directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas nega que Montilla representi la centralitat política amb la seva aposta pel tripartit

'Un tercer tripartit no convé a Catalunya', afirma

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, va negar ahir des de la Seu d'Urgell que el president de la Generalitat, José Montilla, representi la centralitat política de Catalunya després d'haver apostat dues vegades per la fórmula del tripartit. Per Mas, l'acte que va celebrar Montilla ahir a Pinós, al Solsonès, només representa la centralitat geogràfica d'aquesta localitat però en cap cas la centralitat política dels socialistes. El líder de la federació nacionalista assegurà que l'aposta de Montilla pel tripartit demostra que estant molt lluny d'aquest centre i que se situen a l'extrem, la radicalitat i la baralla.
Artur Mas, Albert Batalla, CiU, Convergència
Comparteix
   


Etiquetes
Mas va fer referència directa a l'acte que el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va celebrar ahir a Pinós per reivindicar-se com a representant de la centralitat política. El líder de la federació nacionalista va advertir que els socialistes no representen la centralitat política del país sinó 'la imatge contrària. Fent dos tripartits en els darreres anys estan exactament no al centre sinó als extrems de Catalunya', va afegir Mas, que va atribuir al tripartit 'la baralla, la bronca, la radicalitat i la manca d'entesa'.

Segons Mas, aquestes dues legislatures de tripartit han causat una 'hipoteca' a Catalunya i va reivindicar la seva formació com 'el vehicle per treure la hipoteca que el tripartit ens ha deixat'. Va reconèixer 'les aspiracions legítimes' de Montilla per tornar a ser president de la Generalitat, però va advertir que 'l'única possibilitat que té és a través d'un tercer tripartit'. Mas va afegir que 'un tercer tripartit a Catalunya no li convé'.

Va criticar també l'elevat número de càrrecs que, segons ell, ha creat el govern de Montilla i es va comprometre a canviar aquest model si arriba a governar, assegurant que no es pot tolerar que en determinats sectors hi hagi 'més gent que mana que gent que treballa' i va posat com a exemples el cas dels metges i dels mestres. Mas digué que aquesta manera de fer és 'el món al revés' i que si arriba a la Generalitat canviarà aquesta administració tant 'feixuga'.

Mas va parlar de les idees de cara al canvi que planteja Convergència i Unió i va explicar que la 'primera prioritat és aixecar el país econòmicament i que la gent pugui tornar a treballar'. Es va referir una vegada més a l'impost de successions i donacions: 'Si CiU guanya les eleccions i governa eliminarem aquest impost', acompanyant-ho amb l'argument que s'ha de premiar a la gent que durant anys ha estalviat i no penalitzar-los i castigar-los havent de fer front a aquest impost.

Ja pensant com organitzarà el Govern si guanya les properes eleccions, reiterà que buscarà 'els millors i els més ben preparats' del país per encapçalar les diferents conselleries i es va mostrar obert a incorporar persones de fora del partit. Segons Mas, dins de la federació nacionalista hi trobaran molta gent preparada però va afegir que si aquesta gent la troben fora i són els millors 'no tindrem cap inconvenient en posar-los al capdavant d'algun departament'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Montse fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 21.10 h

En Mas ja té llum verda per decantar-se pel sobiranisme. Porta temps insinuant-lo i en la redacció del programa electoral hi ha un espai molt gran reservat al sobiranisme, el dret a decidir i les consultes. Segons com vagi la sentència del TC, el resultat final de les consultes i l'opció Laporta, l'aposta sobiranista serà més o menys forta, però ja és segur que hi serà. I això és bo. Penseu que CIU ha fet sempre passetes petites, però mai no ha fet marxa enrere, pwerquè al seu darre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
11 d'abril de 2010, 19.42 h

MAS o MONTILLA..? doncs tan si val... els dos son de la mateixa PORQUERIA..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 64
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Laportista fletxa BARCELONA
11 d'abril de 2010, 16.05 h

El que importa és que a Catalunya no hi hagi ni president ni consellers españols, que és el que ha propiciat ERC. I és el mai no ha fet CIU que ha governat amb recolçaments externs. D'altra banda ser de centredreta com és CIU en alguns aspectes és bo, perquè així són els grans partits de tots el països que poden aconseguir la independència com Quebec o Escòcia, perquè són transversals. Qui és el babau que es pensa encara que es pot aconseguir la independència des de l'esquerra? ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 41   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
11 d'abril de 2010, 11.55 h

En canvi Ciu es tant de dretes com el pp amb qui s´entenen molt bé i a més tant els fot pactar amb psoe com amb pp , segons com bufi el vent, la qüestió és poder remenar les cireres al preu que sigui per tal d´untarse´n els dits i mantenir tota la màfia que tenen al darrere i als ex-llepes que ara estan molt afamats. Quin fàstic!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 42
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
11 d'abril de 2010, 10.42 h

LUGH 71, no te preocupes que muchos catalanes te ayudaran para que tu mierda sea mayor, son TIRANOS INVASORES o BOTIFLERS disfrutan viendo nuestra AGONIA... pero esta vez creo que les saldrà el tiro por la culata a estos de CiU, PSOE, PP, ERC., jo dudo que esta vez llegue su mierda a ser TRAGADA por la MAYORIA de los ciudadanos catalanes. APOSTAMOS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 d'abril de 2010, 08.20 h

La cosa admet poca discussió: Mas o Montilla?... MAS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 52   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.