directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU dóna el 'no' definitiu a Marín com a president de la CCMA

ERC creu que la federació nacionalista busca excuses però ja tenia presa la decisió 'des del minut zero'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU ha donat aquest dijous el 'no' definitiu a Enric Marín com a president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així ho ha traslladat la federació nacionalista en una reunió que ha mantingut amb representants d'ERC i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació al Parlament, tal com han explicat a l'ACN fonts dels dos partits. En la trobada CiU els hi ha demanat que el Govern retiri el decret que ha aprovat per rebaixar la majoria parlamentària a l'hora d'escollir el nou president de la CCMA. Per la seva part, fonts d'ERC han explicat que l'argument de CiU per rebutjar Marín 'és una excusa', ja que 'és una decisió que ja tenien presa des del minut zero'.
Enric Marín, CCMA
Comparteix
   


Etiquetes
CiU ha criticat davant d'ERC l'argument que fa servir el tripartit per justificar el decret i és evitar el bloqueig de la federació nacionalista. Fonts de CiU han destacat que el Govern 'no els hi ha deixat possibilitat de bloquejar res perquè no han negociat res'. En qualsevol cas, s'han mostrat contraris a la proposta del Govern amb el nom de Marín. De fet, han explicat que 'és l'executor del boicot al Carmel per part dels mitjans de comunicació' quan era secretari de comunicació del Govern i que això l'inhabilita per ser president de la CCMA. 'Ells no ens han donat cap oportunitat per a negociar', han destacat des de la federació nacionalista, al temps que han apuntat que a la reunió han demanat a ERC que 'proposi més noms i no ho han fet'.

Per la seva part, fonts d'ERC han explicat a l'ACN que l'argument de CiU per rebutjar Marín 'és una excusa', ja que 'és una decisió que ja tenien presa des del minut zero'. El que va passar amb el Carmel va ser una situació molt determinada que pot ser opinable', han assenyalat fonts d'ERC, al temps que han defensat la trajectòria de Marín.

Loppacher com a única opció
'O escolliu a Loppacher de president o bloquegem', ha traslladat CiU a ERC, segons fonts republicanes. A diferència del que diu CiU, Esquerra ha remarcat que han intentat negociar amb el primer partit de l'oposició al Parlament, però quan se'ls hi ha demanat que facin una proposta 'primer han dit que no i després han dit que Loppacher'. Una proposta que els republicans han rebutjat. 'No es pot aprofitar una situació fortuïta per bloquejar la situació', han lamentat les fonts d'ERC.

A la reunió hi ha participat per part de CiU el portaveu parlamentari del partit, Oriol Pujol, la parlamentària Joana Ortega i el secretari executiu de Comunicació i Estratègia de CDC, David Madí. Per part d'ERC hi havia la portaveu parlamentària del partit, Anna Simó, i el parlamentari Carmel Mòdol, així com el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Carles Mundó.

Pronunciament del Consell de Garanties Estatutàries
Aquesta reunió s'ha produït el mateix dia que la Mesa del Parlament ha admès a tràmit les peticions de CiU i PP per portar al Consell de Garanties Estatutàries perquè dictamini si el decret llei del Govern s'adapta a l'Estatut i a la Constitució. CiU i PP van presentar les peticions amb la signatura de catorze diputats de cada formació. Segons argumenten, el decret és contrari a l'article 64 de l'Estatut, que estableix que el govern pot dictar decrets llei 'en cas d’una necessitat extraordinària i urgent'.

Les diferències entre partits es faran palesos aquest divendres en la comissió de control de la CCMA, on s'avaluarà l'idoneïtat de Marín per presidir l'ens. La compareixença de Marín servirà perquè els membres de la comissió li demanin aclariments i dubtes relacionats amb la seva formació acadèmica, la trajectòria professional i els mèrits al·legats.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Samant Foix fletxa Alt Urgell
10 d'abril de 2010, 00.42 h

Josep-Empordà, deixaràs algun dia de trollejar? Perquè de tupinades els de CIU en teniu càtedra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 32
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
9 d'abril de 2010, 10.59 h

Només cal llegir el que diu el Patriota Alfons López Tena en aquest mateix diari per entendre l'abast de la tupinada del tripartit, tupinada que ja ha sobrepassat totes les lìnies vermelles de la ètica i la decencia politica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
9 d'abril de 2010, 09.01 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -

TRIPARTIT= CONVERGÈNCIA+UNIÓ+PSOE O CONVERGÈNCIA+UNIÓ+PP SEGONS COM BUFI. A DALT EN TENIU LA PROVA.
Fer fora al tripartit no només és un deure patriòtic de qualsevol català que s'estimi Catalunya sino que ha esdevingut una questió de supervivència tant nacional com econòmica, ètica i per sobre de tot democràtica per la Nació catalana. TRIPARTIT= CONVERGÈNCIA+UNIÓ+PSOE O CONVERGÈNCIA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 d'abril de 2010, 08.56 h

CIU i PP sempre amb les mateixes mandangues. El que molesta a CIU és que el senyor Marin és un bon tècnic i professional a més d´un patriota i independentista català. CIU s´allunya de la centralitat i corre com pollastre amb el coll tallat per la solana del Mas cap a la ultra-dreta del PP i de la oposició destructiva com la del comentari número 1


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
9 d'abril de 2010, 07.05 h

Fer fora al tripartit no només és un deure patriòtic de qualsevol català que s'estimi Catalunya sino que ha esdevingut una questió de supervivència tant nacional com econòmica, ètica i per sobre de tot democràtica per la Nació catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.