directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Neix el 'Col•lectiu Independentista d'Unió' que participarà a la manifestació del #11s2012

El corrent, amb més de 400 simpatitzants, que aposta per la igualtat social amb un pensament humanista i ecologista

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Cassà de la Selva (ACN).- La nova corrent de pressió independentista d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) s'ha constituït aquest dissabte sota el nom de 'Col·lectiu Independentista d'Unió". Encapçalat per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, aquest nou corrent ja compta amb més de 400 simpatitzants i busca la independència de Catalunya recuperant els orígens del partit i es basa amb un pensament "humanista, de recerca de justícia social, europeista i ecologista". De moment, ja ha acordat que participarà en la manifestació de la Diada sota el lema de l'Assemblea Nacional Catalana. A partir d'ara, té previst treballar en la creació d'uns nous estatuts que portaria al congrés extraordinari d'UDC d'aquí a dos anys.
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, durant la reunió que ha realitzat a Cassà de la Selva (Gironès).
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, durant la reunió que ha realitzat a Cassà de la Selva (Gironès).
© @ACN


© @anc

Comparteix
   


Etiquetes
El nou corrent intern d'Unió Democràtica té com a màxim objectiu pressionar el partit perquè faci una deriva interna i defensi la independència de Catalunya. Segons el cap de la nova vessant, Josep Maria Vila d'Abadal, el corrent retorna als "origens del partit d'Unió Democràtica" i defensa un pensament "català, independent i propi". Vila d'Abadal ha explicat que la nova vessant té en compte les dificultats econòmiques que pateix la societat actual i, per aquest motiu, es basa en un pensament humanista, de lluita contra les desigualtats socials i una ideologia clarament ecologista. "Aquests és un dels aspectes que s'han deixat de banda des del partit", ha apuntat Vila d'Abadal.

Segons l'alcalde de Vic la nova vessant ja compta amb uns 400 simpatitzants - la gran majoria de persones que el van avalar per presentar una candidatura alternativa per liderar el partit- i té previst continuar treballant per unir més militants, polítics de diversos partits i altres simpatitzants dins d'aquest nou corrent. "Creiem que val la pena treballar per Catalunya i cal apostar per això, volem que sigui un corrent molt social", ha assenyalat Vila d'Abadal.

De moment, el corrent ja ha aprovat que participarà a la manifestació de la Diada organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana i sota el mateix lema que aquesta organització. Segons l'alcalde de Vic, el nou corrent "no busca la confrontació" amb l'actual líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i tampoc té "com a objectiu trencar els lligams amb Convergència", ha ressaltat. "És un corrent de pressió per recuperar uns ideals que s'han oblidat i que creiem que cal treballar-hi", ha assegurat Vila d'Abadal.

Després de dues primeres reunions a Vic i Tarragona, en un principi, la xerrada a Girona havia de ser un punt de trobada dels simpatitzants de Vila d'Abadal però, finalment, ha estat l'acte de constitució d'aquest nou moviment que ha comptat amb una cinquantena de participants.

Uns estatuts alternatius independentistes

Vila d'Abadal ha explicat que, a partir d'ara, començaran a treballar per redactar uns nous estatuts i programa de caràcter independentista que presentaran al proper congrés extraordinari que té previst realitzar el partit d'aquí a dos anys. "Ja hi estem treballant i volem portar-los perquè siguin aprovats per la militància", ha assegurat. D'altra banda, també estan creant una pàgina web que estarà connectada amb el portal del partit on es podran consultar totes les reunions i els projectes impulsats des d'aquest corrent



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
ARA SI fletxa CAT
3 de setembre de 2012, 17.30 h

Vila d'Abadal honora els seus avantpassats, tornant als orígens. La degradació d'Unió, conduïda pels interessos d'en Duran i dels seus patrocinats ben col·locats que li controlen el partit, arriba a la seva fi. El País i els que no som d'Unió en en felicitem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
muntsa fletxa Barcelona
2 de setembre de 2012, 19.48 h

Magníiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiific!!. Cal que el molt ilustre Sr. Duran se´n vagi ....on??????????? a Espanya que l´estimen molt!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
PERE fletxa LLEIDA
2 de setembre de 2012, 14.12 h

EN DURAN MANTÉ UNA ESTRUCTURA PIRAMIDAL I ANTIDEMOCRATICA, ON ELL ÉS EL CAPO, PROPI D'UNA SECTA MÉS QUE D'UN PARTIT AMB UNS IDEALS. ESTÀ BÉ DONCS, INTENTAR RENOVAR "UNIÓ", I MÉS AMB POLITIQUES SOCIALS I DE LLIBERTAT PEL POBLE CATALÀ.
I ESTÀ BÉ LLUITAR PER LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA, ÉS UN DEURE QUE TENIM. CAL QUE ES RECONEGUI AMB ELS FETS, QUE SIGUIN ELS AJUNTAMENTS ELS PRIMERS EN PENJAR L'ESTELADA I EL PARLAMENT EN PROCLAMAR LA INDEPENDÈNCIA.
L'ONZE DE SETEMBRE, CATALANS I CATALAN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
mario fletxa barna
2 de setembre de 2012, 10.45 h

Es una estranya situació, no us sembla? o cap a CDC o cap un altra formació independentista, si no és així no els crec i meinys si el duran no diu res i els deixa fer, ull! pot ser una estratègia per anar o no anar, per meinys s'han destituït càrrecs importants de UDC. I ara què, tenen por de no poder-se presentar a les noves eleccions? És estrany molt estrany tot plegat, el paper de CIU està en entredit i té molt a perdre. M'agradarà veure com s'ho fan, tenen més cares que pensame... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Núria fletxa Barcelona
1 de setembre de 2012, 19.02 h

Doncs endavant i força, i en Duran que vagi a que el moqui la iaia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
NO VULL PAGAR la mansió d'en Duran a la Costa Brava fletxa visca catalunya lliure !! independència !!
1 de setembre de 2012, 15.29 h

http://imageshack.us/f/207/lamansidelduranlleidaab.jpg/
http://imageshack.us/f/17/lamansidenduranlleidaal.jpg/
http://imageshack.us/f/211/lamansidenduranlleidaal.jpg/
http://virreiduran.wordpress.com/2011/11/09/duran-aplana-el-cami/

duran botifler,venut,traidor i Judes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(CATALUNYA)
1 de setembre de 2012, 15.27 h

Neix el "Col•lectiu Independentista d'Unió".
O sigui CIU!
CIU serà diferent de CiU?
Que diuen els de CiU de CIU?
O que diuen els de CIU de CiU?

Li donarem una oportunitat a Vila d'Abadal? Per la meva part, sí! S'oposa als seus companys de partit frontalment, ja que vol la llibertat de Catalunya i els altres, no.
És el moment de bastir l'estat català i fan falta moltes mans. No podem menysprear ningú que vulgui la llibertat! Si hem de menystenir qui no vulgui Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JO ERC fletxa JO ERC
1 de setembre de 2012, 15.16 h

No haviem quedat que ERC era l´únic partit que tenia merders interns i que pert tant no podia governar perque era inestable i no donava confiaça.

Tambè recordo als convergents dient que no es podia tirar un País endavant si ERC no podien ni estar units entre ells...

Ara sembla que CIU tambe te merders interns i dels grossos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.