directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta podria demanar el vot per Mas i Puigcercós

L’actual president del Barça faria una crida a la unitat nacionalista · Instaria els candidats de CiU i ERC a fer un gest de compromís sobiranista

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 28 vots )
carregant Carregant

El president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, encara analitza tots els escenaris possibles per si es decidís a fer el pas de presentar-se com a candidat a la presidència de la Generalitat. Si bé encara no s’ha pronunciat al respecte, Laporta va assegurar fa mesos que seria pels volts de Setmana Santa quan podria donar el ‘sí’ definitiu a concórrer a les eleccions. Però malgrat es postuli públicament com a candidat a les eleccions catalanes, Laporta podria guardar-se un as a la màniga i renunciar a la cursa electoral setmanes abans dels comicis. Segons ha pogut saber directe!cat de fonts properes a Laporta, el president blaugrana es podria fer enrere al mateix temps que demanaria el vot per les dues opcions d’obediència catalana, CiU i ERC, alhora que reclamaria un compromís clar de Mas i Puigcercós perquè Catalunya tingui Estat propi en un futur proper.
josep-lluís carod-rovira, joan laporta
Comparteix
   


Etiquetes
‘Laporta és conscient que la seva popularitat també anirà vinculada a si entra la pilota’, asseguren fonts coneixedores dels escenaris en què treballa el President del Barça. També afirmen que ‘però tot i que li anés d’allò millor i pogués aixecar la Champions des de la llotja del Bernabéu, Laporta és conscient que la política és una altra cosa i que difícilment podria obtenir més de 4 o 5 escons al Parlament’.

Amb aquesta perspectiva, part de l’entorn més proper a Laporta que l’està acompanyant en la futura candidatura electoral li recomanaria aquesta opció. Així, podria acabar amb plena dedicació el seu mandat al Barça per intentar la difícil fita de mantenir els seus fidels a la presidència del Club, fer uns mesos de precampanya electoral per tot Catalunya i finalment retirar-se no sense erigir-se com un clar referent del públic sobiranista que faria un gest molt popular davant de Mas i Puigcercós per tal d’empènyer perquè acabés cristal·litzant un govern -amb pactes estables o puntuals- d’unitat nacionalista.

La imatge de Laporta quedaria així reforçada davant del públic independentista i no hauria d’arriscar-se a concórrer a les eleccions i haver d’estar escalfant a la banda durant tota la legislatura amb 4 o 5 escons a la cambra catalana. Temporalment podria seguir en negocis o càrrecs vinculats al món del futbol i podria preparar durant quatre anys amb molta més tranquil·litat el seu, ara sí, salt definitiu a la política per al 2014.

L’escenari Munar

Laporta és conscient que CiU ha dit per activa i per passiva que no vol cap pacte estable de cara a la propera legislatura, fet que el privaria d’aconseguir cap conselleria mitjançant un pacte de govern i s’hauria d’acontentar amb pactes puntuals quan a Mas li plagués.

Un altre dels altres escenaris que també contempla l’encara president del Barça és el de presentar-se, aconseguir entre 4 i 6 escons i ser un partit decisiu com Unió Mallorquina ho ha estat a les Illes durant anys. Però si bé la formació de Maria Antònia Munar és un partit de centre que tant pot pactar amb uns com amb altres, la candidatura laportista seria marcadament independentista, un aspecte que Mas -i sobretot Duran Lleida- no semblen interessats en potenciar gaire, ara que mantenen tan bona sintonia amb José Luis Rodríguez Zapatero.

A més, a l’altra banda de l’hemicicle tampoc no sembla que hi hagi d’haver cap suma consistent que pugui entorpir el retorn de Mas a la Generalitat -com sí que passa a les Illes-, fet que també rebaixa substancialment el valor d’aquests hipotètics 4-5 escons.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
13 d'abril de 2010, 00.16 h

HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA!!! HA HA HA HA HA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Laportista fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 20.43 h

Falsa la informació del directe. Laporta espera tenir més dades a les mans per saber quan i com es presenta. Els seus assessors li han recomanat una campanya curta i intensa. Si pot ser amb la sentència del Constitucional millor i amb el balanç de les consultes fet. A més encara està amb converses amb gent important que el pot acompanyar a la llista a més dels reagrupats. Imagineu-vos si va bé en les enquestes que tots els partits i mitjans de comubnicació, tant La Vanguàrdia i RACC1 c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 30   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Lo MARRACO fletxa LLEIDA
12 d'abril de 2010, 19.05 h

LAPORTA ES CONVERGENT i demana pas per tocar "CUIXA" amb qui millor li pot assegurar la poltrona i que ara per ara i per desgràcia nacional es en MAS. Que no sabeu de que esta envoltat Laporta al FCB..? de putes per la nit i convergents durant tot el dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 58
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
MARIA M. fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 18.58 h

Escolta senyor Laporta.!! demana el vot per als teus i deixa de fer mal a l'independentisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 46
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Joan Reixach fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 18.38 h

El "Directe", cada setmana, publica una notícia contradictòria sobre el futur d'en Laporta. Feu pena i practiqueu un periodisme de claveguera. Mai esmenteu les fonts i sempre voleu beneficiar els vostres amos, és a dir, ERC. Feu-nos un favor i publiqueu notícies contrastades, no pas deliris d'en Puigcercós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 45   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Joan Reixach fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 18.38 h

El "Directe", cada setmana, publica una notícia contradictòria sobre el futur d'en Laporta. Feu pena i practiqueu un periodisme de claveguera. Mai esmenteu les fonts i sempre voleu beneficiar els vostres amos, és a dir, ERC. Feu-nos un favor i publiqueu notícies contrastades, no pas deliris d'en Puigcercós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 46   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Jaume fletxa Lleida
12 d'abril de 2010, 18.30 h

ERC està desaprofitant una oportunitat històrica de poder canalitzar aquest fort sentiment independentista i sobiranista que actualment hi ha a la societat catalana. I a hores d'ara és un error estratègic voler continuar fent bondat per no perjudicar el tripartit, quan els altres dos socis ja fa molt temps que escombren cap a casa seva.
El Joan Laporta crec que intel·ligentment no entrarà ara en política. Estic d'acord amb l'article anterior, de que si no té pressa, a mig termini, serà ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 33   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Pere fletxa BCN
12 d'abril de 2010, 15.21 h

Quantes errades amb poc temps. Es pot ser més curt?


Unitat nacionalista? Sou inútils o què us passa? UNITAT NACIONAL!!!!

A més, d'on traieu aquestes ximpleries? Tothom sap que en Laporta i Reagrupament són carn i ungle i aniran junts amb la fòrmula que millor els vagi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jaume fletxa Calella
12 d'abril de 2010, 14.58 h

Que jo sàpiga, Esquerra obeeix en Montilla i per tant és d'obediència espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 44   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Olga fletxa Maresme
12 d'abril de 2010, 14.38 h

#20 Per què no ens unim d'una vegada per totes, tots els partits, votem independència, i ja decidirem qui ens goberna desprès?????

Basta ja de dividir, hem de ser una sola veu per vèncer!!!!!

Independència ja!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.