Unit ja hagin donat signes de recuperació, el comissari reconeix que no hi ha una previsió de quan l'estat espanyol sortirà de la crisi. Ara bé, Espanya 'no és un cas difícil en termes d'estabilitat econòmica'.

La conferència 'Noves capacitats i noves feines per a una Europa més competitiva', organitzada per la Presidència espanyola de la UE, es du a terme aquest dijous i aquest divendres a Barcelona. Es tracta d'una oportunitat per als decisors en matèria d'educació i ocupació de debatre com poden contribuir a la nova estratègia Europa 2020, que té per objectiu superar la crisi per mitjà d'un creixement més intel·ligent, sostenible i inclusiu. El Consell Europeu va donar suport a l'estratègia els passats 25 i 26 de març.

Les darreres previsions indiquen que, en la propera dècada, es crearan a Europa uns 80 milions de llocs de treball. La majoria d'aquests llocs de treball estaran disponibles a mesura que els actuals treballadors es retirin, però també es podrien crear fins a 7 milions de nous llocs de treball. El repte no és tan sols millorar les capacitats sinó també garantir que les capacitats dels europeus s'adeqüen a les feines del futur.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 d'abril de 2010, 18.08 h

a fer el ruc un'altre vegade, a tirar del carro ( mentres hi han rucs hi ha gent que va a caball . a demunt del ruc ) au bon vent et nouveau bateau. tindran calarons estus per pagarme la jubilació?? I aun tindré que anar?? ( dons a fer puynetes, au)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 d'abril de 2010, 11.42 h

I encara, després d'aquestes declaracions del Comisari Europeu d'ocupació, ep.panya ens continuará escanyant. Vinga, es el moment de dir prou i que s'espavilin per ells mateixos. Fa segles que som el motor, però ells - els ep.panyols -, van asseguts en els seients confortables de la cabina i, no se'n ocupen ni de canviar l'oli.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 d'abril de 2010, 20.34 h

A nosaltres ens interessa ser el nostre propi motor. Els espanyols son 40.000.000. Si ens necessiten perquè se'n surtin, que s'ho facin mirar! Fa massa anys que se'n aprofiten de nosaltres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.