directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Quatre juristes i el Síndic de Greuges de la Paeria formaran la Junta Electoral de la consulta sobre la independència a Lleida

L'organisme vetllarà perquè el procés consultiu es realitzi amb les màximes garanties de rigor democràtic

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La plataforma Lleida Decideix ha presentat els membres que formaran la Junta Electoral de la consulta sobre la independència, que tindrà lloc a la ciutat de Lleida el pròxim 25 d’abril. La junta està formada per diversos advocats i el Síndic de Greuges de la Paeria, Josep Giné. La normativa semblant a la d'altres comicis serà aprovada durant aquest dijous i la Junta Electoral serà l'encarregada de comprovar que les persones escollides per a les 23 meses electorals que es posaran a Lleida per controlar la votació, compleixin els requisits i la normativa.
Junta electoral escollida per la plataforma Lleida decideix per controlar la consulta popular sobre la independència del 25 d'abril
Junta electoral escollida per la plataforma Lleida decideix per controlar la consulta popular sobre la independència del 25 d'abril

Comparteix
   


Etiquetes
La junta estarà formada pels juristes Carles López, Simeó Miquel, Àlex Sàrraga i Tere Minguella, a més del Síndic de Greuges municipal i també exregidor de la Paeria Josep Giné. Completaran aquesta junta l'exregidora i experta en gestoria Carmina Pardo, a més de l’advocada Esther Sancho, que actuarà com a secretària d’aquesta junta. Tots ells vetllaran perquè el procés consultiu es porti a terme amb les màximes garanties de rigor democràtic, intervenint en el vot anticipat, així com certificant tot el desenvolupament de la pròpia jornada electoral.

En la presentació de la junta, el Síndic va manifestar la importància que els lleidatans i les lleidatanes participin en aspectes ciutadans que els afecten. A més, Giné ha assegurat que el paper del Síndic es vetllar perquè tothom pugui exercir el “dret a decidir” sobre el seu futur.

La consulta respon a la pregunta 'Està d'acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?. Poden votar persones des dels 16 anys a les 23 meses electorals que es situaran als centres cívics dels barris i a les seus de diferents entitats socials de Lleida. L'advocat i membre de la junta, Simeó Miquel, va explicar que la dificultat d'aquesta votació és deguda al fet que fins ara s'ha fet en poblacions de menys població i aquesta és la més gran fins ara, tot i que també es farà el mateix dia 25 a Girona.

Des d'aquest dimarts 6 d'abril i fins la vigília de la consulta, el dia 24 del mateix mes, la plataforma Lleida Decideix ha obert el termini perquè la ciutadania pugui votar anticipadament per a la consulta. Els lleidatans i lleidatanes que vulguin exercir el seu dret a decidir de forma anticipada, ja poden dirigir-se a la seu central de la plataforma, al carrer Bisbe Irurita 15-17, xamfrà amb el Passeig de Ronda. El local estarà obert de dilluns a divendres entre les sis i les vuit de la tarda. A més, el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, es posaran diverses taules al llarg de l'eix comercial per poder votar anticipadament.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.