directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El PSOE imposa des de Madrid la política dels socialistes a Navarra

IUN i NaBai demanen que es repeteixin les eleccions autonòmiques

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSOE ha vetat el pacte entre els socialistes navarresos i NaBai. Tantmateix ha imposat que els socialistes han de pactar amb UPN, o el que ve a ser el mateix, amb el PP. Les reaccions no s'han fet esperar. Un sector crític dels socialistes demana un congrés extraordinari. Des de NaBai i IU demanen que es repeteixin les eleccions. Però qui està més enfadat és el poble: Centenars de militants d'IU i NaBai s'han manifestat davant la seu socialista de Pamplona.
psn navarra socialistes
Fernando Puras al mig amb el presidente i secretario general del PSN

Comparteix
   


Etiquetes
A Navarra només hi ha una cosa clara ara mateix: els socialistes de Madrid manen per sobre dels socialistes navarresos. És a dir, que la política de Navarra es decideix no per la seva gent i pels polítics escollits per al seu poble sinó que des d'un despatx a uns 500 quilòmetres s'està dictant quines són les accions a fer.

Així, la decisió del PSOE ha estat clara: no tirar endavant un govern de coalició progressista a Navarra entre NaBai i els socialistes. Sortosament no tothom a can socialista navarrès s'ha quedat amb els brassos plegats. Pel sector oficial dels socialistes navarresos la decisió del PSOE és la lògica en un partit que governa a Espanya i ho vol continuar fent. Pels crítics, en canvi, és una postura que no s'entén, ja que dóna el govern als conservadors. Unión del Pueblo Navarro no deixa de ser el PP que es presenta sota aquestes sigles a les eleccions autonòmiques.

El sector crític dels socialistes navarresos demana la dimissió del candidat a president, Fernando Puras, o bé la convocatoria d'un congrés extraordinari. Ni Puras ni el secretari general dels socialistes navarresos, Carlos Chivite, encara no han fet declaracions després de tornar de Madrid amb el veto del PSOE sota el braç.

Les reaccions de NaBai

"No pot ser que es decideixi des de Madrid la nostra política". La coalició nacionalista Nafarrroa Bai no entén el que està passant. Vist el panorama els nacionalistes són partidàris que es repeteixin les eleccions autonòmiques. Així mateix, el coordinador general d'IU a Navarra, Ion Erro, també ha qualificat d'"horror polític", la decisió del PSOE de deixar governar a UPN, i ha reclamat la convocatòria de noves eleccions. Per la seva banda, el PP ha considerat que la decisió de l'Executiva del PSOE és una "bona notícia" i un "triomf" pels que defensen "l'Espanya constitucional".

Però qui està més enfadat és el poble: Centenars de militants d'IU i NaBai s'han manifestat davant la seu socialista de Pamplona.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 d'agost de 2007, 23.54 h

Parece que los únicos que no os dais cuenta de que Ejpaña se rompe sois los que quereis que se rompa. Nosotros ya lo sabemos desde haze tiempo y vamos a aprovechar el tiempo que nos queda para putearos. ¿No quereis independencia? Dejadnos al PP y al PSOE unos cuantos años mas y vereis como alcanzais el 75% de SÍs.

Aunque igual sois tan burros que seguís haciendo estatutos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
rt fletxa barcelona
6 d'agost de 2007, 23.33 h

A Navarra hi ha socialistes? Deuen ser del Psoe de Madrid-Espana, com els que corren per Catalunya, València o Sevilla. Els mateixos amb etiquetes difernts,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.