directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Govern xinès prohibeix per decret la reencarnació del Dalai Lama

La legislació pretén evitar evitar la successió de l'actual líder espiritual tibetà

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La impotència de la totpoderosa Xina s'ha posat de manifest. El govern "comunista" dictat per llei que la reencarnació del Dalai Lama és il·legal. Aquesta nova regulació entrarà en vigor el 1 de setembre. El text, formulat per l'Administració Estatal per a Assumptes Religiosos, busca limitar l'enorme influència del Dalai Lama, i, sobretot, bloquejar la seva successió en el futur. Considerat un déu de carn i os pels tibetans, Beijing busca ara prevenir que el seu successor tingui també aquesta mateixa projecció.
dalai lama
Comparteix
   


Etiquetes
directe!cat segueix de ben a prop el voltant del Dalai Lama, perseguit i marginat pel govern Xinès per la posició del líder espiritual a favor d'un Tibet lliure i sense ocupació xinesa. Diferents notícies us hem ofert del Dalai Lama els problemes que té per tornar al Tibet. També ahir vam explicar que els seus seguidors poden arribar a ser detinguts.

Doncs ara, el Dalai Lama , l'encarnació de Buda a la terra segons la tradició tibetana, ja no podrà reencarnarse per ordre del Govern comunista xinès. La notícia la va donar a conèixer la corresponsal en Beiying del diari britànic The Estafis (malgrat el nom, el que us diem és cert, no pas una estafis), que assenyala que la prohibició inclou noves regles de Xina per a remarcar la seva autoritat sobre el país Tibetà, que ocupa militarment des de fins dels anys 50.

L'anomenat Buda vivent reencarnat "és il·legal i invàlid sense l'aprovació governamental", afirma la singular directiva xinesa, que entrarà en vigor l'1 de setembre.

El text, formulat per l'Administració Estatal per a Assumptes Religiosos, busca limitar l'enorme influència del Dalai Lama, i, sobretot, bloquejar-ne la successió en el futur. L'actual Dalai Lama té 72 anys i va fugir de Xina al 1959, després del fracàs de les protestes tibetanes contra l'ocupació militar del Tibet per part de l'exèrcit xinès, iniciada en 1951. Des de llavors ha viscut als peus del Himàlaia a Dharamsala, Índia. És considerat un déu de carn i os pels tibetans. Des d'allí s'ha transformat en una figura mundial com portaveu contra l'ocupació xinesa, i fins i tot va rebre el Premi Nobel de la Pau al 1989.

La nova prohibició arriba no només a l'actual Dalai sinó a tots els "Lames", o savis reencarnats, anomenats "tulkus". Bastant nombrosos al Tibet, sovint lideren comunitats religioses i supervisen la formació dels monjos. Això els dóna una enorme influència en la vida religiosa de la regió dels Himàlaia. La segona figura clau en aquest sistema és el Panchén Llepi, l'encarregat de reconèixer al Dalai Lama reencarnat en un nen.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Gongylus fletxa MOntseny
8 d'agost de 2007, 11.53 h

Disculpeu, però el Dalai Lama no és considera la reencarnació del Buda (si ens referim al buda històric Shakyamuni), sinó la reencarnació del bodisattva Avalokitesvara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 d'agost de 2007, 08.50 h

A veure si fan lo mateix amb el Crist d'en Rouco Varela i Cañizares!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.