directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

No participar a la manifestació del #11s2012 té premi de la Vanguardia

La Vanguardia premia el president Mas amb un semàfor verd per no participar a la manifestació de la Diada i El Periódico celebra la decisió presidencial en la seva editorial

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El Grup Godó es passa pel folre les opinions dels seus lectors i posa un semàfor verd al president Mas per no assistir a la manifestació de l’Onze de Setembre. Segons l’enquesta feta per la capçalera del grup Godó  avui, durant el matí, la majoria de les opinions dels lectors eren favorable a la presencia del president Mas a la manifestació del #11s2012, poc a poc, les dades han anat canviant de manera sorprenent,  i a primera hora de la tarda és produïa un empat tècnic. Malgrat tot, el diari ha obert avui amb un semàfor verd al president per la seva bona decisió de no anar a la manifestació, és a dir, el diari de Can Godó ha assenyalat de bon matí el camí a seguir, sense massa èxit. Però, per què estimula a la Vanguardia el fet? I els opinadors que hi diuen?.
 



Comparteix
   

La decisió presidencial estimula al Grup Godó i al Periódico

Ahir el directe!cat explicava que la decisió del president Mas satisfeia a Duran i Lleida, a Sánchez Camacho i a Navarro, però és obvi, i més vistes les reaccions, que satisfà,  i molt,  al Grup Godó – mitjà vinculat a tots aquells que avui viuen del negoci d’Espanya, el “Lobby Puente Aéreo,” – i al Periódico,  que pertany a un gran grup de comunicació defensor  d’una esquerra que mira enfora i renega de Catalunya.
 
Opinadors, ànima lliure o cul llogat?

Que els dos principals diaris del país, La Vanguardia i el Periódico  celebrin que el president Mas hagi decidit no anar a la manifestació és una trista noticia pel país, una prova evident que els dos grans mitjans de comunicació a Catalunya resten lluny d’estar per la labor d’avançar nacionalment, ells expliquen un relat allunyat de la realitat, i això mateix ha passat amb els articulistes i tertulians, on s’ha vist una majoria a favor de la decisió del president Mas que no quadra amb la voluntat majoritària de la societat catalana que no aprova la decisió presidencial. Sorprèn llegir avui l’article d’opinió de Francesc-Marc Álvaro, titulat Fantasies polítiques, on fa un intent prou ocurrent de ridiculitzar Oriol Junqueras per haver gosat proposar un front electoral integrat per CiU, ERC i ICV , per proclamar la independència de Catalunya en cas d'obtenir una majoria al Parlament. Álvaro, en el subtítol deixa anar una frase d’aquelles que fan pensar : “Allò que s'oposa a l'immobilisme polític no és l'extravagància sinó l'audàcia”. Hom podria pensar que l’audàcia és la seva alhora d’apuntalar l’immobilisme.
 
Els principals grans mitjans ja no representen la centralitat política del país
 
Avui la independència forma part de la centralitat política del país, ho diuen les enquestes i els mitjans ho saben, i això posa al descobert que els grans mitjans privats, i també sovint els públics,  no representen la centralitat política del país, resten lluny i escriuen un relat diferent del que la gent avui ja pensa pel que fa a la independència, i fins i tot de l’espoli fiscal, amagant aquesta realitat. Tenen pànic al canvi de les coses, sobretot a trencar el seu vincle amb Espanya, i a la pèrdua del seu estatus que això suposaria. Potser algun dia Álvaro o algun dels seus brillants col·legues opinaires d’ànima lliure, ens farà una reflexió sobre tot allò que s'oposa a la llibertat nacional, fil per randa i sense deixar-se res, en comptes de pentinar el gat.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
2 de setembre de 2012, 18.37 h

És vergonyós i impropi que uns periòdics com La Vanguardia i el Periodico prenguin partit i opinin sobre l'assistencia del President de la nació catalana a la manifestació per la independència de Catalunya.
Sobretot la Vanguardia sempre ha fet patent una certa imparcialitat, desde els temps de Augusto Assia en temps de la guerra mundial del 1939-1945. Perquè ara es posa a favor de l¡ Estat espanyol i contra la llibertat de Catalunya ? Molt senzill: perquè ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Jordi fletxa Badalona
1 de setembre de 2012, 09.53 h

Quins manipuladors. Aixi esteu que us llegeixen quatre comparant amb la majoria de digitals informatius catalans. Grup godó contra la mani de l'11s? Direu La vanguardia? Heu escoltat Rac1? O no es del Grup Godó? Em sento orgullós com independentista d'aquesta ràdio. Moltissim mes que de Catalunya Radio pero ja us va bé fotra merda. Que un bon titular no us enmerdin una gran mentida. Sou uns cracs de la manipulacio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Màrius fletxa Sevilla(Espanya)
30 d'agost de 2012, 19.39 h

No oblidem que aquests xuclen molt de la mamella e les subvencions i que el grup Godó pretén treure profit d´una pressumpta privatització de tv3


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Ll.B. fletxa Granollers
30 d'agost de 2012, 19.38 h

Només sabrem si el President Mas l'ha encertat o no després de la manifestació. Es obvi que si aquesta es un gran éxit el President Mas s'haurà equivocat. Però si aquesta queda lluny del que s'espera el President l'haurà encertada. Si la societat catalana no fos majoritariament independentista, pot ser fora millor que el President Mas no estigui a la manifestació. De totes formes si aquesta és un éxit el President Mas s'en podrà aprofitar per buscar el seu pacte fiscal amb arguments ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Joan fletxa Girona
30 d'agost de 2012, 18.38 h

Jo no estic d'acord amb què el president de la Generalitat vagi a les manis, ni tan sols pel té tema del terrorisme. Hauríem de veure'l com un cap d'estat. I també hauríem de deixar de comprar la Vanguardia d'una punyetera vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Adrià fletxa Barcelona
30 d'agost de 2012, 16.15 h

El compte de Godó és vassall del rei putero.
I Artur Mas és bufó del Compte.
A qui pot estranyar que el compte doni un terrós de sucre al seu gos faldiller si aquest li fa una gràcia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Santi Vidal fletxa Barcelona
30 d'agost de 2012, 14.00 h

No participar a la manifestació del 11S2012 té premi a La Vanguardia, però tindrà càstig a les urnes i, sobretot, a la història de Catalunya. Mas no és el President que ens portarà a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
mario fletxa barna
30 d'agost de 2012, 12.27 h

El més important no és si va o no va a la MANI, és el dia següent, que pensa fer, només té un camí i ell ho sap i s'està cagant. Si no és independentista no hi ha d'anar, és clar veritat ? Doncs no cal especular res més, Té una MISSIÓ i la sap, quan ho farà? La història el posarà al seu lloc i no serà gratificant per ell, el MILLOR. El MILLOR DEMAGOG que he escoltat mai, amb sorna i tupé, amb cinisme i prepotència. No és el meu president ni ho serà mai, i quan dic MAI és M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
30 d'agost de 2012, 12.26 h

Declarem la guerra a Andorra , després ens rendim i ja som independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Médol fletxa Altafulla
30 d'agost de 2012, 11.59 h

Tomppa de Sabadell. Estic talment d'acord amb tu des de fa uns quants anys. La Vanguardia, desprès de més de cent trenta anys d'existència se'n recorda que existeix el català i edita una traducció de l'edició castellana. Què deu pensar el Sr. Cuní de tot aixó ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.