directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Revisaran el protocol per aixecar les barreres dels peatges després del gran embús de dissabte

Esquerra presentarà una moció al Senat arran del col·lapse

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La cosa no queda clara. Poques hores després de l'espectacular embús a l'AP-7 des de Barcelona en sentit sud, Acesa i el servei català de trànsit es van afanyar a dir que la mesura d'aixecar els peatges era excepcional i poc repetible. Ara, s'està contemplant la possibilitat d'incloure els embussos a altres condicions com ho són les nevades o els accidents, per exemple, per aixecar les barreres dels peatges.
cues ape-7 peatge
Cues a l'Ap-7

Comparteix
   


Etiquetes
El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Acesa i el Servei Català de Trànsit es reuniran a finals d'agost o a principis de setembre per revisar el protocol que descriu els casos en què es poden aixecar les barreres dels peatges. Les nevades, els accidents i els desviaments de trànsit des d'altres carreteres cap a l'autopista són algunes de les situacions en què està establert fins ara aixecar les barreres, però els embussos, com el que aquest dissabte va afectar l'AP-7, no estaven contemplats. El director general de la Direcció General de Trànsit (DGT), Pere Navarro, considera que s'hauria de revisar la capacitat viària de l'AP-7 ja que en els dies punta no està capacitada per absorbir tot el trànsit que hi circula.

El diputat d'Esquerra al Parlament i alcalde accidental de Tarragona, Sergi de los Ríos, ha recordat que el seu partit, a través del diputat Josep Huguet, ja va impulsar el 2001 una resolució al Parlament sobre l'aixecament de les barreres en les autopistes en cas d'obstaculització de les vies de comunicació alternatives o d'un col·lapse de trànsit important. El diputat convergent al Parlament Joan Miquel Nadal ha demanat aquest dilluns que s'obri una 'investigació judicial immediata' per aclarir responsabilitats sobre el col·lapse de trànsit viscut dissabte a l'AP-7 al seu pas per la demarcació de Tarragona.

Moció d'Esquerra al Senat

El senador d'Esquerra per Tarragona dins el grup de l'Entesa Catalana de Progrés, Lluís Aragonès, presentarà una moció al Senat, així que aquest reprengui la seva activitat, pel col·lapse que aquest cap de setmana ha patit l'autopista AP-7 al seu pas per les comarques tarragonines. Aragonès considera que el col·lapse ha afectat una carretera que "és fonamental per l'articulació territorial de Catalunya i per al trànsit mediterrani". Aragonès ha explicat que la moció instarà el govern espanyol "a establir de forma urgent un mètode o protocol d'actuació que determini les condicions, necessitats i circumstàncies durant les quals es puguin alliberar les barreres de peatge de l'autopista AP-7 al seu pas per Catalunya".

L'equip de govern de Tarragona reclama

L'equip de govern municipal ha reclamat que s'estableixi un protocol d'actuació que defineixi uns criteris "clars i objectius" per evitar els col·lapses que es produeixen a l'AP-7 a l'alçada de Tarragona. Tal com ja va el passat 16 de juliol el plenari municipal aprovant una moció en aquest sentit, l'equip de govern recupera la crida per a què en la propera reunió del grup de treball de peatges del Parlament es debati la qüestió. Aquesta demanda, però, no podrà rebre resposta, com a mínim, fins setembre. Fins aleshores, demanen al Servei Català de Trànsit que vagi prenent decisions i estudiant cada cas individualment per resoldre els problemes que puguin anar sorgint i instar a l'aixecament de les barreres quan convingui.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.