directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El delegat del govern espanyol al País Valencià justifica les càrregues policials al Cabanyal

Creu que va ser una 'defensa de l'ordre públic' · Sosté que els enderrocs 'els han d'aturar els tribunals, no els veïns'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Ricardo Peralta, ha justificat aquest divendres al matí les càrregues policials per dissoldre els 200 veïns que ahir s'oposaven als enderrocaments d'edificis al barri del Cabanyal, a València. Considera que l'acció policial va ser 'una defensa de l'ordre públic' i culpa l'Ajuntament valencià de la situació per començar uns enderrocs amb els quals el govern espanyol 'es mostra disconforme'. Tot i això, Peralta ha dit que els enderrocs 'els han d'aturar els tribunals, no els veïns'.





Comparteix
   


Etiquetes
És per això que justifica les càrregues policials que van dissoldre els veïns i van permetre les màquines fer la seva feina. De tota manera, nega que la policia sigui la culpable dels incidents i considera que l'alcaldessa de València ha d'assumir la seva responsabilitat.

El delegat del govern espanyol també ha recordat que l'ordre del Ministeri espanyol de Cultura que considera un espoli els enderrocs del Cabanyal 'en cap moment diu que la policia hagi de defensar els edificis'.

Batalla legal pel Cabanyal
El futur del barri del Cabanyal està immers en una batalla legal entre el govern autonòmic valencià i l'espanyol, que han aprovat normes per enderrocar-lo (s'hi vol fer una gran avinguda que obligaria a tirar a terra centenars d'edificis) i per protegir-lo com a patrimoni històric respectivament. En aquest sentit, està previst que avui el Consell de Ministres discuteixi la qüestió, per decidir si es prenen mesures més contundents per evitar els enderrocaments.

D'altra banda Ricardo Peralta ha demanat disculpes pels possibles danys que les càrregues policials hagin pogut causar sobre periodistes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 d'abril de 2010, 11.04 h

El gran drama del P. Valenciá és no haver sigut capaç de bastir un partit similar a CiU o el PNB.

El País Valenciá és exactament com els espanyolistes del PP i el P$OE (sòcis estratègics d'ERC, no ho oblidem) voldrian que fos Catalunya i Euskadi.

A Euskadi, el P$OE se suporta en el PP...a Catalunya en ERC, però l'objectiu és exactament el mateix..."normalitzar" al seu gust el mapa politic català i basc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 35   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maulet fletxa Oliva (La Safor, País Valencià)
10 d'abril de 2010, 10.05 h

Per no deixar treballar a les màquines que estan perpetrant el major expoli dels últims anys al patrimoni valencià, la gent gran i els joves asseguts al terra defensant del seu barri, són un gran perill d'ordre públic per al ex-comunista espanyol (esdevingut ara psoenacionalista espanyol) Ricardo Peralta, delegat del Govern espanyol al País Valencià.
Tot el que passa en política al País Valencià es indignant i vergonyós. El nacionalistes espanyols ens trepitgen al seu plaer i aquí no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.