directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barcelona convoca la Comissió Institucional per preparar la Candidatura Olímpica

Enric Truñó encapçalarà la La Comissió Institucional, que haurà d'impulsar l'Oficina Tècnica que desenvolupi el projecte

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha convocat els representants de les institucions que formaran part de la Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus 2022, que serà l'encarregada de dirigir i donar el vistiplau a tota la feina que desenvolupi l'Oficina Tècnica. La Comissió estarà formada per representants de l'Ajuntament, la Generalitat, institucions vinculades al territori -municipis del Pirineu i l'Aran i Diputacions-, així com agents econòmics i esportius vinculats al projecte, i es constituirà formalment el proper 13 d'abril. Aquest és el primer pas que Hereu fa per conformar l'organisme sociopolític on es presentaran i es discutiran els detalls de la candidatura.
saltadora, esquí, femení, vancuver
Comparteix
   


Etiquetes
Jordi Hereu ha convocat per carta a tots els membres que formaran part de la Comissió de Seguiment Institucional del projecte de candidatura de Barcelona 2022, i que es constituirà formalment el proper dia 13 d'abril. El passat 24 de març es va nomenar Enric Truñó com a comissionat de la candidatura, amb l'acord de tots els grups municipals. Truñó s'encarregarà de l'impuls polític de l'Oficina Tècnica que ha de desenvolupar el projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern segons descriuen des de l'Ajuntament, i a més serà el secretari de la Comissió de Seguiment Institucional. La funció d'aquesta nova comissió, la constitució de la qual també es va acordar amb tots els grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona, dirigirà i donarà el vistiplau a tota la tasca que es generi des de l'Oficina Tècnica.

En la carta de convocatòria, l'alcalde recorda que 'el projecte olímpic Barcelona-Pirineu 2022 és un projecte que va més enllà de l'esport, per esdevenir un gran projecte de país al servei del seu desenvolupament social i econòmic'. 'Barcelona i la seva àrea metropolitana, les comarques del Pirineu, i en definitiva, Catalunya, sortiran guanyant amb un projecte capaç de generar esforços, recursos i oportunitats que podem i volem aprofitar', remarca l'alcalde.

La Comissió de Seguiment pretén ser, segons la carta, 'l'òrgan que aplegarà representants de l'Ajuntament de Barcelona, del govern de la Generalitat, d'institucions vinculades amb el territori (municipis del Pirineu, Diputacions, Conselh Generau d'Aran), i d'agents econòmics i esportius vinculats amb el projecte'.

La proposta de membres de la Comissió de Seguiment Institucional de la candidatura Barcelona-Pirineu 2022 estarà constituïda pel president, Jordi Hereu (alcalde de Barcelona), el secretari, Enric Truñó, el representant del Govern municipal, Pere Alcober (delegat d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona), i els representants dels grups polítics a l'Ajuntament Carles Martí (PSC), Ricard Gomà (ICV-EUiA), Xavier Trias (CiU), Jordi Portabella (ERC), Alberto Fernández Díaz (PP).

Per la Generalitat de Catalunya hi haurà també Josep-Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat, Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Isaías Táboas, secretari general de la Presidència de la Generalitat, i com a representants del Pirineu hi haurà Àngel Ros, alcalde de Lleida, Víctor Orrit, alcalde de Tremp, Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, Albert Batalla, alcalde de La Seu d'Urgell, i Francesc Xavier Boya, Síndic d'Aran.

Des de les Diputacions hi haurà Antoni Fogué, president de la Diputació de Barcelona, Enric Vilert, president de la Diputació de Girona, i Jaume Gilabert, president de la Diputació de Lleida. Per últim, els sectors esportius estaran representats per David Moner, president UFEC, i Ramon Carreras, president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, i completarà la comissió Miquel Valls, president de Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.