directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 09:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Junqueras: “Rajoy farà a Mas el que CiU fa a Catalunya: la puta i la Ramoneta”

Oriol Junqueras té clar el paper d’ERC davant el repte gegantí que afronta Catalunya, sap que cal acumular forces i estirar el país, i ho fa amb determinació.

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 59 vots )
carregant Carregant

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha tornat a demostrar que és un home d’estat, amb capacitat d’aportar solucions en el curt i el mig termini. Junqueras ha estat molt crític amb la tasca del president Mas i de CiU, perquè considera que està perdent un temps molt valuós mentre molts catalans passen per moments d’enorme dificultat i el país està en una situació d’emergència.  Reclama a CiU que deixi de fer coses sense sentit i de marejar la perdiu, i al president Mas que compleixi amb els seus compromisos i que comenci a treballar en la creació d’una Agència Tributària pròpia, sense més pèrdua de temps. Pel que fa al PSC ha assegurat que amb la seva actitud, està entorpint la sortida de Catalunya de la crisi.



Comparteix
   

President, Catalunya no pot perdre més el temps
 
Junqueras ha insistit en que cal preparar-nos per cobrar els impostos, i començar, sense més dilació, a construir l’Agència Tributària de Catalunya,  perquè tant si Rajoy diu sí com si diu no, el president Mas necessita una Agència Tributària pròpia, i ha reclamat al president que “Cal que deixi de perdre el temps que hi ha molta gent que pateix. Té la majoria suficient al Parlament per fer-ho”.  A més, Junqueras ha dibuixat els dos escenaris possibles en relació a la negociació del pacte fiscal. En el primer escenari, i en el millor dels casos segons Junqueras, Rajoy es nega a acceptar el pacte fiscal, en el pitjor dels escenaris, Rajoy juga a l’ambigüitat -sí però ara no-. Junqueras ha vaticinat que  “Rajoy farà a Mas el que CiU fa a Catalunya: la puta i la Ramoneta”. A més, sigui com sigui, “No entenem, i creiem que és un error, que Mas vagi a parlar amb el govern espanyol, que sempre incompleix els seus compromisos” i “no és de fiar”, ha advertit el líder republicà.
 
  
Davant la possibilitat d’intervenció de Catalunya per part de l’estat, Junqueras ha estat contundent, i ha recordat que CiU va votar la llei d’estabilitat pressupostària que obre la porta a la intervenció si no s’acompleix l’objectiu de dèficit fixat per Madrid i ha recordat que CiU va votar la llei a Madrid, “com pot ser que CiU aprovés una llei que lliura Catalunya a l’estat?. CiU va regalar els seus vots al PP contra el Govern de Catalunya”, ha dit.
 
Una Catalunya independent és viable ara i en el futur
 
El president d’ERC ha assegurat que en una Catalunya independent, amb més ingressos fiscals que despesa pública, la prima de risc baixaria. I ha assenyalat que en el supòsit que declaréssim la independència avui mateix, podríem col·locar deute als mercats internacionals per sobreviure els primers mesos i podríem decidir sobre les nostres infraestructures  -ports i aeroports- que tenen un valor extraordinari i que ens permetria negociar  per tirar endavant, a més ha recordat que Catalunya estaria en situació de superàvit públic i que la faria atractiva als mercats financers. Pel que fa a les pensions ha tornat a incidir en el fet que té un superàvit de 1000 milions anuals i que si algú pateix per les pensions que s’afegeixi al carro de la independència i no haurà de patir més.A la manifestació del


#11s2012 , tothom ha de ser benvingut

 
El líder republicà ha dit estar treballant de valent per convèncer als que poden fer que Catalunya sigui independent, per tal que ho vulguin, en clara al·lusió a CiU, i també per poder tal que els que volem  ens preparem per poder. En relació a la participació a la manifestació del proper Onze de Setembre, Junqueras ha estat com sempre inclusiu i ha dit que tothom ha de ser-hi benvingut.
 



