directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La nuclear d'Ascó és tan segura com ens volen fer creure Iberdrola i Endesa?

Alerta per la manca d’informació i de control independent de les nuclears d’Ascó i Vandellós II, i del risc i perillositat important del seu funcionament.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un informe de la plataforma 'Tanquem les Nuclears - 100% Renovables' , assegura que  la política informativa de les empreses nuclears i del Consell de Seguretat Nuclear espanyol CSN, es caracteritza per "la fragmentació l'ús d'un llenguatge tècnic innecessàriament elevat i un volum considerable de dades que fa difícil establir criteris que discriminin entre informacions significatives, informacions secundàries i dades irrellevants". Així mateix, l'entitat denuncia l'absència de controladors veritablement independents al capdavant del CSN, "l'organisme que hauria de vigilar la indústria" i apunta greus episodis de complicitat entre propietaris de centrals nuclears, personal laboral i responsables de vigilar el compliment de les normes.



Comparteix
   


Etiquetes
Quan el controlador té interessos sobre el que ha de controlar el resultat és la manca de control independent


La conclusió d'aquest informe és que, "encara que el funcionament d'ambdues centrals suposa un risc important, la perillositat de la situació a Ascó suggereix la necessitat de prioritzar el seu tancament". Apunta que els dos reactors de la planta d'Ascó (Ribera d'Ebre) es troben en un estat precari, la qual cosa hauria d'obligar les autoritats a prioritzar-ne el tancament. La plataforma ha elaborat aquest informe -del primer semestre del 2012- amb l'objectiu de "contrarestar" la política informativa oficial sobre els incidents registrats. Segons l'estudi, entre gener i juliol les centrals d'Ascó i Vandellòs (Baix Camp) han registrat 15 successos notificables al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), i conclou que "el funcionament de les dues centrals suposa un risc important".
 
Segons les dades recollides pels encarregats d'elaborar l'informe, Ascó i Vandellòs han totalitzat quinze successos notificables al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que, encara que han estat classificats individualment com de Nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears, "tenen importància considerats en el seu conjunt", segons l'estudi.

En concret, s'han donat quatre casos d'incompliments de les especificacions tècniques de funcionament, "que són el resultat de la degradació que està sofrint la política de seguretat nuclear", argumenta el grup ecologista. A més, s'han donat quatre casos de falses alarmes per gasos tòxics o radiació "que demostren la impossibilitat de mantenir sempre a punt els milers de sistemes de comprovació que té una central".

De les caigudes de potència o les parades no programades que s'han donat en aquest període, només una -afirmen- té una explicació clara (la invasió d'algues), mentre que sobre la resta se n'ha conegut molt poca informació sobre les causes.


L'informe també mostra que el seguiment de la problemàtica de les centrals des dels mitjans de comunicació ha estat molt limitat i que està determinat per la informació distribuïda pel propi CSN.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Pepo fletxa Terrassa
30 d'agost de 2012, 09.24 h

Jo ho deia de fa un parell d´anys, ens fotaràn un ensurt perquè deixem de fer "coqueteig" amb la Independència, i si nó, al temps ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pere fletxa Viladecans
30 d'agost de 2012, 09.07 h

Nois, Ascó és Ribera d'Ebre


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Enric fletxa Tàrrega
30 d'agost de 2012, 08.24 h

Les centrals nuclears són una mostra més de la nostra irresponsabilitat com a societat que només es mira el seu melic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Robert fletxa Castelldefels
30 d'agost de 2012, 00.44 h

Les centrals nuclears són perilloses per l'humanitat. D'acord que no hi han massa accidents, però, quan es produeixen tenen efectes catastròfics immediats que s'estenen a centenars de quilòmetres, i els efectes de la radiació perduren durant dècades hipotecant la salut de generacions senceres de persones. A més, tenim el problema dels residus que generen. Tot plegat, hauria de provocar una conscienciació col·lectiva que portès al tancament progressiu de les centrals, i potenciar unes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordi fletxa CATALUNYA
30 d'agost de 2012, 00.10 h

#2 Vaja,com a mínim nosaltres no esperem la sessió diària d'electroxocs,qui diu que vomitem bilis?nosaltres directament ens caguen en espanya,i el la coral de tarats xarnegoespanyols de la qual ets la mezzosoprano.En lloc de menjars amb fibra haurien de receptar documentals sobre espanya,són el millor laxant que existeix,sobre tot si els subtitulem amb els teus comentaris.Segueix així d'amargat,és bò per a nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa CAT
29 d'agost de 2012, 13.31 h

#1 Els votem. :(


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 d'agost de 2012, 12.55 h

NO OS DEPRIMAIS POR TAN POCA COSA, LLEVABAIS SEMANAS DE EUFORIA Y BORRACHERA PREPARANDO LA MANI DEL 9/11 PENSANDO QUE DEMA PASSAT, UN COP DINATS, LA INDE. . . . NO OS VENGAIS ABAJO, QUE LAS FARMACIAS HAN HECHO PEDIDOS ENOOOOORMES DE ANSIOLITICOS Y ANTIDEPRESIVOS PERO SOLOOOOOOOOO PARA EL 9/12, ANTES DE ESA FECHA HAY QUE AGUANTAR EL MONO A PELO, DE FORMA EPICA, CANTANDO UNA Y OTRA VEZ ELS SEGADORS, RELEYENDO LAS MENTIRAS HITORICAS DEL BILBONY O ALGO PARECIDO, Y VOMITANDO BILIS CONTRA EJJJ... Lle... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Barcelona
29 d'agost de 2012, 11.51 h

El problemea és que qui controla ve de les empreses i la informació és matèria sensible, ens tracten de rucs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.