directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans s'estrenarà al Palau de la Música

Aplega joves d'entre 18 i 26 anys dels territoris de parla catalana: L'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Balears i el País Valencià

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) celebrarà el diumenge 11 d'abril el seu cinquè aniversari amb un concert al Palau de la Música Catalana. L'Orquestra va néixer a Mallorca l'any 2004 i fou impulsada pel Fòrum Musicae amb la intenció de consolidar-se com un agent cultural que aplegui a joves d'entre 18 i 26 anys de territoris de parla catalana com l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Balears i el País Valencià. Segons la coordinadora de l'Orquestra, Magdalena González, l'objectiu és 'recuperar i difondre el patrimoni musical que hagi quedat a l'oblit'. Entre els obstacles més durs d'aquests cinc anys, González destaca el nom de la orquestra.
Després de cinc anys d'història, l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuarà el proper 11 d'abril a les nou de la nit al Palau de la Música Catalana. La coordinadora general, Magda González, diu que aquesta és una fita important per una orquestra que té el compromís amb la cultura i el patrimoni musical català. González explica que l'orquestra té l'objectiu de ser l''eix vertebrador' del patrimoni català a l'oblit, com el cas d'Enric Moreno i Jaume Mas Porcel.

La coordinadora diu que actualment l'orquestra està formada per 70 músics, d'entre els quals hi ha 14 intèrprets que són de les Balears. La representant del Consell de Mallorca, Catalina Gelabert, diu que l'orquestra treballa per la recuperació del patrimoni i ha explicat que els joves assagen de cara al concert nou hores i mitja diàries sota la supervisió del seu director, Salvador Brotons.

En aquest concert, es farà efemèride de les obres Jaume Pahissa, Amand Blanquer i Baltasar Samper, tot i que la orquestra, dirigida per Salvador Brotons i acompanyada de les veus del Cor Jove de l'Orfeó Català i el cos basc Ametsa Gazte, tancarà el concert amb la 'Missa de Glòria' de Puccini. De cara al futur, la coordinadora general diu que es vol materialitzar en la creació del Cor de l'Orquestra amb la direcció d'Esteva Nabona, i també es treballarà per fer un concurs de compositors en el qual el guanyador podrà estrenar i enregistrar la seva obra.

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans té el Premi Jaume I, el Caixa Sabadell i el Josep Maria Llompart, guardó que s'emmarca dins els premis 31 de desembre i que entrega l'Obra Cultural Balear.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.