directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els joves valencians asseguren que parlen valencià quan "ixen de marxa"

El 90% l'entén sense problemes i el 70% el parla

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Per a animar a l'ús de la llengua entre els jóvens, la Conselleria d'Educació, en col·laboració amb l'Associació Controla Club, va organitzar l'any passat una sèrie d'activitats de promoció del valencià entre els joves, emmarcades dins d'esta campanya informativa de sensibilització sobre l'ús de la llengua. La campanya es va realitzar durant l'any 2006 a 10 dels principals espais festius i locals d'oci de la geografia valenciana entre els mesos de juliol i desembre.

Comparteix
   


Etiquetes
Nou de cada deu joves valencians entenen perfectament el Valencià. De tots els joves, el 75% el parla sense problemes dels quals un 55% són parlants habituals i un 20% ocasionals. I, a més, l'ús de la llengua es manté pràcticament en este mateix percentatge quan els enquestats "ixen de marxa": en els moments i a les zones d'oci un 70 % diu que usa el valencià, un 28% ho parla sempre, un 23% ho fa sempre que els amics també ho utilitzen i un 19% ho fa ocasionalment.

Aquestes dades s'extreuen de l'estudi fet l'any passat dins d'esta campanya "De festa. En valencià, naturalment" que es fa realitzar l'any passat i en vista dels èxits, aquest estiu es repeteix. La Conselleria d'Educació valenciana pretén promocionar l'ús del valencià entre els joves. En concret, dissabte la campanya s'inicià a Sueca, a la Discoteca Puzzle, i diumenge a Benicarló amb motiu de les Festes Patronals, han informat fonts de la Generalitat valenciana.

Per a animar a l'ús de la llengua entre els jóvens, la Conselleria d'Educació, en col·laboració amb l'Associació Controla Club, va organitzar l'any passat una sèrie d'activitats de promoció del valencià entre els jóvens, emmarcades dins d'esta campanya informativa de sensibilització sobre l'ús de la llengua. La campanya es va realitzar durant l'any 2006 a 10 dels principals espais festius i locals d'oci de la geografia valenciana entre els mesos de juliol i desembre.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pere fletxa Sabadell
7 d'agost de 2007, 22.57 h

A València ciutat no se'n sent gaire, de valencià, quina llastima el que passa per alla...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
lo tio pep fletxa cerdanyola
7 d'agost de 2007, 11.42 h

l'any passat a València ciutat em va costar déu i sa mare sentir algú parlar en català... això sí, a l'albufera la cosa ja era diferent....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Gon Saga fletxa Barcelona Vella
7 d'agost de 2007, 11.08 h

Jo vaig ser no fa gaire al País Valencià, a la zona central d'Alacant, per ser més precisos, i em va sorprendre comprovar com no tan sols no vaig tenir absolutament cap problema per parlar català amb tothom -i vull dir tothom, fins i tot a ciutat d'Alacant- i que m'enetenien, sinó també com hi havia molta gent que el xerrava amb tota naturalitat.
Va ser especialment emocionant conèixer una arquitecta de Valladolid que deia que es volia establir a Elda i que em va demanar explícitament ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 d'agost de 2007, 10.45 h

Senyor meu, com sou ..... Si diem "els jóvens valencians", estem usant el plural, així que la concordança hauria de ser "els jóvens valencians (..) quan IXEN de marxa, i no "ix", perquè esta darrera forma verbal correspon a la tercera personal del singular. "Ell ix de marxa"

Per una altra, si escrius "Els jóvens valencians asseguren que parlen valencià" comets una redundància, no cal usar "valencians", amb "Els jóvens asseguren que parlen valencià" s'entén perfectament el context... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 d'agost de 2007, 10.13 h

Collons, sí que esta bé el valencià. I això que ens volen fer creure que esta tot perdut


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.