directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 15:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Lleida: 198.000 gots i 75.000 plats compostables per promoure el reciclatge

L'Ajuntament de Lleida ha fet una aposta per promoure valors sostenibles

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Lleida repartirà un total de 198.000 gots i 75.000 jocs de plats, coberts i tasses compostables entre les associacions de veïns, llars de jubilats i escoles de la ciutat amb l'objectiu de promoure el reciclatge entre els lleidatans. Aquest dijous s'han repartit les vaixelles a vuit entitats veïnals, però la Paeria ja compta amb vuit sol·licituds més.
plats compostables coberts
Un plat i uns coberts compostables

Comparteix
   


Etiquetes
Vuit entitats de Lleida, que aquests dies celebren les seves festes majors, han estat els primers a recollir les vaixelles sostenibles fabricades amb midó de panís. Aquest material permet dipositar els gots i els plats als contenidors marrons de recollida selectiva de matèria orgànica. El regidor de Medi Ambient de la Paeria, Josep Barberà, ha remarcat que aquesta iniciativa vol aprofitar les festes majors per sensibilitzar la població de la importància de reduir la producció de residus.
Els regidors de Medi Ambient i del barri de Pardinyes, Josep Barberà i Lluís Franco respectivament, han estat els encarregats de lliurar a les associacions de veïns la vaixella compostable que utilitzaran durant les festes.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns, Joaquim Mateo, considera que és una bona iniciativa per conscienciar els lleidatans de la importància de millorar la recollida selectiva.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Garnatxa fletxa Palau
3 d'agost de 2007, 10.27 h

Està clar que del blat de moro o de la patata és pot extreure un material biodegradable com el que és comenta a aquest article.
Però el que no és diu és que aquest material i la seva transformació és el doble de car, sinò el triple que si els gots i els plats és féssin amb plàstic vulgar procedent del petroli.
A més, els gots de plástic tradicionals o son de Polipropilé o son de Poliestiré, ambdós plàstics facilíssims de reciclar 7 , 8 i més vegades.
Estem disposats a pag... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.