directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Per què el Govern de Catalunya no utilitza “La Caixa”?

“La Caixa” segueix sent una entitat financera pública, segons els seus estatuts, però mentre Catalunya pateix pel seu finançament l’entitat ajuda les grans corporacions i dóna l’esquena al país

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Ahir el diari La Vanguardia publicava un excel·lent article sobre la situació financera de la Generalitat de Catalunya, i ho feia a partir d’una frase del conseller Mas-Colell que no és del tot certa, diu el Conseller, “Catalunya no té més banc que el Govern Espanyol”, oblidant  que  Catalunya té alternativa, una alternativa molt millor que demanar el rescat a Espanya per 5.000 milions d’euros, quant resulta que Espanya és queda cada any 16.000 milions d’euros nostres. Estem parlant d’una misèria que pagarem molt cara si acabem acceptant el rescat d’Espanya, perquè el pagarem a preus d’usura i ens voldran imposar condicions que aniran contra l’autogovern de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb els diners que “La Caixa” ha prestat a les empreses menys solvents de l’IBEX-35, la Generalitat s’estalviaria demanar el rescat a Madrid

Les 20 empreses més endeutades del IBEX-35 (ACS, ABERTIS, SACYR i altres) deuen a les entitats financeres més de 200.000 milions d’euros, i La Caixa hi té una bona part de milions prestats, i uns quants d’aquests milions són de difícil retorn, fruit d’una voluntat expansiva del negoci financer a les espanyes fet sense cap ni peus, i dilapidant part dels beneficis que obtenia del seu negoci a bona part dels Països Catalans.
 
Finançar la Generalitat de Catalunya és més segur que finançar empreses del IBEX

Aquesta és una gran veritat, malgrat la situació financera de la Generalitat, aquesta és molt més solvent que empreses com ACS, Sacyr o Abertis, i les quantitats que necessita la Generalitat és molt acceptable pel potencial que té La Caixa.

Amb l’espoli de Catalunya, Espanya salvarà Bankia

Una dada, el Govern Espanyol en un obrir i tancar d’ulls ha injectat quasi la mateixa xifra a Bankia i sense cap mena de garantia, ni d’exigència, recordem que Bankia rebrà el que Espanya espolià a Catalunya en tres anys, quasi 50.000 milions d’euros, i això no ha merescut ni una editorial, ni un article, ni una alerta i, sobretot, cap imputació per un escàndol que deixa Espanya com un drap brut, i el converteix en l’estat rei de l’estraperlo i la martingala a Europa.

Mentre Catalunya pateix pel seu finançament, La Caixa  fa el que vol i  cada cop està més allunyada dels interessos de Catalunya.

La Generalitat té tot el dret del món a utilitzar els mecanismes legals que li permetin obtenir una millora de la seva situació, i la primera entitat de Catalunya propietat del país, avui  hauria d’estar al servei del país, al servei del seu govern, i això no vol dir intervenir l’entitat, vol dir racionalitzar la seva gestió, amb una direcció favorable al pacte fiscal i a l’Estat Propi. Si la Generalitat no ho fa, ho farà el  Govern Espanyol, que li acaba marcant els seus objectius de ben segur no favorables als interessos de Catalunya.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Ja t´ho deia fletxa Ja t´ho he dit
4 de setembre de 2012, 15.46 h

#16 a mi ja me queda poc per a deixar de ser client de la caixa.
Ni un euro per als enemics de Catalunya.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
moregons fletxa Tarragona
3 de setembre de 2012, 23.02 h

He retirat el meu conte de la Caixa, per diversus motius, peró endiré dos perque no vull allargar aquest comentari, i espero que milers de catalans faguin lo mateix despres de lleguir aquest comentari. Primer, Albertis, la Caixa, Asesa etc, bueno etc, no perque en deixaba Jordi Pujol el comediant, ells junt amb la complicitat dels que fins an gobernat Catalunya, desde la transició, son el complices de que pagem peatjes mes cars de Europa. A les hores pregunto com se pot tení tante barra s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
xavier fletxa Barcelona
3 de setembre de 2012, 20.29 h

Sense oblidar que el president de la Caixa es de l'Opus Dei...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Toni fletxa Ripoll
3 de setembre de 2012, 15.30 h

I aixó que la Generalitat només treballa amb la caixa, doncs quan has de pagar taxes o has de rebre qualsevol diner de la Generalitat , aquesta només treballa amb la caixa, i per tant fa el seu negoci. Normalment paga els divendres, si tu tens compte a la caixa el mateix divendres pots disposar dels diners, sino els tens a la caixa els diners t'arriben el dilluns o el dimarts, i per tant ells fan negoci durant tres o quatre dies amb els beneficis que aixó comporta, i a perjudicar els ciutad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JosepB fletxa Sant Quirze
3 de setembre de 2012, 14.19 h

Es que es de calaix. Si el govern espanyol demana els diners als bancs, ja sigui directament o a través de Loteries del Estado, per després deixar-los a Catalunya amb condicions intervencionistes, per què la Generalitat no demana directament els diners a La Caixa i al Sabadell en les mateixes condicions que els hi deixin a l'estat espanyol i s'estalvia la intervenció? Els bancs no volen col.laborar amb Catalunya, potser, a sobre de que els hi han pagat el 3% de les colocacions del deute pat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa barna
3 de setembre de 2012, 10.59 h

Mentre no s'expliqui la veritat tots serem cegats, realment la solució podria venir d'aquesta entitat que, fora especulacions, podria fer superar la imminent creuada económica del govern, que per altra banda continua sense retornar els diners que comportaria l'impost de successions, la taxa turística i l'impost a la banca. Per tant on van a parar no ho sé però si m'adono on anirem a parar els catalans amb aquest govern corrupte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
pasbort fletxa Vila-real
3 de setembre de 2012, 10.51 h

MOLTISSIMES GRACIES ARCADI OLIVERES

Aquestes coses que ens espliques en "DIGUEM NO" nosaltres les intuïem i prou!!, aixís es que és obligació dels èssers actuals d´un "CANVI DE MENTALITAT" com ja va publicar fà molts anys un tal ESPINALT? un llibre pubkicat per Editorial MOLL, ens ho deia que teniem que canviar de MENTALITAT però que encara tenim la mateixa, els mitxans de COMUNICACIO no ens han permet ixe CANVI, sols han sabut "ABORREGAR-NOS!!" ara es de GRAN NECESSITAT EL CANVI!!!.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jaume fletxa ANDORRA
3 de setembre de 2012, 10.17 h

La Caixa es va emportar el xiringuito financer i va marxar d´Andorra amb 900 milions pts quant va tancar les seves oficines al Principat. I sense pagar cap taxa al Govern lliberal de Pintat (PLA)


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi-80 fletxa València
3 de setembre de 2012, 10.16 h

Quina bajanada. La Generalitat no utilitza ni pot utilitzar la Caixa; és la Caixa qui utilitza i controla la Generalitat; és el poder financer qui controla el poder polític, i no a l'inrevés. La Generalitat i CiU són el braç polític de la Caixa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Oscar fletxa Barcelona
3 de setembre de 2012, 10.10 h

Qui ha escrit tantes ximpleries i bajenades juntes? Que la politica no es fiqui a una entitat privada, com ho han fet amb les desaparegudes caixes d'estalvi


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.