directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC exigeix constituir la hisenda nacional catalana per fer viable el procés de secessió de l’Estat espanyol

Puigcercós i Bosch han substituït l’actual rètol de l’Agencia Tributària pel de la Hisenda Nacional catalana en un acte on s’ha reivindicat la construcció de la Hisenda catalana

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

El president del grup parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, ha explicat en un acte davant de la delegació d’hisenda a Barcelona que‘ERC diu que no hem de parlar de pacte fiscal, no podem reeditar cap pacte que serà incomplert per l’Estat espanyol, parlemde concert econòmic, parlem de recaptar tots els impostos per part de Catalunya que és l’única opció que funciona,no es pot anar a Madrid a reeditar cap pacte fiscal sinó a informar que Catalunya està construint la hisenda pròpia’.



Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Durant l’acte, que ha culminat amb la substitució del rètol de l’Agència Tributària per un de la Hisenda Nacional de Catalunya,Puigcercósha recordatque ‘del 1886 al 2012 han marxat de Catalunya 287mil milions d’euros i no han tornat, és l’equivalent a més d’una quarta part del dèficit públic espanyol, i això per l’economia catalana, per les empreses, els autònoms, les polítiques socials i la ciutadania és un llast i molts dels actuals problemes que patim estarien resolts’, ha afegit.

Puigcercós ha insistit que ‘malgrat que Catalunya ha fet 5 pactes fiscals amb l’estat, mai no ha pogut solucionar el problema del dèficit, l’espoli ha continuat i en aquest moment és del 8’4% del PIB català, 16 mil milions d’euros cada any’. El president del grup parlamentari d’ERC ha insistit que‘l’estat ha incomplert aquestspactes fiscals de la mateixa manera que ha incomplert qualsevol acord que ha acabat convertint en paper mullat’ i com a exemple ha citat el fons de competitivitat i la disposició addicional tercera de l’EAC en matèria d’inversióen infraestructures. Des d’ERC diem que ‘no ens val cap pacte fiscal que signifiqui perpetuar el model, la solució és la república catalana i mentrestant Catalunya ha de disposar de tos els impostos i ha de disposar del control de tots els impostos que paguen tots els ciutadans, empreses i famílies catalanes, només així, recaptant tos els impostos, inspeccionant-los, i gestionant-los podem començara tenir un marge per a que Catalunya pugui començar a sortir de la crisi mentre no ho recaptem tot Catalunya estarà immersa en lacrisi i per tant nosaltres diem que hem de posar la primera pedra de la independència de Catalunya controlant una eina fonamental de l’estat moderncom és la hisenda i els impostos’.

Carta al ministre Montoro

El president del Grup Parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, i el portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés de Diputats, Alfred Bosch, han registrat a la delegació d‘hisenda de la Plaça Letamendi de Barcelona una carta dirigida al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques del govern espanyol, Cristóbal Montoro. Alfred Bosch ha explicat que ‘amb aquesta carta li volem dir al senyor Montoro que ja n’hi ha prou, que som perfectament capaços d’administrar els nostre recursos, ho vulgui o no el senyor Montoro serem lliures, serem independents, recaptarem els nostres impostos i farem que aquest país sigui més just i que no hagi d’anar pidolanta Espanya préstecs que humilien el poble de Catalunya’.

Bosch assegura que ERC ‘estarem al costat de la gent de Catalunya per dir-li al senyor Montoro i al poder espanyol en general que ja no ens acontenten les molles i volem el pa sencer. Li diemal ministre d’Hisenda, Cristòbal Montoro, que ‘tregui les seves mans de la caixa catalana, que l’administrarem els catalans i que, si ell per la porta del darrere i a través de decrets llei i fons de liquiditat el que vol és controlar l’economia catalana i acabar amb l’autogovern català, el que ha de fer si vol el poder de Catalunya i exercir com a president de la Generalitat que es presenti a les eleccions a veure quins resultats obté. Per la porta del darrere no permetrem que ens pispin la carterai que a més a més vulguin acabar amb l’autogovern de Catalunya’, ha reblat Bosch.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
8 de setembre de 2012, 13.02 h

#14 Mai heu fet res per l'Independencia,no es correcte.
El correcte es,MAI, vareu fer res, per l'Independencia,durant el tripartit.
T'en recordes"Nosaltres tenim la clau" ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
7 de setembre de 2012, 19.33 h

#12

la colla de la pesigolla


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jordibcn fletxa Barcelona
7 de setembre de 2012, 19.12 h

Sí hem de ser independents d´aquí uns mesos , potser no cal, ara i si va per més llarg? , la gent amb problemes avui , demà ja li sembla molt lluny, em de deixar corre el tema , organitzar una hisenda pròpia no és cap tonteria i no veig que sigui incompatible amb la independència i molt més revolucionari que molts dels actes que es fant, però en fi no em feu cas sóc d´ERC i ja se sap , som uns traïdors que mai em fet res per la independència , entre altres coses per què no ho s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Carles V fletxa Vilanova
7 de setembre de 2012, 18.13 h

Algú em podria indicar un, un sol de país que abans de tenir un estat propi hagi construït una hisenda pròpia? Més que res per aprendre dels altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Carpe fletxa Valldoreix
7 de setembre de 2012, 13.55 h

Les mateixes cares que fa quatre anys. Voleu dir que hem sortit del pou?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
JORDI fletxa GRANOLLERS
7 de setembre de 2012, 11.06 h

Quina foto tant ridícula, qui sou vosaltres per crear cap Entitat d'aquest caire. El President no va voler donar un Nº de compte bancaria de la Generalitat per fer els pagaments dels impostos que li demanaven uns empresaris perque no era legal.
Tinc la impresió que sou tant imaginatius per no declarar l'Estat Català amb l'activació de les seves tradicionals Constitucions, que aviat pensareu en una altre historieta que vagi fent passar el temps, allo que qui dia passa any empeny, per segui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa barna
7 de setembre de 2012, 10.46 h

#6 Que et quedi clar que és un concert econòmic com el dels bascos i jo que sàpiga encara no tenen estat propi, però estan millor que nosaltre en un 100%, però no et preocupis que españa no ho voldrà i si vol quelcom serà peix al cove, que per descomptat ni ERC ni IC-VERDS no hi donaran suport. "Capites"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
7 de setembre de 2012, 10.41 h

#1 No arribes a més oi noia?, doncs per tu. Una imatge val més que moltes paraules, els simbols també formen part de l'imaginari i per aquí es comença, fent el ridícul com fan molts polítics quan fan passes que els ridiculitzen, i n'hi ha molts així, si més no, tothom ho ha pogut veure, només cal que es compleixin les espectatives, Catalunya ha de tenir hisenda pròpia amb o sense independència, está d'acord?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
7 de setembre de 2012, 02.15 h

Abans de crear,l'hisenda propia,s-ha de tenir, Estat Propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel fletxa Sabadell(CATALUNYA)
7 de setembre de 2012, 02.03 h

Carod torna !!!!!!!!!
Fes fora,aquesta colla d'ineptes,son pitjors,que el Colom i la Rahola,
que ja es dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.