directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran torna a reclamar ministres de CiU

Defensa la 'implicació' del catalanisme en la governabilitat espanyola · Es mostra partidari de ministre de CiU al Govern Zapatero

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha tornat a defensar la implicació del catalanisme en la governació espanyola. En una entrevista a La Vanguardia, ha assegurat que ell segueix sent partidari de la presència de ministres de CiU en el govern espanyol. 'Seria bo que hi hagués ministres nacionalistes en el govern d'Espanya, però reitero: d'altres faran aquesta funció', ha apuntat, tot descartant que ell pugui ser-ho. 'Jo no vull ser ministre ni ho seré', ha reblat. Per altra banda, Duran no ha descartat la recusació del Tribunal Constitucional espanyol tenint en compte que el mandat de quatre membres està caducat.
josep antoni duran i lleida, unió democràtica, udc
Comparteix
   


Etiquetes
Duran ha culpat PP i PSOE del seu intent fracassat d'un pacte d'Estat per sortir de la crisi, però ha remarcat que la 'petjada' de CiU es troba en el decret aprovat pel govern espanyol. De fet, ha reconegut que molts votants de la federació no entenen que CiU negociï amb el govern espanyol, però ha subratllat que així 's'eviten mals majors' i que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero 'mantingui una política econòmica encara més erràtica'. També ha afegit que no es tracta de donar suport a Zapatero, sinó que és ell qui vota les propostes de CiU.

Això sí, malgrat aquest suport, ha advertit que 'Espanya iniciarà la seva recuperació econòmica quan CiU governi a Catalunya', perquè serà llavors quan Catalunya 'tornarà a exercir com a factor de referència i d'estabilitat en la política espanyola'. I és que Duran ha opinat que l'estat espanyol passa ara per la seva 'pitjor situació política des de la recuperació de la democràcia'. És més, ha considerat que avui no serien possibles ni la Constitució ni els Pactes de la Moncloa.

Així, el líder d'UDC ha indicat que un canvi de govern a Catalunya no només és important per als catalans, sinó també per al conjunt de la societat espanyola. 'A Espanya encara es continua mirant Catalunya amb esperança, malgrat que l'entengui poc', ha apuntat.

Però a més de defensar la tornada de CiU al Govern, Duran ha remarcat que 'mai ha estat incompatible governar i defensar els interessos de Catalunya, que el país tingui la màxima capacitat de decisió, i al mateix temps contribuir a la modernització i prosperitat d'Espanya'. 'Per a CiU no ha estat mai una contradicció', ha reblat.

Precisament, el líder democratacristià ha reiterat que ell continua sent partidari que el catalanisme polític s'impliqui en la governabilitat espanyola, però ha deixat clar que ell no vol ni serà ministre. 'Però seria bo que hi hagués ministres nacionalistes en el govern d'Espanya', ha opinat.

Recusació del TC

Sobre la sentència de l'Estatut que ha de dictar el Tribunal Constitucional (TC), Duran ha opinat que 'no té credibilitat', perquè quatre dels seus membres tenen el mandat caducat i el de quatre més està a punt de caducar. Al preguntar-li per la recusació, ha indicat que CiU no és part del procés, i que això correspondria a la Generalitat o al Parlament. 'Però no és una idea que jo descarti', ha afegit.

Un cop es faci pública la sentència, ha defensat de nou una resposta unitària, però ha afegit que si és possible, s'hauria de donar la veu als ciutadans, decidint-se la resposta en les urnes. Com a via de futur, ha apostat per 'continuar amb la via de negociació bilateral entre Barcelona i Madrid'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Miquel fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 21.20 h

En Duran ja ha dit que ell no serà ministre. El que ell cregui no és rellevant perquè qui decideix és CDC. ERC va tenir un il.lustre ministre a Madrid es deia LLUIS COMPANYS i JOVER. Per això em de dir que era un botifler, un feixista i que es venia Catalunya per una cadira? És clar que no. cal tenir perspecticva i mentre no arribi la independència si cal tenir ministres que defensin millor els nostres interessos dons endavant. Recordeu que ERC durant el primern Tripartit s'ho va plante... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 75   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
´jordibcn fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 20.38 h

Que actueu com un grup organitzat? ex-votant 36 a favor, i servidor 27en contra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 58
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
´jordibcn fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 15.45 h

Carai en sis minuts quatre vots en contra, si que te forofos el Duran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 74
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
´jordibcn fletxa Barcelona
12 d'abril de 2010, 15.37 h

EX-VOTANT, si als anys 30 al segle passat, si els tingues ara quin seria el teu comentari? i el Duran serà interessant quan prengui possessió com ho farà, PROMETO, JURO, O POR IMPERATIVO LEGAL, i un altre tema ja el vas veure al Bernabeu , sembla que és molt amic del Florentino ara sembla ser que li va votar una cosa molt important pel Florentino.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 68
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
12 d'abril de 2010, 12.38 h

#5 Ets d'allò més mal educat que pot córrer per la faç de la terra. Tu mateix poses en evidència la teva total i absoluta manca de cultura. No m'estranya el teu vocabulari. De ben segur, que els de l'Estartit, es deuen sentir avergonyits de tu. Tant és així, que ni vull continuar perquè encara corro el perill de posar-me al teu nivell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 64
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 d'abril de 2010, 11.55 h

#4 Mira que n'arribes a ser de burro!.

Vajam...ERC no ha tingut ministres del Gobierno de EspaÑÑa?. Pensa una mica...si és que pots, és clar.

I no, ni C.D.C. ni U.D.C. a diferencia d'ERC no n'ha tingut MAI cap.

Apa xitxarel.lo!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 50   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 d'abril de 2010, 10.17 h

#1 Aquest Ex-votant, qui és EX de tot, això que diu en Duran ho veu bé. No serà fals i hipòcrita el què diu l'Ecs-votant !!!!. Quina diferència hi ha en què ERC formi part del govern a Catalunya, en què un convergent formi part del govern de madrit ????. Digueume, què és pitjor: Col·laborar amb un govern que ens estorqueix, que ens roba, que ens imposa tot el què ells no volen per si mateixos, que ens expol·lia i que ens viola tots i cadascun dels nostres drets, a que ERC formi par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 59
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim. fletxa PPCC.
12 d'abril de 2010, 08.36 h

#1
Ex-llepant cada dia estàs pitjor. Fes-t´ho mirar abans que tu o algú del teu entorn prengueu mal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 58
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
12 d'abril de 2010, 08.30 h

El veritable Tripartit És: Ciu+unió+Psoe o Ciu+unió+PP. segons bufi el vent. sempre ha estat així i sempre ho serà si ens entossudim a votar majoritàriament
partits Regionalistes espanyols com aquests i no obrim els ulls i votem només partits independentistes. Visca Catalunya Lliure!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 41
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex vitant d'ERC fletxa L'Estartit
12 d'abril de 2010, 07.15 h

Ara per ara, C.D.D. i U.D.C. son els ùnics partits politics catalans importants que MAI!! han tingut ministres al govern de l'estat espanyol.

Aixó ningú més ho pot dir.

De ben segur que si algun dia en tenen algun, serà pel be de la Nació catalana i dels catalans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 49   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.