directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Puja l'atur a Catalunya el mes de Juliol

Es trenca la tendència a la baixa més propera als mesos d'estiu

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

A l'Estat espanyol ens hem de remuntar al 1997 per trobar un mes de juliol que l'atur augmentés. Enguany ni l'efecte turisme ni els contractes temporals d'estiu han millorat la situació. A Catalunya l'augment ha estat superior a la mitjana de l'Estat espanyol, amb un total de 255.575 persones que teòricament busquen feina. Al juliol la taxa d'atur al Principat ha augmentat un 4,11%.
contracte laboral papers atur
Contracte laboral

Comparteix
   


Etiquetes
Al mes de juliol un total de 10.085 persones han estat inscrites a les llistes d'atur. Això suposa un 4,11% més que el mes anterior. Això situa al Principat, dins de l'Estat espanyol, el lloc on la taxa de desocupats s'ha incrementat més.

En altres paraules, el nombre de persones que busquen feina es de 255.575 persones, segons dades emeses pel Ministeri de Treball i Afers Socials. A l'Estat espanyol, la xifra en termes absoluts puja a 1.970.338 i trenca la tendència baixista dels darrers mesos.

A Catalunya, si ens fixem per zones (dades per províncies), on més ha augmentat l'atur ha estat a Barcelona amb 8.770 persones, seguida de Tarragona, Girona i, per últim, Lleida. Serveis i indústria han estat els sectors que més aturats han registrat, amb 59.611 i 158.543 persones, respectivament. Pel que fa a l'atur interanual (en comparació al juliol de 2006) el nombre d'aturats a Catalunya va descendir en 2.394 persones, un 0,93% menys.

L'explicació que els sindicats de treballadors han trobat és que la pràctica d'algunes empreses de restringir el contracte d'alguns dels seus treballadors -sobretot en neteja i ensenyament- per evitar paga'ls-hi les vacances ha fet pujar l'atur. No obstant, la tendència generalitzada és que aquests treballadors s'incorporen de nou al setembre.


En el conjunt d'Espanya, aquesta és la segona vegada des de l'any 1997 que l'atur registra un augment al mes de juliol. Un període on normalment la tendència és que descendeixi el nombre de persones aturades, sobretot per l'efecte turisme. No són dades esperançadores, ja que en relació al mes de juliol de 2006, l'atur ha augmentat en 15.354 en persones a tot l'estat espanyol.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.