directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

200 tibetans detinguts per demanar el retorn del Dalai Lama

La policia va necessitar ajuda militar i va arrestar als tibetans amb dispars a l'aire

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La policia va necessitar ajuda militar per a poder detenir a uns 200 tibetans que en una cursa d’hípica van manifestar-se a favor del retorn del seu líder espiritual, el Dalai Lama que actualment està exiliat. No se sap si algun ha estat posat en llibertat ja. Davant del nerviosisme i caos els agents van realitzar diversos tirs a l'aire per dispersar a la gent.
dalai lama
Comparteix
   


Etiquetes
Desenes de tibetans van ser detinguts a la localitat de Lithang, a la província xinesa de Sichuan, després de demanar públicament el retorn del seu líder espiritual, el Dalai Lama, que actualment està exiliat. De fet, a directe!cat ja us hem anat explicant quina és la situació de Dalai Lama al seu país i els problemes que té per tornar-hi.

Un grup de policies reforçat per diversos militars va ser enviat el dimecres passat a Lithang par controlar la situació, segons les informacions de l'organització Campanya Internacional per al Tíbet i de Radio Free Àsia. L'incident es va produir en un festival d'hípica que se celebra anualment i que atrau a un gran nombre d'assistents. Un veí de la zona, Runggye Adak, va ser detingut després de grimpar a una plataforma construïda per a les autoritats xineses, agafar un micròfon i preguntar a la gent que estava allí present si volia que el Dalai Llepi tornés a la Xina. Algunes persones van demanar a la Policia que l'alliberessin. Davant del nerviosisme i caos els agents van realitzar diversos tirs a l'aire per dispersar a la gent.

Radio Free Àsia va indicar que un total de 200 tibetans van ser arrestats després de la protesta, però no va dir si algun havia estat alliberat ja. Per la seva banda, Campanya Internacional per al Tíbet va anunciar que s'havien produït més detencions, sense determinar quantes. El Dalai Lama del Tíbet va anar a l'Índia al 1959 després d'un cop d'estat fallit contra el règim xinès. Els tibetans encara segueixen sent fidels al líder budista.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.