  



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Joan fletxa Girona
9 de setembre de 2012, 18.41 h

#17 No sé si el fet de què siguis verge té a veure amb la teva ignorància.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
PereelDigne fletxa Granollers
9 de setembre de 2012, 14.07 h

#7 Evidentment no coneixes qui hi ha a la direcció d'ERC. Qui mana al partit és l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira. Els altres que anomenes estan en segona o tercera línia i lògicament no manen.A més, no dius que la majoria de la vella guàrdia ha estat posada al Consell Assessor que és on van els antics responsables del partit.sense sou i que serveixen per donar la seva opinió si se'ls hi demana.
D'altra banda pensar que el càrrecs electes d'ERC es van posar al política per fer diner... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
PereelDigne fletxa Granollers
9 de setembre de 2012, 13.53 h

#4 Si escoltessis els comunicats d'ERC sabries que això que dius és impossible. Mai, però mai, ERC participarà en un govern amb CiU si no és per preparar el pas a la independència de la nostra nació.
Junqueras seria un molt bon president de Catalunya. Ara cal que la gent se n'adoni i voti ERC a les properes eleccions per comptes de votar CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
jordibcn fletxa Barcelona
7 de setembre de 2012, 18.35 h

Home, et respectare l´imbecilitat manifesta que gastes en els teus escrits i no et farè cas en el tema personal.
1- les eleccions aquestes de que parles eren les generals 1977 , Esquerra cert que no estava legalitzada per Madrid, però és presentava en coalició en la candidatura Esquerra Catalana i el sr. Barrera va resultar escollit. et sona, Constitució , NO . 2- Nacionalistes d´Esquerra es presenta per primer cop a les eleccions catalanes el 1980, i Esquerra evidentment ja estava leg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
7 de setembre de 2012, 18.03 h

#26
Ets una mica ignorant,i una mica capullet,per no dir-te un altra cosa,suposo,que en aquesta epoca
encara,saltaves,d'ou amb ou,del teu pare,i per aixo,no saps del que parles.
Si ho vols comprovar,aqui va :

www.esquerra.cat/opinio/nacionalistes-desquerra-25-anys

L'article es del 15 desembre de 2004,i les eleccions,varen ser el 1977,(ERC- NO- ERA- LEGAL)

Al final,de l'article,que el signa en Carod,l'acaba dient : ens vam aplegar a l'entorn de la sigla :
Nacionalistes d'esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
jordibcn fletxa Barcelona
7 de setembre de 2012, 12.10 h

#12 " A les primeres eleccions democratiques,vaig tenir de votar,Nacionalistes d'esquerra,perque ERC,encara
era ilegal," Vols dir, que no estàs equivocat i et confons ? si tot o tens tant clar com això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Pepo fletxa Terrassa
7 de setembre de 2012, 02.56 h

Us vull recordar a tots que ERC va ser qui va impulsar la Oficina Anti-Frau de Catalunya OAC, que finalment es va posar en marxa el novembre de 2008. No us ho perdeu amb el Montilla de President, que els va costar Deu i ajuda, doncs CiU, PP i alguns membres del PSC no ho van posar gaire fàcil.

La mala sort va ser que just el primer director, en David Martínez Madero (Mataró), va patir un infart als 47 anys en un viatge de tornada de feina. Alguns pensem que va moir en circunstàncies extran... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pepo fletxa Terrassa
7 de setembre de 2012, 02.26 h

#20 Així no anem enlloc. Vosaltres sou tan independentistes que entorpiu qualsevol iniciativa que es prengui en aquest sentit. De debó no veieu que embarrancats en aquestes lluites fratricides i conciutadanes no ens en sortirem? La gent, la massa de catalans que es mourà el proper 11 i que volen el mateix que vosaltres prediqueu "La Independència del nostre País", no entendrà mai que això tant màgic, és pugui trencar per culpa d´aquesta guerra oberta que teniu amb tot el que es mou : ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
6 de setembre de 2012, 21.51 h

#12 Però caldria convenir que la situació actual és molt esperançadora. I les situacions no canvien soles, per la inèrcia del dia passa, any empeny. Em sembla que no és subjectiu constatar que, en els darrers deu anys s'ha fet un salt qualitatiu en la posició política de molta gent al nostre país. Alguna cosa hi tenen a veure l'acció dels partits que vostè esmenta sobre la nostra realitat. Tirar endavant i consolidar tot allò que fa nosa a l'espanyolisme, tot allò que és el b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
6 de setembre de 2012, 16.47 h

#19 Aquest,mati,he tingut una gran alegria,en coneixer,que ERC presentaria al Parlament,el mateix,
que dilluns,a Torello, i he pensat,anem be.
Pero ara,s-han tret de la chistera,l'hisenda propia,amb foto inclosa, i amb, el pastoret a primera fila,
torni !!!,un altre pastanaga,com el pacte fecal.
No hi ha pitjor,cec,que el que no hi vol veure.
Porteu ulleres de batre,obriu el ulls,CiU no parara fins que destruexi ERC
No veieu,que els hi esteu fent el joc,sou l'enemic a batre,al PP,no li tenen p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.