directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

President Mas: la societat catalana a la Diada amb 'La pell de brau' d'Espriu #11s2012

"Escolta, Sepharad: els homes no poden ser si no són lliures. Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser si no som lliures.", 'La pell de brau', de Salvador Espriu.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 31 vots )
carregant Carregant

Actors, polítics, cantants, filòsofs, activistes culturals o periodistes. Disset personalitats de la societat catalana han participat en el rodatge d'un espot, impulsat per l'ANC, per fer una crida a la mobilització per a la manifestació del pròxim 11 de setembre. La idea de l'espot és simbolitzar el pas "de la foscor a la llum" recitant 'La pell de brau' de Salvador Espriu, un text contundent i "estranyament vigent", ha afirmat el director de l'espot, Lluís Danés. L'ANC esperava comptar amb la col·laboració de Pasqual Maragall, però finalment no hi ha participat. "A títol personal ens va dir que sí, però des de la seva oficina ho han desmentit i finalment no ha vingut", ha explicat Ignasi Termes.
Alguns dels participants en l'espot, al plató que han muntat a la sala de plens de l'Ajuntament de Verges.
Alguns dels participants en l'espot, al plató que han muntat a la sala de plens de l'Ajuntament de Verges.
© @ACN

Comparteix
   

"Escolta, Sepharad: els homes no poden ser si no són lliures. Que sàpiga Sepharad que no podrem mai ser si no som lliures.", un fragment de 'La pell de brau', de Salvador Espriu. Es tracta del text que l'ANC ha triat per fer el vídeo on diverses cares conegudes fan una crida a la participació en la manifestació independentista de l'11 de setembre perquè, tal com diu el text d'Espriu "I creidi la veu de tot el poble: Amén".

La sala de plens de l'Ajuntament de Verges (Baix Empordà), s'ha convertit aquest dimarts en el plató per on han desfilat totes les personalitats que han decidit posar cara i veu al vídeo. El director de l'espot, Lluís Danés, ha explicat que la idea és la mateixa que la del vídeo que van preparar per a la manifestació del juliol del 2010 però "més contundent" perquè han triat les paraules de Salvador Espriu.

"Una de les coses més curioses d'aquest espot, és comprovar que els paraules d'Espriu agafen una actualitat estranyíssima en aquests temps que estem vivint", ha explicat Danés. A nivell estètic, el vídeo vol mostrar el pas de la foscor a la llum, resseguint el camí cap a la independència. Tot plegat, acompanyat amb música feta per bastoners.

Al vídeo hi apareixeran els expresidents del Parlament Joan Rigol i Ernest Benach, l'expresident d'ERC Jordi Carbonell, els periodistes Jordi Basté i Rita Marzoa, el cantautor Lluís Llach, la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals, els filòsofs Josep Maria Terricabras i Xavier Rubert de Ventós, els actors Montserrat Carulla, Sílvia Bel, i Txe Arana, el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet, els directors Joel Joan i Oriol Broggi, els músics Gerard Quintana i Joan Reig, el catedràtic Ferran Requejo i la presidenta de l'ANC Carme Forcadell.

Pressions sobre el President Maragall?

D'entrada també havia confirmat la participació l'expresident del Govern Pasqual Maragall. "Ens vam posar en contacte amb ell personalment i ens va dir que vindria", ha explicat un membre del secretariat de l'ANC, Ignasi Termes. "Aquest matí la seva oficina s'ha encarregat de desmentir-ho i pocs minuts abans de l'hora ens han confirmat que finalment no vindria", ha relatat. "No ens han donat massa explicacions", ha explicat Termes.

La intenció és estrenar l'espot l'1 de setembre i l'ANC voldria fer-ho a Arenys de Mar, la Sinera d'Espriu. "També pot servir com un primer acte per commemorar l'aniversari d'Espriu", ha opinat Danés. Tot i això, la data encara no està confirmada. La intenció és fer la màxima difusió del vídeo per sumar manifestants per a la Diada.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Jordi fletxa CATALUNYA
29 d'agost de 2012, 22.25 h

#12 En realitat aquest pobre infeliç,la mezzosoprano de la coral de tarats xarnegoespanyols és el comando independentista més actiu que tenim,i el més fort és que no ens costen res,perquè es pensen que lluiten per espanya,és pot ser mes inútil?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
carpe fletxa Valldoreix
29 d'agost de 2012, 20.11 h

