directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cop d’estat espanyolista al PSC: rellevat Joaquim Nadal com a president del Grup Parlamentari

El substitueix Xavier Sabaté i Jaume Collboni relleva Miquel Iceta com a portaveu, i Rocío Martínez-Sampere serà la portaveu adjunta primera, en el lloc de Laia Bonet

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'executiva del PSC, reunida aquest dilluns a la tarda, ha aprovat modificar la cúpula del seu grup parlamentari. Segons han confirmat a l'ACN fonts socialistes, la direcció ha decidit substituir el fins ara president, Joaquim Nadal, per l'ex conseller de Governació Xavier Sabaté, i el portaveu Miquel Iceta pel diputat Jaume Collboni, que ja fa aquestes funcions al partit. Pel que fa a Rocío Martínez-Sampere, aquesta serà la portaveu adjunta primera, en el lloc de Laia Bonet. Els socialistes, a més, han volgut donar un nou paper a Nadal, que serà el vicepresident segon de la Mesa del Parlament, en substitució de l'històric diputat del PSC, Higini Clotas.
Pere Navarro, cop espanyolista al PSC
Pere Navarro, cop espanyolista al PSC

Comparteix
   


Etiquetes
Nadal, jubilació daurada: accepta ocupar la vicepresidència segona del Parlament i fa fora Higini Clotas

Joaquim Nadal, que ha fet tots els papers de l’auca dins del PSC, ha acceptat el seu relleu de President del Grup Parlamentari per passar a tenir una jubilació daurada a la Mesa del Parlament, i d’aquesta manera la directiva del PSC aconsegueix el silenci del veterà polític gironí, que s’assegura una retirada en pau.

Toni Bolaño marca el camí a seguir:  “cal tallar caps”, dit i fet.

En aquest cop d’estat de caire espanyolista, el  PSC  busca també tancar qualsevol debat catalanista i marginar a tot aquell que gosi trencar la línia dura contra el catalanisme polític. Un dels seus ideòlegs,  i home de confiança de Jose Montilla, Toni Bolaño, ho escrivia dies enrere en un article on demanava mà dura contra les dissensions internes:

“El díscol Maragall ha comptat amb suports en el si del partit. L'alcalde de Lleida, Ángel Ros, i les diputades i exconselleras Marina Geli i Montserrat Tura. Tots enfrontats amb l'actual direcció i tots amb un denominador comú: són els grans perdedors de l'últim congrés. Entre aquests suports, brilla per la seva absència la del grup liderat per Joan Ignasi Elena "Avancem", que va presentar una candidatura alternativa a la de Pere Navarro i va obtenir el 25% dels vots.

El camí de la traïció ha començat empolainat com a catalanisme perseguit, però és simplement un camí de supervivència política personal i d'egocentrisme desmesurat. Farien bé els socialistes catalans a deixar anar llast i aviat. Travessar el desert després dels desastres electorals és un repte dur. Portar pedres a la motxilla ho fa més difícil. Llevar-les amb rapidesa i desemmascarar la "pseudodiscrepancia", un bon remei. Ja ho diu la dita "més val sols que mal acompanyats".”


Miquel Iceta nomena hereu seu a Jaume Collboni, i el PSC el fa portaveu, i ptindrà un possible destí daurat al Parlament Europeu

La substitució de Miquel Iceta no és cap sorpresa, ha estat nomenat el seu fill polític, l’actual portaveu del partit, Jaume Collboni,  com a successor, i  ara podrà dedicar-se plenament a fer d’ideòleg del espanyolisme dins del PSC, des de la Fundació Campalans que ja presideix. Ultimament ja no exercia de portaveu.

Laia Bonet, la veritable víctima

Jove, preparada i disposada a forçar canvis democràtics dins del partit, ha estat la víctima clara de l’aparell del PSC, que no poc acceptar que li discuteixin els seus plantejaments. És també una advertència per altres joves promeses del PSC, que ara ja saqben que si volen tenir futur han de seguir les línies marcades des de la direcció.

