directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

L'Elèctrica Dharma, Alfred Bosch i Joel Joan dónen el tret de sortida a les consultes del 25A

Podran votar-hi més d'un milió de catalans residents en 175 municipis · Destaquen Lleida, Girona, Reus, Manresa, Castelldefels, Granollers i Mollet del Vallès

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L’Auditori-Palau de Congressos de Girona acull avui a migdia l'acte nacional d’inici de campanya de les consultes populars sobre la independència del 25 d’abril, que es preveu multitudinari. Comptarà amb la presència de l'actor Joel Joan, l'escriptor Alfred Bosch, l'eurodiputat flamenc Jan Jambon (N-VA) i la la Companyia Elèctrica Dharma. Diversos portaveus d'algunes comissions organitzadores d'arreu del país també intervindran a l'acte amb un breu parlament.



Comparteix
   


Etiquetes
Si el 13D va arrencar amb un multitudinari acte al recinte del Fòrum de Barcelona i el 28F al Vendrell, en un acte molt poc participat, en aquesta ocasió s'ha escollit la ciutat de Girona per donar inici a la campanya per afavorir la participació a les consultes del 25A.

L'últim diumenge d'abril es pronunciaran sobre la independència de Catalunya 175 municipis, entre els que destaquen importants capitals com Lleida i Girona i localitats molt poblades, com Reus, Manresa, Castelldefels, Granollers o Mollet del Vallès. La xifra de catalans cridats a votar serà vertiginosa, i a falta de conèixer els censos definitius, segons els càlculs de directe!cat, són cridades a votar unes 1.270.000 persones, que podran afegir-se als 255.000 catalans que han participat als referèndums independentistes de les onades anteriors.

Un cop finalitzi aquesta tercera jornada de votacions, hauran passat per les urnes per decidir la independència de Catalunya 422 localitats, el 45% dels municipis del país.

Els 175 municipis cridats a votar el 25 d'abril comptabilitzen un total de 1.587.509 habitants segons el padró de 2009, dels quals només podran votar els majors de 16 anys, el que suposa aproximadament el 80% dels empadronats. Segons aquests càlculs, els catalans cridats a vot en les consultes del mes vinent seran aproximadament 1.270.000.

Segons les dades de la Coordinadora nacional de consultes, els municipis que han confirmat que celebraran consulta el proper 25 d'abril són: Lleida, Reus, Girona, Manresa, Castelldefels, Granollers, Mollet del Vallès, Figueres, Igualada, Olot, Salt, Sant Pere de Ribes, Sitges, Martorell, Pineda de Mar, Valls, Santa Perpètua de Mogoda, Olesa de Montserrat, Sant Feliu de Guíxols, Esparreguera, Vila-seca, Calella, Malgrat de Mar, Parets del Vallès, Balaguer, Sant Just Desvern, Tordera, Torredembarra, La Garriga, Mollerussa, Lliçà d'Amunt, Vallirana, Corbera de Llobregat, La Seu d'Urgell, Sant Sadurní d'Anoia, Castelló d'Empúries, Pallejà, Calonge, Alcanar, Castell-Platja d´Aro-S´Agaró, La Roca del Vallès, Cervera, Santa Maria de Palautordera, Matadepera, Palafolls, Sant Vicenç de Castellet, Bigues i Riells, Sant Fost de Campsentelles, Sant Fruitós de Bages, Viladecavalls, Ulldecona, Santa Margarida i els Monjos, Santpedor, Caldes de Malavella, Almacelles, Súria, Riudoms, Tremp, Teià, Navarcles, Capellades, Artés, La Selva del Camp, Llançà, Gironella, Altafulla, Vilanova del Vallès, Sarrià de Ter, Cabrera de Mar, Collbató, Hostalric, Balenyà, Balsareny, Sant Cebrià de Vallalta, El Morell, La Pobla de Segur, Santa Coloma de Queralt, Alguaire, Subirats, La Palma de Cervelló, Monistrol de Montserrat, Quart, Pals, Camprodon, Bellvís, Sant Llorenç Savall, Aitona, Sort, Sant Pere de Riudebitlles, Bagà, Mediona, El Pla de Santa Maria, Amer, Avinyó, Avià, Les Borges del Camp, Riudarenes, Riudellots de la Selva, La Granada, Oliana, Peralada i Vilanova de la Muga, Vallfogona de Balaguer, Sarral, Casserres, Térmens, La Secuita, Font-rubí, Vallbona d'Anoia, Fonollosa, Puigverd de Lleida, Torrelavit, Bonmatí i Sant Julià de Llor, Sant Iscle de Vallalta, Olost, Gualba, Isona i Conca Dellà, Vilobí del Penedès, Vimbodí i Poblet, Botarell, Verdú, Castellnou del Bages, Guardiola de Berguedà, Esterri d'Àneu, Bàscara, Sant Cugat Sesgarrigues, Barbens, Jorba, Agullana, La Torre de Capdella, Sant Pau de Segúries, Aiguaviva, Monistrol de Calders, Lladó, Borrassà, Bonastre, Fortià, Torrefeta i Florejacs, Canet d'Adri, Vila-sacra, Llanars, Muntanyola, Sant Martí de Llémena, Sant Joan de Mollet, Juncosa, Porrera, Vilallonga de Ter, Blancafort, Alt Àneu, Capçanes, Conca de Dalt, Brunyola, La Guingueta d'Àneu, Poboleda, Molló, Vilanant, Els Guiamets, L'Espelt (Òdena), Tagamanent, Riner, La Pobla de Cérvoles, Gombrèn, Vilopriu, La Vilella Baixa, Lladurs, Queralbs, Setcases, Senterada, Vilaür, L'Argentera, Farrera, Campelles, La Vilella Alta, Arbolí, Tarrés i La Pera.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
11 d'abril de 2010, 19.04 h

L'auditori, plé de gom a gom. Les escales de la catedral de Girona amb unes tres centes persones abans d'aquest acte. La societat civil s'está moguent malgrat els mitjans callen com putes.
Cal que cada un de nosaltres informem als nostres veïns, que ningú no es quedi sense saber el que significa exercir un acte de democràcia. No es tant sols cada quatre anys: hem d'impulsar aquesta democràcia (a la catalana, clar) perque arribi fins a les seves darreres consequències.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Guerau fletxa PPCC
11 d'abril de 2010, 13.50 h

la constitució espanyola, són les lleis de llibertat, dret i costums de la nació castellana, el subjecte sobirà és la nació castellana, la constitució espanyola no és una constitució catalana ni la inclou ni la preveu incloure. cosa fàcil d'entendre per tothom menys els catalans que no entenen ni un borrall, estan confosos en la nit dels temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marta fletxa Girona
11 d'abril de 2010, 08.34 h

Avui tots a omplir l'Auditori.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 d'abril de 2010, 08.25 h

-residents a 175 municipis. No 'en 175'
-si el 13D va començar. No 'arrencar'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.