Caram, no hi ha com els comentaris d'aquest tipo d'Hispanair & Co per a no volguer ser sespanyol!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
29 d'agost de 2012, 13.11 h

#10 Vaja,com a mínim nosaltres no esperem la sessió diària d'electroxocs,qui diu que vomitem bilis?nosaltres directament ens caguen en espanya,i el la coral de tarats xarnegoespanyols de la qual ets la mezzosoprano.En lloc de menjars amb fibra haurien de receptar documentals sobre espanya,són el millor laxant que existeix,sobre tot si els subtitulem amb els teus comentaris.Segueix així d'amargat,és bò per a nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
29 d'agost de 2012, 12.48 h

#7

NO OS DEPRIMAIS POR TAN POCA COSA, LLEVABAIS SEMANAS DE EUFORIA Y BORRACHERA PREPARANDO LA MANI DEL 9/11 PENSANDO QUE DEMA PASSAT, UN COP DINATS, LA INDE. . . . NO OS VENGAIS ABAJO, QUE LAS FARMACIAS HAN HECHO PEDIDOS ENOOOOORMES DE ANSIOLITICOS Y ANTIDEPRESIVOS PERO SOLOOOOOOOOO PARA EL 9/12, ANTES DE ESA FECHA HAY QUE AGUANTAR EL MONO A PELO, DE FORMA EPICA, CANTANDO UNA Y OTRA VEZ ELS SEGADORS, RELEYENDO LAS MENTIRAS HITORICAS DEL BILBONY O ALGO PARECIDO, Y VOMITANDO BILIS CONTRA EJJJ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
pepa fletxa vila
29 d'agost de 2012, 12.07 h

Espanya es fonamenta en el mite de les "corridas de toros"

El seu comportament vers Catalunya segueix clarament aquest mite.
Proposo deixar de fer el paper de 'Toro Bravo' que fa el govern i passar a fer el de Ruc Català.
Plantem-nos.
Ja no es tracta ni de marxar d'Espanya, cosa que implica reconèixer que som espanyols. Ara és tracta de ser catalans i prou. Amb assertivitat.

Independència? SI, vull.

Si actuem així desarmem els espanyols. Fora de les "arenas", al nostre terreny, no sabra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
pasbort fletxa Vila-real
29 d'agost de 2012, 10.38 h

CONCLUSSIO.......

Els MULTIMILIONARIS han perdut un 3 o 4 % dels

seus MILIONS i....això és INJUSTIFICABLE, ells

han de guanyar MES,no PEDRE!! i tenen que

recuperar el perdut i guanyar ixe 3 o 4 % i per

això els 100 euristes i també ara els 1000 euristes

tenim que pagar aquesta CRISSIS, i l´estem pagant

i....A PAGAR i CALLAR!!!,i...a donar-los el VOT, si

això no es BORREGUISME que vinga Déu i o vetja!!

VISCA ELS POLITICS QUE ESTAN AL SERVEI DELS

IL-LUSTRISSIMS MULTIMILIONARI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa CATALUNYA
29 d'agost de 2012, 10.01 h

#4 Al contrari amic meu!!és la presència del xarnegam espanyolista que fa el pena per aquí que m'inspira,al cap i a la fi és la vostra ferum de merda la que em recordi la pasta de que esteu fets,torna al bar que ara et porten el solisombra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
29 d'agost de 2012, 08.58 h

M'agradaria que junt a aquestes personalitats, s'hi afegissin representants d'altres països i que viuen a Catalunya des de fa temps i que ajudarien a ampliar el ventall: espanyols, marroquins, equatorians, rumanesos, etc...


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JORDI fletxa Barcelona
29 d'agost de 2012, 08.49 h

Aplaudeixo l'idea i estic amb vosaltres, moltes gràcies a les persones que fan l'espot i demostren que no cal ser valent per ser independentista. Tan sols cal ser català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jo fletxa Aquí
29 d'agost de 2012, 00.31 h

#3 Tens una familiaritat amb la merda i els artilugis anals... Qualsevol diria que t'agrada oi? No m'estranya com bon friki ultranacionalista és el teu mitjà natural. Millor o ja substitueixes el directe.cat per Metadona?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 36
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.