Torna la Federació Catalana del PSOE

 El que ja semblava superat, sembla que torna, la voluntat de l’actual direcció del PSC ha estat definitòria, liquidar qualsevol intent catalanista dins del partit. Tot segueix igual i els socialistes catalans definitivament renuncien a tornar a  ser un partit important a Catalunya, ara lluitaran amb el PP per recuperar un vot espanyolista que, com deia Jordi Graupera en un excel·lent article a La Vanguardia, difícilment recuperaran.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
VNT fletxa Llinars
4 de setembre de 2012, 22.57 h

#1 Ei! res a dir, tu deus se dels del 9PSC, oi? O potser ets un incendiari que tens fred i bols escalfar l'ambient?
Treu les mantes de l'armari com els del 9PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
VNT fletxa Llinars
4 de setembre de 2012, 22.52 h

#9 Bona pregunta! Perquè és un gallec, no saps mai si va o si ve.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
VNT fletxa Llinars
4 de setembre de 2012, 22.46 h

#15 ni serveixen ni per tacos d'escopeta


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Miquel fletxa Exiliat a Mèxic
4 de setembre de 2012, 13.35 h

El meu avi era de Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya que més tard seria el Partit Socialista de Catalunya - Reagrupament, Partit d'Esquerres Catalanista que es va incorporar al que es va convertir en el que va ser al seu dia va ser el Partit dels Socialistes (en plural) de Catalunya, ja que va ser la fusió de diferents partits socialdemòcrates catalans. El meu avi ja deia que això passaria i efectivament ha passat.

Des de el seu inici, el PSOE ha sigut un virus dins la fo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
4 de setembre de 2012, 11.26 h

El PSC ha mort, la màfia espanyolista del PSOE del Baix Llobregat, del Vallès Occidental i del Barcelonès ha triomfat, ara ja sabem qui son els verdaders enemics de Catalunya, PP i PSOE, o sigui espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
4 de setembre de 2012, 10.57 h

#12 No fan les maletes, perquè d’antuvi no tenen dignitat, la pengen a la porta del vàter quan surten de casa. Segona, perquè on trobarien i trobaríem una feina on sense vinclar l’esquena ens paguessin sous semi blindats, privilegis a manta, pensions vitalícies, etc.. Res a fer amb aquesta gentussa, només són carn de canó. Vaja, vull dir que no serveixen per res més, ni tant sols per estimar el seu país ni que sigui una punyetera vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
toni fletxa vic
4 de setembre de 2012, 10.47 h

Ahir en Navarro ho va deixar claríssim ,només li va faltar dir que són espanyols i punt ,és veu que els hi deu fer vergonya confessar-ho (no m'estranya) .Ara per fi es comencen a treures la careta .Sr Navarro per ser federalista com diu vosté que són s'en ha de ser dos ,on són els federalistes espanyols ?
Si al Psc hi queda algun català i no marxa que després no vagi dient que s'estima el seu país ,aquest són espanyols fins a la mèdula .

Visca Catalunya Lliure!
Visca St Pere de To... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
J fletxa Vilajuïga
4 de setembre de 2012, 09.24 h

Avui en dia l'eix dreta-esquerra te poca importancia comparat amb l'eix col.laboracionisme-independentisme d'aqui la davallada del PSC=PSOE i també el fracas de l'Esquerra d'en Puigcercos I Ridao.
Senzillament, el mur de Berlin, feliçmment, va caure al damunt d'en Marx i les seves sectes..
Amb aquesta maniobra Navarro vol vendre el PSC com un partit tan españolista com el PP, el que no veuen es que, entre la fotocopia i l'original els españolistes sempre escolliran l'original i que els del ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Emili Peris i Salvadó fletxa Barcelona ( Catalunya )
4 de setembre de 2012, 09.15 h

Aquesta deriva espanyolista del PSC ja fa anys que s'inicià. Per a ser coherents, a partir d'ara haurien de canviar el nom i deixar-ho amb un més realista : PSOE-CAT. El que em sorprén és que els veritables catalans que encara subsisteixen dins del PSC no facin les maletes i procedeixin a crear immediatament un veritable PSC, completament independent del PSOE i els seus acòlits anti-catalans .


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Tomppa fletxa Sabadell
3 de setembre de 2012, 23.26 h

Blablablabla ... PSC sempre ha defensat unitat d'estat espanyol amb una llengua comú ... res nou a planeta. PSC = partit imperialista que pensa que única cosa important a la vida es pa! Un partit de 'tontos' que fa fàstic i punt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.