directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La decisió del president Mas decep la centralitat política del país #11s2012

La no assistència del president de la Generalitat a la marxa del #11s2012 satisfà a Sánchez Camacho, Duran i Navarro, i decep profundament a la societat catalana

Comentaris 69  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Cada cop es fa més evident que l’independentisme ha conquerit la centralitat política del país, i és en aquest context que el president Mas decideix no assistir a la marxa convocada per l’ANC  l’11 de Setembre, satisfent les demandes reiterades de la líder del PPC i del seu soci d’UDC. Mas ha cedit a les pressions del sector unionista català i de Madrid, i ha decidit allunyar-se de la majoria social. Les bases de CDC i el sector que lidera Vila d’Abadal dins d’Unió i altres membres d’Unió clarament sobiranistes han quedat amb un pam de nas. El president ha de ser conscient però que el relat independentista ha guanyat i que les alternatives de mitges tintes ja no són creïbles i a més, tenen una capacitat insignificant de fer sortir el poble al carrer. 



Comparteix
   


Etiquetes
Totes les enquestes han donat un suport de més del 90% a favor de la presencia del President Mas el #11s2012
 
Diferents de comunicació, des de TV3, el diari ARA o el mateix directe!cat han fet enquestes i la resposta a favor de la presencia del president Mas és àmpliament majoritari, una prova evident que el sentit de la manifestació té guanyada la centralitat política, la independència és avui centralitat política i no entendre-ho és l’error del president i d’aquells que l’han aconsellat.
 
Què significava la presència del president Mas a la marxa?
 
La presència del president Mas a la manifestació ens feia creïbles davant Espanya, l’impacte mediàtic feia tremolar Madrid, ens donava molta més força com a poble i també més capacitat per negociar, i la seva participació hauria posat punt i final a l'ambigüitat del discurs de CiU sobre la finalitat de la transició nacional que proclama. Per això decep i molt, la decisió del president Mas. Decep les bases de CiU, i d’UDC allunyades de les tesis de Duran i Lleida, i també a tot el sector independentista que considera que sense CiU no hi ha transició nacional.
 
Però sobretot deixa orfes a milers de ciutadans d’aquest país que avui ho tenen molt més clar, una decepció que és convertirà amb més presencia que mai a la manifestació.
 
A quí Satisfà?
 
A part de Sanchez Camacho, Navarro i Duran i Lleida a tots aquells que avui viuen del negoci d’Espanya, el “Lobby Puente Aéreo,” els grans grups de comunicació, les grans patronals i a certa esquerra que mira enfora i renega de Catalunya, i a certs moviment polítics de l’esquerra independentista que ara es poden pensar que tenen més arguments. El no del President a la manifestació satisfà a tot un reguitzell de persones diferents, ideològicament i nacionalment, però que veuen en aquesta decisió una oportunitat pels seus interessos. 
 
Els opinadors defensaran la decisió del president Mas
 
Ara la cohort d’opinadors que donen suport al president Mas com se les empescaran per argumentar la plantada del president Mas? com es pot defensar que el President romandrà aliè al moviment del poble i lluny de la centralitat política? Alguns com Toni Aira, Tian Riba o Salvador Cardús han donat motius preventius per excusar el president Mas, caldrà veure el que diuen altres com, Pilar Rahola, Francesc Marc Alvaro, Jordi Barbeta o altres. Però seria bo pel país poder posar en discussió la decisió del president.
 
Perquè tots sabem que la decisió és equivocada, una altre cosa es que la situació de debilitat, el xantatge d’Espanya amb els diners, i altres pressions o motius inconfessables o que no és poden fer públics, facin recomanable la decisió.
 
El 21-S, el President Mas veurà que necessita més que mai la centralitat política dels independentistes que aniran a la manifestació
 
L’endemà de la trobada amb el president Rajoy, el president Mas, s’adonarà de l’error, perquè avui ja sabem que la trobada no servirà per res, tant sols perquè el PP tingui una mica més d’oxigen i aquells que han pressionat per la no presència del President a la manifestació estiguin més cofois.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#70
Jordi fletxa CATALUNYA
30 d'agost de 2012, 13.35 h

#69 Vaja,com a mínim nosaltres no esperem la sessió diària d'electroxocs,qui diu que vomitem bilis?nosaltres directament ens caguen en espanya,i el la coral de tarats xarnegoespanyols de la qual ets la mezzosoprano.En lloc de menjars amb fibra haurien de receptar documentals sobre espanya,són el millor laxant que existeix,sobre tot si els subtitulem amb els teus comentaris.Segueix així d'amargat,és bò per a nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
30 d'agost de 2012, 11.37 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
Jaume fletxa Lleida
30 d'agost de 2012, 11.22 h

Pot ser que el proper dia 20, se'ns torni a organitzar una altra engatussada ?
Que hi pot anar a negociar o a demanar el Mas al Rajoy, quan ja ha ensenyat totes les seves cartes i ha renunciat a una (potser l'única) estratégia
de pressió que l'hi quedava ?
Catalunya necessita ara gent ferma i valenta que defensi el país, i malauradament crec que aixó no ho podrà fer cap persona, ni potser cap
partit polític que tingui "el cul llogat".
Es evident que tothom hi fa falta, però aquest lòg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
jm fletxa bcn
30 d'agost de 2012, 11.19 h

#66 S'escriu "cavallers". A mi em fa vergonya el català que utilitzeu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
JAUME I fletxa CATALUNYA
30 d'agost de 2012, 11.04 h

VERGONYA CABALLERS, VERGONYA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
30 d'agost de 2012, 09.32 h

Si esta lligat de peus i mans, per aquets podrits de Madrid


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Àngel fletxa Castellbisbal
30 d'agost de 2012, 08.43 h

Quan la població civil catalana surt al carrer per demanar la independència i posar fi a la injustícia amb Catalunya i el seu president s'amaga seguin instruccions del president espanyol vol dir que aquest president no actua com a president dels catalans sinó com comparsa del govern d'espanyol i entitats financeres.
Mas dimissió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
Xavi fletxa Castellvell del Camp
30 d'agost de 2012, 01.47 h

Quina vergonya


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
J fletxa Vilajuïga
30 d'agost de 2012, 00.05 h

EL DILEMA DE MAS, LLIBERTADOR O ENTERRADOR
El president Mas tindra aviat que escollir, o be continuar com fins ara i encaixar totes les fechories dels alts funcionaris del estat español i presenciar la lenta agonia i la asfixia premeditada de Catalunya o be convocar eleccions constituents i amb l'ajuda dels ciutadans de Catalunya portar el pais cap a la llibertad i la prosperitat amb la seva independencia lliure del colonialisme español.
Si opta per la llibertat passara a la historia, si opt... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
Jordi fletxa CATALUNYA
29 d'agost de 2012, 22.23 h

#59 Vaja,com a mínim nosaltres no esperem la sessió diària d'electroxocs,qui diu que vomitem bilis?nosaltres directament ens caguen en espanya,i el la coral de tarats xarnegoespanyols de la qual ets la mezzosoprano.En lloc de menjars amb fibra haurien de receptar documentals sobre espanya,són el millor laxant que existeix,sobre tot si els subtitulem amb els teus comentaris.Segueix així d'amargat,és bò per a nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.